Wednesday, Mar 16, 2022

صفحه نخست » نقش سلاح ضد تانک «جاولین» در جنگ اوکراین

jang.jpg یورونیوز - در روزهای گذشته تصاویری از سربازان اوکراینی با پرتابگرهای موشک جاولین، نخستین موشک ضد زره قابل حمل توسط انسان، در جنگ با روسیه منتشر شده است.

جاولین ها، موشک های ضدتانک، بنوعی به نماد مقاومت اوکراین دربرابر حمله روسیه تبدیل شده اند.

حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه آغازشد و از آن زمان کشورهای غربی سعی کرده اند تا برای ارتش اوکراین تسلیحات نظامی ارسال کنند.

به گفته یکی از مقامات پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، اوکراینی ها بیش از ۱۷ هزار سلاح ضدتانک از جمله ۱۰۰ «پرتابگر جاولین» از کشورهای غربی دریافت کرده اند.

ایالات متحده می گوید درنظر دارد یک کمک نظامی به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار از جمله تازه ترین صادرات جاولین به اوکراین را بزودی انجام دهد.

به جز جاولین های که ساخت آمریکا هستند، ارتش اوکراین تاکنون پرتابگرهای ضدتانک از جمله «انلاو» ساخت بریتانیا، «ای تی ۴» و کارل گوستاو ساخت سوئد، پانزرفاوست ساخت آلمان و اینستالاتزا سی ۹۰ ساخت اسپانیا دریافت کرده است.

«نیزه مقدس» نماد مقاومت و کمک متحدان اوکراین

اما جاولین، که ترجمه آن نیزه و یا زوبین به فارسی است فراتر از یک سلاح نظامی این روزها در اوکراین تبدیل به «نماد ملی و مذهبی»‌ شده است. به همین خاطر اوکراینی ها نام «سنت جاولین» یا همان «نیزه مقدس» را به این سلاح داده اند.

👈 مطالب بیشتر در یورونیوز

جاولین همزمان به نماد حمایت قاطع ایالات متحده از اوکراین تبدیل شده است. هرچند جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا بارها در سخنان خود در روزهای گذشته تاکید کرده که کشورش به هیچ وجه نمی خواهد وارد جنگ با روسیه در اوکراین شود.

مهم تر از همه پرتابگر ضدتانک جاولین، بدلیل خصوصیات فنی و نظامی اش مورد توجه است.

جاولین، عملکرد تاثیرگذار

این پرتابگر مجهز به دو بار انفجاری است که می تواند پیچیده ترین خودروهای زرهی جهان، از جمله تانک ها روسی «تی ۹۰» را از کار بیاندازد.

عملکرد پرتابگر جاولین این گونه است که اولین بخش انفجاری در تماس با بدنه تانک آتش می گیرد و سپس بخش دوم منفجر می شود و زره تانک را سوراخ می کند.

این پرتابگر قابل حمل توسط نظامیان، بردی نزدیک به ۲۵۰۰ متر، دو و نیم کیلومتر در حالت افقی دارد و می تواند، همانگونه که در جنگ اوکراین دیدیم، قابلیت ساقط کردن بالگردها هم هم دارند. چرا که در حالت عمودی بیش از ۱۶۰ متر برد دارد. جاولین حتی قادر است جت های جنگی را نیز که در ارتفاع کم پرواز می کنند، هدف قرار دهد.

«آتش کن و فراموش کن»

همچنین جاولین ها می توانند طبق شعاری که شرکت سازنده آن ادعایش را می کند، « آتش کن و فراموش کن»، در شلیک های مستقیم و غیرمستقیم استفاده شود. مانند بازیهای رایانه ای می توان هدف مورد نظر را فیکس کرده و موشک را روانه کرد. موشکی که به تنهایی به سمت هدف هدایت می شود.

فرد پرتابگر زمان خواهد داشت که پیش از برخورد موشک به هدف، پناه بگیرد.

از همه مهم تر اینکه کار با پرتابگرهای جاولین، بسیار آسان هستند و نیازی به دوره تخصصی ندارند.

برخلاف اغلب موشک های ضدتانک، جاولین ها که مجهزه به «جهت یاب» با کنترل مادون قرمز هستند، می توانند چندین بار مورد استفاده قرار بگیرند. دو شرکت بزرگ «ریتون و لاکهیدمارتین» سازنده اصلی جاولین هستند.

قیمت یک پرتابگر جاولین شامل یک موشک، ۱۷۸ هزار دلار است و قیمت هر موشک به تنهایی ۷۸ هزار است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy