Sunday, May 29, 2022

صفحه نخست » دیدار نادر قالیباف با صادق آملی

ghalilari_052922.jpgبی بی سی - شب گذشته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به مجمع تشخیص مصلحت رفته و با صادقی آملی لاریجانی دیدار و گفتگو کرده است. مرکز رسانه و روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام در آخرین ساعات شب گذشته با انتشار تصویر و خبر کوتاهی هدف از این نشست را "همکاری" مجلس و مجمع تشخیص مصلحت عنوان کرد.

خبر دیدار این دو در حالی منتشر می‌شود که صادق آملی لاریجانی که در انتخابات اخیر ریاست جمهوری که به پیروزی ابراهیم رئیسی انجامید، به یکی از اعضای ناراضی شورای نگهبان تبدیل شده بود.

او از شهریور ۱۴۰۰ از عضویت در شورای نگهبان استعفا داد و از آن پس حضور فعالی در رسانه‌های رسمی و رخدادهای سیاسی ایران نداشت.

آقای لاریجانی در جریان انتخابات ریاست‌ جمهوری سال ۱۴۰۰، به رد صلاحیت برادر کوچکترش علی لاریجانی توسط شورای نگهبان معترض بود و در نهایت حتی اعتبارنامه ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی را امضا نکرد.

از سوی دیگر انتشار تصاویر دیدار آقای قالیباف با صادق آملی لاریجانی هم در شرایط صورت می‌گیرد که اخیرا گمانه‌زنی‌هایی درباره اختلافات دولت و مجلس منتشر شده بود.

در ادامه این اختلاف‌ها آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران در دیدار اخیر خود با نمایندگان، ضمن دفاع از "مجلس انقلابی" فعلی، گفت "یکی از مشکلات کشور ناهماهنگی بوده، ناهماهنگی مسئولان سه قوه و بدنه‌ی سه قوه".

دیدار آیت‌الله خامنه‌ای در روزی با نمایندگان برگزار شد که محمدباقر قالیباف در انتخابات هیات رئیسه، برای سومین سال پیاپی با اکثریت قاطع ریاست قوه مقننه را به دست آورده بود.

محمدباقر قالیباف در حالی مجددا موفق شد ریاست مجلس را حفظ کند که پیش از آن خبر سفر همسر، دختر و داماد او به ترکیه برای خرید "سیسمونی" فرزندی که در راه است، با انتقادهای بسیاری روبه‌رو شده بود.

پس از انتقادها از سفر خانواده محمدباقر قالیباف به ترکیه که به "سیسمونی گیت" مشهور شد، رئیس مجلس و هوادارانش هدف از انتشار این گزارش‌ها را "تخریب سیاسی" خواندند و افشاگران را متهم کردند که "نیت سیاسی" دارند.

در جریان انتقادها از محمد باقر قالیباف، نه فقط شهروندان بلکه برخی از وابستگان حکومت و جریان اصولگرایی نیز خواستار کناره‌گیری او از ریاست مجلس شده بودند.

آقای قالیباف از جمله سیاستمدارانی است که تاکنون بارها به فساد مالی متهم شده است.

درباره اختلافات خانواده لاریجانی چه می‌دانیم؟

صادق آملی لاریجانی خود یکی از روحانیون محافظه‌کار و با نفوذ ساختار جمهوری اسلامی به شمار می‌آمد.

او به رغم کناره‌گیری از عضویت شورای نگهبان، سمت ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده دارد.

آقای لاریجانی همچنین در فاصله دو ماه بعد ازانتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ منصوب شد و دو دوره (نزدیک به یک دهه) در این سمت ماند.

اما در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰، اختلافی میان او و خانواده‌اش از یکسو و گروهی از محافظه‌کاران از سوی دیگر شکل گرفت.

در این انتخابات علی لاریجانی در تلاش بود تا نامزد شود و با ابراهیم رئیسی رقابت کند.

نامزدی علی لاریجانی به این گمانه دامن زد که جریان‌های میانه‌روی حامی حسن روحانی یا حتی اصلاح‌طلبان از او در برابر ابراهیم رئیسی حمایت کنند.

بعد از برپایی مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی نیز رسانه‌ها خبر دادند که اعتبارنامه ریاست‌جمهوری آقای رئیسی توسط صادق لاریجانی به عنوان عضو شورای نگهبان امضا نشده است.

این خبر توسط هادی طحان نظیف، سخنگوی جدید شورای نگهبان تایید شد. اما او تاکید کرد که امضا نشدن اعتبارنامه ابراهیم رئیسی توسط یکی از اعضای شورای نگهبان، خدشه‌ای به مشروعیت حقوقی و قانونی ریاست جمهوری آقای رئیسی وارد نمی‌کند.

صادق لاریجانی که حدود ۲۰ سال عضو شورای نگهبان بود در انتقاد از عدم تایید صلاحیت برادرش در انتقادهایی تند گفت "هیچ گاه تصمیمات شورا را تا این حد غیر قابل دفاع نیافته‌ام، چه در تأیید صلاحیت‌ها و چه در عدم احراز صلاحیت‌ها."

صادق لاریجانی "دخالت‌های فزاینده دستگاه‌های امنیتی از طریق گزارش‌های خلاف واقع" را در تصمیم‌های شورای نگهبان و "نابسامانی‌ها" موثر خواند.

بعدتر، در تصاویر مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری، تصویری از حضور صادق آملی لاریجانی و برادرش علی لاریجانی دیده نشد.

پیش از آن، در پی گمانه‌زنی‌ها درباره گزینه‌های جانشینی آیت‌الله خامنه‌ای، مساله رقابت احتمالی صادق آملی لاریجانی و ابراهیم رئیسی به عنوان کسانی که بختی برای رهبری دارند نیز مطرح شده بود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy