دویچه وله - ولادیمیر پوتین در نطق خود به مناسبت "روز پیروزی" در مسکو گفت که حمله روسیه به اوکراین یک گام "پیشگیرانه" بود. او افزود که غرب اوکراین را مسلح کرده و نقشه یک تهاجم نظامی به خاک روسیه را کشیده بود.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در نطق خود به هنگام رژه نظامی به مناسبت ۹ مه، "روز پیروزی" بر آلمان نازی، یک بار دیگر کوشید تهاجم نظامی روسیه علیه اوکراین را توجیه کند.
پوتین گفت ورود نظامی روسیه به اوکراین ضرورت داشت، زیرا غرب "حمله نظامی به کشور ما، از جمله به کریمه را تدارک دیده بود".
پوتین افزود که روسیه در اقدامی پیشگیرانه این تهاجم را دفع کرده و "این یگانه تصمیم صحیح بوده است".
رئیسجمهوری روسیه در نطق خود گفت که سربازان روسی در دونباس و شرق اوکراین برای امنیت روسیه میجنگیدند.
پوتین در میدان سرخ مسکو افزود که اوکراین خود را به تسلیحات ناتو مجهز کرده بود و این خطری جدی برای روسیه بوده است. او ادامه داد: «غرب نمیخواست به حرف مسکو گوش فرا دهد و نقشههای دیگری داشتند.»
👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله
او گفت، مسکو همواره تلاش کرده است به قراردادی برای یک راهحل بینالمللی امنیت دست یابد، اما ناتو "استدلالهای روسیه را نادیده گرفته و شروع به تسخیر نظامی خاک اوکراین کرده است".
پوتین همزمان نسبت به خطر یک جنگ جهانی جدید هشدار داد و گفت باید تمام تلاشها برای ممانعت از آن را به خرج داد و نگذاشت که "وحشت یک جنگ جهانی بار دیگر تکرار شود".
وعده کمک به بازماندگان سربازان کشته و مجروح
پوتین به بازماندگان سربازان کشته و مجروح شده وعده کمک داد: «مرگ هر سرباز و افسری برای ما دردناک است. دولت از هیچ تلاشی برای رسیدگی به این خانوادهها فروگذاری نخواهد کرد.»
پوتین در نطق خود از بسیج نظامی عمومی و یا به کار بردن سامانههای جدید تسلیحاتی سخنی نگفت. پیش از این نطق گمان زده میشد که پوتین اقدامات جدید نظامی را در نطق خود اعلام کند.
رئیس کرملین "پیروزی بزرگ" در جنگ جهانی دوم را به کهنهسربازان این جنگ تبریک گفت و افزود، وظیفه ایجاب میکند خاطره کسانی را گرامی داشت که با تلاش خود بر ناسیونالسوسیالیسم غلبه کردند.
در این مراسم تمام مرکز شهر مسکو مانند یک قلعه تحت کنترل و مراقبت نیروهای نظامی اونیفورمپوش قرار گرفته بود.
در هشتم مه ۱۹۴۵ با تسلیم ارتش ورماخت آلمان، جنگ جهانی دوم در اروپا خاتمه یافت. روسیه هر ساله در ۹ مه با رژه نظامی "روز پیروزی" بر آلمان نازی را جشن میگیرد و این یکی از مهمترین تعطیلات رسمی این کشور به شمار میرود.
کلاودیا مایور، کارشناس روسیه در بنیاد علم و سیاست در برلین، نطق پوتین را به طور نسبی "محافظهکارانه" ارزیابی میکند. مایور میگوید پوتین در این نطق، نه از "بسیج نظامی عمومی" در روسیه و یا "جنگ" در اوکراین سخنی گفت و نه تهدید به کاربست سلاح اتمی کرد.
روسیه هیچ پیشروی نظامی در اوکراین نداشته است اما این امر مانع از آن نمیشود که مسکو تلاش کند در مناطق اشغالی در شرق اوکراین اقدامات جدیدی انجام دهد، به این صورت که پاسپورتهای روسی به مردم ساکن مناطق اشغالی بدهد، شبکه تلویزیونی اوکراینی را قطع کند و یا واحد پولی روبل را رایج سازد.
شورش فقرا؛ گرانی در بهار و اعتراض در تابستان