Thursday, May 5, 2022

صفحه نخست » واکنش ها به سخنان سفیر روسیه در مورد حجاب اجباری و ممنوعیت مشروبات الکلی در ایران

mashroob_050422.jpgدویچه وله - اظهارات تازه سفیر روسیه در باره موانع سفر گردشگران روسی به ایران با واکنش‌های متفاوتی مواجه شده است. او حجاب اجباری و ممنوعیت مصرف مشروبات الکلی را از این موانع دانسته است.

اظهارات تازه لوان جاگاریان،‌ سفیر روسیه در ایران واکنش‌های متفاوتی را به دنبال داشته است. به نوشته رسانه‌های ایران جاگاریان چند روز پیش در مصاحبه با روزنامه ایزوستیای روسیه گفته است که حجاب اجباری و ممنوعیت مصرف مشروبات الکلی باعث شده که توریست‌های روسی رغبتی برای سفر به ایران نداشته باشند.

جاگاریان در این مصاحبه ضمن تصریح ظرفیت‌های توریستی و قدمت تاریخی ایران بر دیدنی‌های ارزشمند آن تاکید می‌کند، ولی می‌گوید که بارها به ایرانی‌ها گفته است: «دو مساله عمده مانع ورود شهروندان روس و نه تنها گردشگران به ایران می‌شود. یکی مساله دستورالعمل پوشش زنان است که امروزه حجاب حتی در گرما در همه جای این کشور، اجباری است و دیگری اینکه مشروبات الکلی ممنوع است.»

اکثر کاربران با لحنی تاییدآمیز نسبت به اظهارات سفیر روسیه واکنش نشان داده‌اند. شهروندی به کنایه پرسیده مگر ما متحد روسیه نیستیم، پس چرا به حرف‌های سفیر توجه نمی‌کنید؟

کاربری هم گفته که اگر سفیر کشور دیگری این حرف‌ها را زده بود، حالا از در و دیوارش بالا رفته بودند:

کاربری به این واقعیت اشاره کرده که ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های مورد اشاره سفیر روسیه تنها گریبان توریست‌های خارجی را نگرفته و بهتر است که با رساندن تقلب به او در موردش روشنگری صورت گیرد!

این اولین بار نیست که جاگاریان چنین بحثی را مطرح می‌کند. او مرداد سال ۱۳۹۶ هم در مصاحبه‌ای با ایسنا گفته بود که "ما نمی‌توانیم به زور گردشگران را به ایران بفرستیم، ایران کشوری باستانی و تاریخی است، ولی اینجا محدودیت‌هایی وجود دارد. این محدودیت‌ها باعث می‌شود که روس‌ها، کشورهایی چون تایلند، امارات، اروپای جنوبی و ترکیه را ترجیح دهند. ما این محدودیت‌ها را درک می‌کنیم و آن را رعایت کرده و به آن احترام می‌گذاریم، ولی گردشگران ما ترجیح می‌دهند به جای دیگری سفر کنند."

👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

تراز فاحش در ارقام مسافران دو کشور هم ا‌ظهارات جاگاریان را تایید می‌کند و به عقیده بسیاری از صاحب‌نظران موید این واقعیت هم هست که بخشی از مردم ایران نیز برای فرار از محدودیت‌های یادشده به جای ایرانگردی، به کشورهای همسایه می‌‌روند.

اظهارات تازه جاگاریان گرچه نادرست تلقی نمی‌شود، ولی واکنش‌ها نسبت به آن متفاوت بوده است.

رسول موسوی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی در توئیتی تلویحا اظهارات جاگاریان را به تقاضا برای مجازشدن "عرق خوری" تعبیر کرده است و گفته که مشکلات توریسم ایران به "ضعف مدیریت و ضعف زیرساخت‌ها" مربوط می‌شود. او ولی توضیح نداده که چرا در ۴۰ سال گذشته و حتی از سال ۱۳۹۸ هم که گردشگری در ایران صاحب وزارتخانه اختصاصی شده این ضعف‌ها برطرف نشده است

اظهاراتی که قبلا بحث‌‌انگیز نشد

البته میزان پایین سفر توریست‌های خارجی به خصوص از کشورهای غربی و غیرمسلمان به ایران تنها به روسیه محدود نمی‌شود. ضعف زیرساخت‌ها و ضعف فرهنگ تعامل و برخورد با گردشگران در کنار مشکل حجاب اجباری و ممنوعیت ‌مربوط به مشروبات الکلی گلوی صنعت توریسم در ایران را می‌فشارند و بحث چاره‌جویی برای آنها هم سال‌هاست که گاه و بی‌گاه مطرح می‌شود. ولی به گفته کارشناسان، به خصوص عدم توجه به نقش توریسم در تعامل گسترده‌تر فرهنگی و اقتصادی با جهان از سویی و سماجت در حفظ و تداوم قیدوبندهای ایدئولوژیک حتی برای غیرباورمندان و غیرمسلمان‌ها گذر از این معضلات را آسان نمی‌کند.

حرف‌های مشابه جاگاریان در سال ۱۳۹۶ چندان واکنشی برنیانگیخت. ولی اظهارات تازه او با واکنش‌هایی مواجه شده، امری که می‌تواند به جنجالی‌ و حساسیت‌برانگیزشدن برخی اقدامات و حرف‌های او در سال‌های اخیر بی‌ارتباط نباشد.

اقدام جاگاریان در تجلیل علنی از گریبادوف، سفیر بحث‌انگیز روسیه تزاری در دوران قاجار که تدوین معاهده ترکمنچای به او نسبت داده می‌شود، یا نشستن او بر صندلی‌هایی در ایوان سفارت روسیه همراه با سفیر بریتانیا که به نوعی یادآور اجلاس سران بریتانیا و آمریکا و شوروی در دوران اشغال ایران در جریان جنگ جهانی دوم بود و نیز فراخوان او به مردم ایران که به این یا آن رسانه گوش نکنند در سال‌های اخیر کم و بیش بحث‌انگیز و جنجال‌ساز بوده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy