Monday, May 30, 2022

صفحه نخست » جهش قیمت نفت پس از تحریم ۹۰ درصد نفت خام روسیه از سوی پارلمان اروپا

Oil.jpg• قراردادهای آتی نفت خام برنت با بیش از دو دلار افزایش به ۱۲۳,۸۷ دلار در هر بشکه رسید

العربیه - در پی توافق رهبران اتحادیه اروپا در خصوص تحریم ۹۰ درصد از صادرات نفت خام روسیه تا پایان سال جاری، قیمت نفت سه‌‌شنبه ۱۰ خرداد بار دیگر به شکلی جهشی بالا رفت.

بهای قراردادهای آتی نفت خام آمریکا برای ماه جولای، با ۲,۸۱ درصد افزایش به ۱۱۸,۲۹ دلار رسید، در حالی که قراردادهای آتی نفت خام برنت با بیش از دو دلار افزایش به ۱۲۳,۸۷ دلار در هر بشکه رسید.

قراردادهای ماه اوت نیز افزایش یافت و نفت خام آمریکا با ۲,۸۴ درصد افزایش به ۱۱۵,۴۲ دلار رسید در حالی که نفت خام برنت با ۱,۱۷ درصد افزایش به ۱۱۸,۹۸ دلار در هر بشکه رسید.

شارل میشل، رئیس پارلمان اروپا نیز گفت که این اقدام، بلافاصله ۷۵ درصد از واردات نفت روسیه را شامل خواهد شد.

این ممنوعیت، بخشی از ششمین بسته جدید تحریمی است که اتحادیه اروپا از زمان تهاجم روسیه به اوکراین علیه مسکو اعمال می‌کند.

👈 مطالب بیشتر در سایت العربیه

بیانیه پارلمان اروپا

در بیانیه سه‌شنبه ۱۰ خرداد پارلمان اروپا آمده است: «پارلمان اروپا موافقت خود را با بسته ششم تحریمی علیه روسیه شامل نفت خام و همچنین فرآورده‌های نفتی اعلام می‌کند که از سوی روسیه به کشورهای عضو تحویل داده می‌شود.»

در ادامه این بیانیه آمده است، نفت خام روسیه که از طریق خط لوله تحویل داده می‌شود، «موقتا از این تحریم‌ها مستثنی شده است.»

پارلمان اروپا در بیانیه خود افزود، در صورت «توقف ناگهانی» عرضه نفت، «تدابیر اضطراری» برای تضمین امنیت عرضه نفت، وضع خواهد شد.

فون درلاین: اعمال تحریم نفتی گامی اساسی است

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز در نشستی خبری گفت، این استثنای موقت، صادرات نفت روسیه را پوشش می‌دهد که هنوز تحریم نشده است.

فون درلاین افزود: «ما توافق کردیم که پارلمان اروپا در اسرع وقت به هر شکل ممکن به این موضوع بازخواهد گشت، به همین دلیل ما هنوز باید روی آن کار کنیم، اما این اقدام، گامی اساسی رو به جلو است.»

به گفته فون در لاین، این معافیت موقت داده شد تا مجارستان، به همراه اسلواکی و جمهوری چک - که همگی به بخش جنوبی خط لوله متصل هستند - بتوانند به نفتی دسترسی داشته باشند که به راحتی قادر به جایگزین‌سازی آن نیستند.

نزدیک به ۳۶ درصد از واردات نفت اتحادیه اروپا از روسیه تامین می‌شود که نقش اساسی و تاثیرگذاری در بازارهای جهانی نفت دارد.

افزایش نگرانی در مورد عرضه نفت

این ممنوعیت ممکن است، نگرانی‌ها در مورد بازار انرژی به شدت نیازمند به افزایش عرضه را تشدید کند.

ویویک دهار، مدیر کاوش‌های معدنی و کالاهای انرژی در بانک مشترک المنافع استرالیا در یادداشتی نوشت: «در حالی که واردات از طریق خطوط لوله در این توافق گنجانده نشده است، ممنوعیت واردات نفت از طریق دریا همچنان گسترده بوده و حدود دو سوم واردات نفت اتحادیه اروپا از روسیه را تشکیل می‌دهد.»

آوتار ساندو، مدیر ارشد کالا در پلتفرم معاملات «فیلیپ نوا»، نوشته است: «ممنوعیت اضافی نفت خام روسیه تحویلی از دریا، در بحبوحه افزایش تقاضا به دلیل آغاز فصل رانندگی در ایالات متحده، باعث کاهش عرضه خواهد شد که عملا دچار تنش است.»

ساندو افزود: «انتظار می‌رود که کنسرسیوم «اوپک پلاس» به تعهد خود برای افزایش ناچیز ۴۳۲ هزار بشکه در روز برای ماه جولای، پایبند بماند.»



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy