یورونیوز ـ جراحان آمریکایی برای نخستین بار در تاریخ، قلب یک خوک را با موفقیت (بدون پس زده شدن سریع) به یک انسان پیوند زدند. دیوید بنت که ۵۷ سال بیشتر ندارد و از بیماری قلبی رنج میبرد، برای زنده ماندن چاره دیگری جز پذیرش این عمل پیوند نداشت. او یک روز قبل از عمل جراحی گفت: «من بین مرگ و زندگی یکی را باید انتخاب کنم. من میخواهم زندگی کنم. میدانم که این تیری در تاریکی است، اما این تنها شانس من است».
تیم پزشکی دانشگاه مریلند آمریکا میگویند قلب آقای بنت تا این لحظه بهطور منظم کار میکند، فشار خونش «تثبیت» شده و حال عمومی بیمار رضایت بخش است. پژوهشگران با دستکاری ژنتیکی این خوک مانع پس زده شدن قلب بلافاصه بعد از عمل پیوند شدهاند.
امروزه از خوک در جراحیهای پزشکی استفادههای متعددی میشود از پیوند دریچه قلب خوک گرفته تا پیوند کلیه و پوست این حیوان به قربانیان سوختگی. خوکها به دلیل جثه، رشد سریع و تعداد زیاد نوزاد در هر زایمان و اینکه قبلا به عنوان منبع غذایی پرورش یافتهاند، اهداکنندگان ایده آلی هستند.
دکتر گریفیث از جراحان این پیوند «شگفتآور» که جمعه گذشته انجام شده، معتقد است در صورت فراگیر شدن این پیوند و ثمربخش بودن آن میتوان از مرگ هزاران بیمار مبتلا به نارسایی قلبی جلوگیری کرد.
سازمان غذا و داروی آمریکا اخیرا مجوز اضطراری این پیوند را برای این بیمار که واجد شرایط دریافت پیوند معمولی نبوده صادر کرد. بارتلی گریفیث جراح این پیوند با تاکید موفقیت آمیز بودن این عمل جراحی گفت: «با این اقدام ما یک قدم به حل مشکل کمبود عضو نزدیک تر شدهایم. ما با احتیاط پیش میرویم اما همچنان خوشبین هستیم که این اولین جراحی پیوند در جهان است که گزینه جدیدی برای بیماران در آینده فراهم خواهد کرد».
حدود ۱۱۰ هزار بیمار در آمریکا درانتظار پیوند عضو هستند و سالیانه نزدیک به ۶ هزار بیمار قبل از رسیدن نوبت، جان خود را از دست میدهند.