Thursday, Jan 20, 2022

صفحه نخست » پرسش درباره «سلامت روانی» جو بایدن

BIDEN_012022.jpgیکسال پس از سکونت در کاخ سفید و سیاست آمریکا در مذاکرات وین و بحران اوکراین: باید ببینیم چه می‌شود!

کیهان لندن - جو بایدن چهل و ششمین رئیس‌ جمهوری آمریکا که یکسال از سکونت وی در کاخ سفید می‌گذرد، چهارشنبه ۱۹ ژانویه (۲۹ دی‌ماه) گفت اکنون زمان مناسبی برای دست کشیدن از مذاکرات اتمی با جمهوری اسلامی نیست و گفتگوها پیشرفت‌هایی داشته اما باید ببینیم به کجا می‌رسد.

بایدن در یک کنفرانس مطبوعاتی به مناسبت اولین سال در دست داشتن قدرت دولتی در ایالات متحده، در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت مذاکرات اتمی در وین با جمهوری اسلامی و اینکه «آیا زمان ترک آن فرارسیده یا نه؟» گفت: «اکنون زمان ترک مذاکرات نیست، پیشرفت‌هایی به دست آمده، گروه ۱+۵ هم‌نظر هستند، اما باید صبر کنیم ببینیم چه می‌شود!»

اینکه بایدن تأکید کرده هنوز زمان خارج شدن از مذاکره با جمهوری اسلامی نیست در تناقض با اظهارات آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا قرار دارد که هفته گذشته گفت، «تنها چند هفته برای نجات برجام زمان باقی مانده و ایالات متحده آماده است در صورت شکست مذاکرات، گزینه‌های دیگر را بررسی کند.»

جو بایدن در این کنفرانس خبری در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه آیا حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی را که از فهرست گروه‌های تروریستی بیرون آورده دوباره در فهرست تروریسم قرار خواهد داد یا نه گفت: «این مسئله در حال بررسی است.»

از نخستین تصمیمات دولت بایدن در آغاز کار خارج کردن شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی از فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا بود. اقدامی که گفته شد به این دلیل صورت گرفته که به روند صلح در شبه‌جزیره عربستان کمک کند. اما نه تنها چنین نشد بلکه حوثی‌ها حملات خود را تشدید کرده و در آستانه اولین سالگرد ریاست جمهوری بایدن نیز با چندین موشک و پهپاد انتحاری انبار نفت و فرودگاه ابوظبی را هدف قرار دادند که دست‌کم دو نفر غیرنظامی کشته و شش نفر دیگر زخمی شدند.

در بخشی از این کنفرانس، خبرنگار تلویزیون «نیوزمکس» از رئیس جمهوری آمریکا در مورد «سلامت روانی» او پرسید که بایدن از پاسخ به این پرسش طفره رفت.

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

این خبرنگار گفت: «با احترام به سوابق و جایگاه شما اما می‌خواهم پرسش حساسی را مطرح کنم... نظرسنجی پولیتیکو نشان می‌دهد نزدیک ۴۹ درصد از رأی‌دهندگان به این پرسش که آیا وضعیت بایدن از نظر سلامت روانی مناسب است پاسخ منفی دادند. حتا اکثریتی از دموکرات‌ها که به این پرسش پاسخ دادند، به شدت این موضوع را قبول دارند...»

بایدن اما پرسش این خبرنگار را قطع کرد و با پوزخند پرسید: «شما می‌خواهی مرا قضاوت کنی؟ درسته؟» خبرنگار ادامه داد: «اگر اجازه بدهید پرسشم را تمام کنم... چه چیز باعث شده بخش بزرگی از جامعه آمریکا چنین نگرانی عجیبی درباره سلامت روانی شما داشته باشد؟»

جو بایدن در پاسخ به پرسش این خبرنگار گفت: «نظری ندارم!»

بخش زیادی از صحبت‌های بایدن و همچنین پرسش خبرنگاران مربوط به بحران اوکراین و تهدیدات روسیه علیه اروپا و واکنش احتمالی ناتو و آمریکا بود.

بایدن هرچند تهدید کرد که روسیه در صورت اشغال خاک اوکراین باید در انتظار «فاجعه» باشد اما گفت گمان نمی‌کند ولادیمیر پوتین رئیس‌ جمهوری روسیه به دنبال جنگ گسترده باشد و احتمالاً به دنبال یک «حمله جزئی» است. وی گفت باید در نهایت ببینیم چه کار باید کنیم آیا مجبوریم بجنگیم یا نه!

او همچنین تأکید کرد روسیه در صورت حمله به اوکراین با تحریم‌های شدید و بی‌سابقه روبرو خواهد شد.

به گزارش سی‌ان‌ان از بایدن خواسته شد منظورش را از «حمله جزئی» توضیح دهد. وی گفت خط قرمزهایی را برای «عبور نیروهای روسی از مرز و کشتن احتمالی سربازان اوکراینی» ترسیم کرده است! بایدن تأکید کرد «من فکر می‌کنم عبور از این خط قرمز همه چیز را تغییر می‌دهد... اما بستگی به این دارد که پوتین چکار کند و اینکه تا چه اندازه در ناتو به اتحاد برسیم.»

بایدن مستقیم به اختلاف نظر اعضای ناتو به واکنش احتمالی در مقابل تهدیدات روسیه نیز اشاره کرد و گفت: «خیلی مهم است که همه اعضای ناتو را همسو نگه داریم. این کاریست که من زمان زیادی را صرف انجام آن می‌کنم و اختلافاتی در این زمینه وجود دارد. در ناتو در مورد آنچه کشورها مایل به انجام آن هستند، بسته به اینکه چه اتفاقی می‌افتد، اختلافاتی وجود دارد.»

در یک دهه گذشته روسیه دو بار برای یورش به اوکراین برنامه‌ریزی کرد که بار نخست منتهی به اشغال کریمه شد و اینبار با استقرار ۱۰۰ هزار نیرو و ادوات سنگین زرهی و توپخانه آماده ورود به خاک اوکراین است. برخی تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که او این اقدام را عملی خواهد کرد. نکته قابل توجه اینکه هر دو بار که پوتین تصمیم گرفت به اوکراین حمله کند زمانی بوده که رؤسای جمهوری در آمریکا از حزب دموکرات بر سر کار بوده‌ و به دلیل سیاست‌های انفعالی و مماشاتگرانه‌ی آنها از نفوذ بین‌المللی واشنگتن در میان متحدانش کاهش یافته بوده است. بحران کریمه در سال ۲۰۱۴ وقتی اتفاق افتاد که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا بود و آن زمان نیز در ناتو بر سر واکنش به یورش روسیه اختلافات عمده وجود داشت.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy