Thursday, May 19, 2022

صفحه نخست » "جهان تا پایان سال ۲۰۲۲ وارد فاز قحطی خواهد شد"

arab19.jpgالعربیه - معاون اقتصادی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، پنج‌شنبه 29 اردیبهشت، تاکید کرد که جهان تا پایان سال 2022، وارد مرحله «قحطی» خواهد شد.

روسیه، واشنگتن را به تلاش برای برداشت ذخایر غلات اوکراین متهم کرده است که می‌تواند به بحرانی جهانی بیانجامد.

این اظهارات، یک روز پس از سخنان آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد بود که از روسیه خواست اجازه صادرات غلات اوکراینی ذخیره شده در بنادر این کشور را بدهد.

دبیرکل سازمان ملل از غرب نیز خواست اجازه رسیدن مواد غذایی و کودهای روسیه به بازارهای جهانی را بدهد که به نظر او، به حل بحران فزاینده جهانی غذا، کمک خواهد کرد.

گوترش در نشست وزیران در نیویورک که توسط ایالات متحده سازماندهی شد، گفت: «روسیه باید اجازه صادرات ایمن و تضمین شده غلات انبار شده در بنادر اوکراین را بدهد.»

👈مطالب بیشتر در سایت العربیه

او افزود «حتی اگر بدانیم که این کار برای حل مشکل، کافی نخواهد بود.»، امکان «یافتن مسیرهای حمل و نقل جایگزین» مسیر دریایی برای صادرات این غلات، که به ویژه در سیلوهای شهر بندری اودسا انبار شده‌اند، وجود دارد.

شبح کمبود مواد غذایی

دبیر‌کل سازمان ملل در این خصوص اخطار داد و گفت: «شبح کمبود غذا در ماه‌های آینده در جهان نمایان شده و اگر به مردم غذا ندهیم، عملا به منازعه‌ها دامن می‌زنیم.»

گوترش با بیان اینکه جنگ در اوکراین، بحران جهانی غذا را تشدید و بر سرعت آن افزوده، خاطرنشان کرد:« تغییرات اقلیمی، همه‌گیری کووید-19 و افزایش شکاف میان کشورهای برخوردار و نابرخوردار، این عوامل را تشکیل می‌دهند.»

دبیرکل سازمان ملل هشدار داد که بحران کنونی، «ممکن است سال‌ها طول کشیده و می‌تواند ده‌ها میلیون نفر را گرفتار ناامنی غذایی، سوء‌تغذیه و قحطی کند.»

به گفته دبیرکل سازمان ملل، تنها طی دو سال، شمار افراد دچار ناامنی غذایی حاد، دو برابر شده و از 135 میلیون نفر پیش از شروع پاندمی، به 276 میلیون نفر در حال حاضر رسیده است.

افزایش کمک آمریکا برای مبارزه با ناامنی غذایی

در همین زمینه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، گفت که «22 میلیون تن» غلات انبار شده در سیلوهای اوکراین، تنها منتظر صدور مجوز صادرات هستند.

بلینکن توضیح داد که واشینگتن تصمیم دارد با توجه به شرایط کنونی «215 میلیون دلار اضافی» را برای مبارزه با ناامنی غذایی، اختصاص دهد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy