در پی رای برکناری عمران خان و گمارده شدن شهباز شریف، از سوی پارلمان، به نخست وزیری پاکستان، بنای یک سلسله تغییرات استراتژیک، در منطقه گذاشته شد. برادر بزرگتر وی، نواز شریف نخست وزیر اسبق پاکستان، در آستانه خاتمه مدت اقامتاش در لندن، اوائل ژانویه سال جاری، دیداری با مشاور امنیتی دولت عربستان و سفیر سابق این کشور در اسلام آباد داشت. که آگاهان، آنرا مهم توصیف نموده بودند. خاندان شریف، همواره بهترین روابط را، با عربستان داشتهاند. کما اینکه محمد علی جناح، اولین رهبر حزب مسلم لیک و خالق پاکستان، در سال ۱۹۴۷ نیز، از کمکهای عربستان، که در سال ۱۹۳۲ بوجود آمد، بر خوردار بوده است. نواز شریف که از ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷ سه دوره نا تمام، نخست وزیر پاکستان بود، نزدیک ترین روابط را، با اسلام آباد داشته است.
پاکستان تنها متحد مهم و غیر عرب عربستان، در منطقه بوده، که با اعطای وام و کمکهای بلاعوض به اسلام آباد، همواره خواهان تحکیم روابط فیمابین بوده است. اسلام آباد نیز روابط با عربستان را، مهم ترین رابطه دوجانبه پاکستان، در بین اعضای جامعه بین المللی، نام برده است. همکاریهای نظامی و امنیتی عربستان با پاکستان، شامل کمکهای بلاعوض، از همان آغاز روابط ادامه داشته، که با حضور بین پانزده تا پنجاه هزار نظامی پاکستانی، برای حفاظت از اماکن مقدس عربستان، موجبات تحکیم این روابط را فراهم ساخته است. پاکستان و عربستان تنها کشورهایی بودند. که طالبان را در افغانستان به رسمیت شناختند. هنوز آموزش نیروهای مسلح عربستان، به کمک ارتش پاکستان انجام میگیرد. حدود هفتاد هزارنفر، از مربیان و نیروهای پاکستانی، در خدمت ارتش عربستان هستند. گفته میشود. هزینه تولد اولین بمب اتمی اسلامی در پاکستان نیز، توسط عربستان کار سازی شده است. عربستان، هزینه سالانه قریب به سی هزار مدرسههای اسلامی پاکستان را، تامین میکند. عمده مساجد پاکستان توسط عربستان ساخته و اداره میشوند. عربستان بزرگترین تامین کننده نفت خام پاکستان است و سالیانه یک کمک مالی و وام سه میلیارد دلاری، در اختیار اسلام آباد میگذارد.
عمران خان رهبر حزب تحریک انصاف، با نزدیکی به چین و روسیه، سنت همیشگی پاکستان در دوستی با غرب را، خدشه دار نمود. در آستانه حمله پوتین، به اوکراین، دعوت وی به روسیه را، پذیرفته و ازین حمله پشتیبانی نمود. وی همه خطوط قرمز ارتش ساخته و پرداخته انگلستان در پاکستان را، که حرف اول و آخر را، درین کشور میزند. خدشه دار نمود. در آستانه روی کار آمدنش به نخست زیری، با اعلام سیاست نگاه به شرق و آغاز ماه عسل روابط سیاسی اقتصادی تجاری با چین، باعث شد. کمک سالیانه قریب به دو میلیارد دلاری آمریکا، به پاکستان را از دست بدهد. اکنون وی، بر کنار شده و ارتش پاکستان به دوران سنتی روابطاش با عربستان و آمریکا و افغانستان، باز گشته است. حاصل این بازگشت، تحکیم روابط با آمریکا و متحدیناش، عربستان و متحدیناش و افغانستان طالبانی خواهد بود. که این امر حلقه محاصره جمهوری اسلامی در منطقه را تکمیل و تحکیم میبخشد.
در چنین اوضاعی، توپ پیروزی، تنها در زمین ملت ایران است. که رژیم منزوی شده در جامعه جهانی و تنها مانده در منطقه را، که از روی بی کفایتی و رذالت، به مطرود ترین دولتمرد ورشکسته جهان یعنی پوتین دخیل بسته، با اتحاد و یکدلی و تداوم مبارزه، تا مرحله پیروزی، حاکمیت کشورش را، بار دیگر بدست آورد.