Sunday, Mar 13, 2022

صفحه نخست » ۴۹ سناتور آمریکایی: از توافقی که برنامه موشکی ایران را محدود نکند، حمایت نمی‌کنیم

senate_031422.jpgبی بی سی - در پی توقف مذاکرات احیای توافق هسته‌ای برجام و شلیک ۱۲ موشک از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مواضعی در اقیلم کردستان عراق، ۴۹ سناتور آمریکایی در بیانیه‌ای گفته‌اند از توافقی که برنامه موشکی جمهوری اسلامی را محدود نکند، حمایت نخواهند کرد.

سناتورهای امضا کننده بیانیه خطاب به دولت جو بایدن گفته اند از هرگونه توافقی که مسیر دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای را مسدود نکند و همزمان به محدودیت برنامه موشک‌های بالستیک ایران منجر نشود حمایت نخواهند کرد.

این بیانیه شرط سومی را هم مطرح کرده و می گوید سناتورهای امضا کننده این نامه از توافقی با جمهوری اسلامی ایران حمایت خواهند کرد که به گفته آنها با حمایت این کشور از تروریسم هم مقابله کند.

سناتورهای امضا کننده این نامه گفته‌اند اگر دولت بایدن دست به توافقی با ایران بزند که این شروط را محقق نکند، آنها از هر راهی برای مقابله با چنین توافقی استفاده خواهند کرد.

تد کروز، از سناتورهای اصلی مخالف توافق برجام در زمان دولت اوباما، از امضا کنندگان این بیانیه است.

در این نامه گفته شده است: "ما قویا از دولت، همکاران دموکرات خود و جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که از درس‌های گذشته بسیار نزدیک عبرت بگیرند که یک توافق بزرگ که از حمایت قوی دو حزبی در کنگره برخوردار نباشد، دوام نخواهد آورد".

اشاره آنها به توافق هسته ای برجام است که در زمان دولت دمکرات باراک اوباما و با وجود صداهای مخالف از حزب جمهوریخواه امضا شد اما در ماه های اول ریاست جمهوری آقای ترامپ که از حزب جمهوریخواه بود، آمریکا از آن خارج شد.

کنگره آمریکا ۱۰۰ سناتور دارد که نزدیک به نیمی از آنها این بیانیه را در ارتباط با توافق احتمالی دولت جو بایدن برای احیای برجام امضا کرده اند.

هدف از این توافق رفع تحریم های اتمی آمریکا است که در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ همزمان با خروج ایالات متحده از توافق هسته ای اعمال شد. در صورت احیای این توافق، برنامه هسته ای ایران هم مجددا قرار است محدود شود.

دولت جو بایدن ابتدا اعلام کرده بود که در صورت شروع مذاکرات احیای توافق هسته ای با ایران، مذاکره درباره برنامه موشکی ایران بخشی از آن خواهد بود اما به نظر می رسد که در این مذاکرات چنین موضوعی در دستور کار نبوده است.

مذاکرات احیای برجام به درخواست آیت الله علی خامنه ای به صورت غیرمستقیم با آمریکا انجام شد. آقای خامنه ای گفته است اجازه نخواهد داد درباره برنامه موشکی ایران با طرف های خارجی گفت و گو شود.

او اخیرا بدون اشاره مستقیم به دولت حسن روحانی، از این اعضای آن به دلیل تمایل به مذاکره با آمریکا از جمله در اموری که آیت‌الله خامنه ای با آن موافق نبوده، انتقاد کرده و گفته نباید بر سر برنامه موشکی مذاکره شود.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دو روز پیش چند موشک به مواضعی در اقلیم کردستان عراق شلیک کرد و آن را هشدار به اسرائیل و آمریکا خواند.

به غیر از دولت مرکزی عراق، ایالات متحده، آلمان و اتحادیه اروپا هم این حملات موشکی به داخل خاک عراق را محکوم کردند.

پس از این حمله شماری از سیاستمداران آمریکایی از دولت جو بایدن بابت پیشبرد توافق با ایران بدون در نظر گرفتن برنامه موشکی این کشور انتقاد کردند و آن را برای امنیت آمریکا و متحدانش مضر خواندند.

مذاکرات احیای برجام هفته گذشته پس از ۱۱ ماه متوقف شد.

روسیه گفته است در صورت احیای توافق برجام و رفع تحریم های آمریکا علیه ایران، مسکو باید از تحریم هایی که به دلیل حمله به اوکراین متحمل شده، برای روابط تجاری و مالی با ایران معاف باشد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy