یافتههای نظرسنجی اخیر گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان (گمان) حاکی از آن است که فقط ۲۲ درصد جامعه موافق جمهوری اسلامیاند. ۷۲ درصد رهبر دینی را قبول ندارند.
این نظرسنجی نشان میدهد که ۸۸ درصد ایرانیان از برقراری یک نظام مردمسالار استقبال میکنند و ۶۷ درصد آنها از اداره کشور براساس قوانین دینی رضایت ندارند
***
ایران وایر - نتایج تازهترین نظرسنجی موسسه گمان نشان میدهد که ۶۲ درصد مردم ایران خواهان براندازی و یا گذار از نظام جمهوری اسلامی هستند.
بر اساس نتایج این نظرسنجی که روز جمعه ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ منتشر شده است، ۴۱ درصد جامعه ایران «خواهان براندازی جمهوری اسلامی»، ۲۱ درصد «خواهان تحولات ساختاری و گذار از جمهوری اسلامی»، ۱۸درصد «خواهان حفظ اصول و ارزشهای انقلاب و حامی سیاستهای نظام و رهبری» و تنها ۸ درصد«خواهان اصلاحات تدریجی در چارچوب نظام جمهوری اسلامی» هستند.
حدود ۱۲ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی گمان نیز خود را متعلق به هیچ یک از این گرایشها ندانستهاند.
شرکتکنندگان در نظرسنجی گمان همچنین بهترین راههای «ایجاد تغییر سیاسی» در کشور را ابتدا اعتصاب سراسری، سپس «کمپین اعتراضی» در شبکههای اجتماعی و پس از آن بهکارگیری «روشهای نافرمانی مدنی» معرفی کردهاند.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
نتایج نظرسنجی گمان همچنین حکایت از رویکرد مثبت جامعه ایران به رضا شاه و محمدرضا پهلوی و نیز نظر منفی به علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی دارد.
بر اساس این نظرسنجی، حدود ۶۶ درصد جامعه درباره رضا شاه پهلوی نظر مثبت، و حدود ۲۳ درصد به او نظر منفی دارند. درباره محمدرضا شاه پهلوی نیز ۶۴ درصد نظر مثبت و ۲۸ درصد نظر منفی دارند.
نظر ۵۲ درصد از شرکتکنندگان به محمد مصدق مثبت و نظر ۲۷ درصد منفی است؛ به روحالله خمینی نیز حدود ۲۸ درصد نظر مثبت و ۶۴ درصد نظر منفی دارند.
از بین شرکتکنندگان ۲۶ درصد به علی خامنهای نظر مثبت و ۶۶ درصد نظر منفی دارند.
در بخش دیگری از این نظرسنجی درباره شخصیتهای سیاسی و مدنی کنونی ایران، رضا پهلوی با ۳۹ درصد، ابراهیم رئیسی با ۱۷ درصد، نرگس محمدی و نسرین ستوده با ۱۵ درصد، مسیح علینژاد با ۱۳ درصد و محمود احمدینژاد با حدود ۱۲ درصد بیش از دیگران مورد اقبال جامعه قرار داشتهاند.
شرکتکنندگان در نظرسنجی گمان همچنین در زمینه ویژگیهای «بالاترین مقام رسمی کشور»، حدود ۷۸ درصد با «موروثی بودن»، ۷۲ درصد با «مرجع مذهبی بودن»، ۶۶ درصد با «مادامالعمر» بودن و ۵۶ درصد با «خداناباور (آتئیست) بودن» این مقام مخالف کردهاند.
در میان احزاب و ایدئولوژیهای سیاسی هم، احزاب با گرایشهای مشروطهخواه (طرفداران پادشاهی)، سوسیال-دموکرات، ملی-مذهبی، حامیان محیطزیست و جبهه ملی بیش از دیگر احزاب مورد اقبال شرکتکنندگان این نظرسنجی بودهاند.
یافتههای نظرسنجی جدید موسسه گمان بر اساس بررسی دیدگاه افراد باسواد بالای ۱۹ سال ساکن ایران (۸۵ درصد افراد بزرگسال کشور) و با سطح اعتبار ۹۵ درصد و فاصله اعتبار ۵ درصد به دست آمده است.
موسسه گمان، با مدیریت عمار ملکی استادیار علوم سیاسی در دانشگاه تیلبرگ هلند، نظرسنجیهایی را با تمرکز بر اندازهگیری و تحلیل دیدگاهها و افکار ایرانیان انجام میدهد.
اپوزیسیون خودزن، گفتگو با مسعود نقره کار
قضیهی ورزشگاه مشهد هم مثل مذاکرات هستهای