کیهان لندن ـ (تصویر از کیهان لندن) ـ نماینده ایرانشهر و سرباز در مجلس شورای اسلامی گفته که قیمت هر عدد نان در استان سیستان و بلوچستان به ۱۰ هزار تومان رسیده و در برخی مناطق مردم باید پارتی داشته باشند تا بتوانند از نانوایی نان خریداری کنند.
عبدالناصر درخشان نماینده ایرانشهر و سرباز در مجلس شورای اسلامی گفته در ایرانشهر مردم بایستی پارتی داشته باشند تا بتوانند نان از نانوایی خریداری کند؛ قیمت یک عدد نان به ۱۰ هزار تومان رسیده و صفهای طولانی را در نانواییها شاهد هستیم.
او افزوده که «شرکتهای حمل و نقل به دلیل افزایش هزینه حمل و نقل، از آوردن آرد به حوزه انتخابیه امتناع میکنند و عدم مدیریت در مجموعههای محلی و منطقهای هم مزید بر علت شده است. انتظار داریم که دولت توجه جدی تری در این زمینه داشته باشد چراکه نان کمترین نیاز و تغذیه هر فردی است و این عادلانه نیست که مردم از حداقل خوراک هم محروم باشند.»
عبدالناصر درخشان افزوده که زیرساختهای استان سیستان و بلوچستان مشکلات بسیار زیادی دارد؛ جادههای اصلی این منطقه جزو غیراستانداردترین جادههای کشور است و حتی یک پل هم ندارد. من از دولت و متولیان میخواهیم که برای این جاده فکری کنند؛ اما تمامی جادههای روستایی به خاطر سیل از بین رفته و ما تماشاگر هستیم.
موضوع گرانی و کمبود نان در استان سیستان و بلوچستان پیش از این نیز رسانهای شده بود اما فرماندار ایرانشهر گفته بود که هیچگونه کمبودی در زمینه آرد و نان نداریم و شهروندان به شایعات در فضای مجازی توجه نکنند.
دیماه امسال خبرهایی در شبکههای اجتماعی درباره کمبود آرد و کاهش تولید نان در نانواییها در استان سیستان و بلوچستان بویژه در شهرستان ایرانشهر منتشر شد.
علی شعبانی فرماندار ایرانشهر اما به سرعت نسبت به خبرهای منتشر شده واکنش نشان داده و گفته بود که با توجه به فصل سرما و بارندگیهای اخیر، عدم امکان پخت نان در روستا و نقاط عشایری و مصرف نان بیشتر به تناسب فصل سرما، بخشی از شلوغی و ازدحام مقابل نانواییها در این مقطع در ایرانشهر طبیعی است.
فرماندار ایرانشهر مدعی شده بود که «۱۴۱ خبازی ایرانشهر ۳۵ واحد آن در حوزه روستائی است که مطابق سهمیه و ساعات کار تعیین شده پخت میکنند و مقرر شد از ۱۰۶ واحد خبازی شهر ایرانشهر، تعداد ۴۳ واحد در شیفت صبح، ۴۴ واحد در شیفت عصر و ۱۹ واحد در دو شیفت صبح و عصر با اختصاص سهمیه آرد افزایشی براساس توان دستگاه مربوطه و ساعت کار مشخص شده از امروز فعالیت و ارائه خدمت کنند این برنامه در ماه جدید نیز ادامه خواهد یافت.»
فرماندار ایرانشهر با همچنین با تأکید بر اینکه مشکلی در تامین نان وجود ندارد گفته بود مردم به «شایعات» در شبکههای اجتماعی توجه نکنند.
اما اواخر ماه دی نیز خبرگزاریهای ایران از بحران آرد و نان در سنندج و تعطیلی موقت برخی از نانواییهای این شهر خبر دادند.
بر اساس گزارشها، نانوایان سنندج برای اینکه نان در دسترس همه قرار گیرد، مجبور به جیرهبندی آن در فروش شده بودند و برخی شهروندان گفته بودند که پس از چند ساعت ایستادن در صف، نان به آنها نرسیده است.
با اینکه شماری از نانوایان سنندج از ناهماهنگی در انتقال بهموقع آرد در دورههای مشخصی از ماه انتقاد کرده بودند، برخی مسئولان و رسانهها برف و یخبندان اخیر را دلیل بحران کمبود آرد در مناطق غربی کشور اعلام کردند.
همچنین خبرگزاری مهر نیز در گزارشی نوشته بود که در پی مشکل کمبود آرد در لامرد، برخی از نانواییهای این شهر در روزهای گذشته مجبور به تعطیلی موقت شدهاند. نبود نظارت کافی و کمبود نان، و همچنین صفهای طولانی باعث نارضایتی مردم شده است.
معینالدین سعیدی دیگر نماینده استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی مهرماه امسال گفته بود که به علت گرانی شرایط به گونهای است که خانوادهها نمیتوانند حتی در سفره خودشان یک نان و تخممرغ داشته باشند. وی همچنین گفت که علت گرانی تخم مرغ ارز ترجیحی و نبود کامیون برای حمل نقل است.
بحران تهیه نان در برخی نقاط ایران به دلیل کمبود آرد، در کنار افزایش قیمت نان سبب خواهد شد بسیاری از خانوارهای فقیر که توان خرید اقلام دیگر خوراکی مانند برنج و گوشت را ندارند، با مشکلات بیشتری روبرو شوند.