Thursday, Jun 16, 2022

صفحه نخست » نامه هشدارآمیز علی مطهری به رئیسی

motahari_061622.jpgناصر اعتمادی - رادیو بین المللی فرانسه

علی مطهری، نایب رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی ایران، در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، از او خواسته است که با چشم پوشی از مطالبۀ خروج سپاه از فهرست سازمان های تروریستی به برجام بازگردد و کشور را از وضعیت ناهنجار اقتصادی که در آن گرفتار شده، نجات دهد.

در این نامه، علی مطهری به ابراهیم رئیسی گفته است که وضعیت ناهنجار اقتصاد و معیشت مردم ایران عمدتاً ناشی از تحریم‌هاست و گفتن این که "اقتصاد کشور را به برجام گره نمی زنیم" شعار بی اثری است، "زیرا ما چه بخواهیم چه نخواهیم اقتصاد کشور به برجام و رفع تحریم ها گره خورده است."

علی مطهری گفته است که پیشرفت های اتمی ایران تا همین حدی که صورت گرفته کافی است و مایه "افتخار بزرگ برای ایران است" و اگر می گوییم "که دنبال تولید سلاح هسته‌ای نیستیم، چرا باید طوری عمل کنیم که زمینۀ بازگشت پروندۀ ایران به شورای امنیت سازمان ملل برای فعال کردن مکانیسم ماشه ...و بازگشت قوی تر تحریم ها فراهم شود؟"

مطهری گفته است که اصرار بر خروج سپاه از فهرست گروه های تروریستی که مانع دستیابی به توافق برای احیای برجام شده، فقط منافع اسرائیل را تأمین می کند که به ادعای مطهری توانسته آمریکا را متقاعد یا مجبور کند که این مطالبه را نپذیرد. مطهری تلویحاً گفته است که خطای محض است اگر این اصرار به پشتگرمی روسیه و چین صورت گرفته باشد زیرا از این دو کشور کاری ساخته نیست.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

علی مطهری در پایان نامۀ خود به ابراهیم رئیسی از او خواسته است که از شرط خروج سپاه از فهرست گروه های تروریستی صرف نظر کند و "با بازگشت به برجام کشور را از وضع ناهنجار موجود نجات" دهد.

متن کامل این نامه را بخوانید:

جناب حجت‌الاسلام آقای رییسی

دامت برکاته

رییس‌جمهور محترم

با سلام، همان‌طور که مستحضر هستید حال اقتصاد و معیشت مردم خوب نیست و بخش اعظم آن ناشی از تحریم‌هاست. اینکه گفته می‌شود ما اقتصاد کشور را به برجام گره نمی‌زنیم، یک سیاست غیرواقعی و شعاری است، زیرا ما چه بخواهیم و چه نخواهیم اقتصاد کشور به برجام و رفع تحریم‌ها گره خورده است. قوی‌ترین اقتصادهای جهان نیز نمی‌توانند مدت طولانی در شرایط تحریمی ایران به حیات خود ادامه دهند. پایداری ایران ناشی از ماهیت ایدئولوژیک نظام سیاسی و مردم ایران بوده است. اما اگر فلسفه این پایداری برای مردم کمرنگ شود و روشن نباشد که چرا باید این سختی‌ها را تحمل کنیم و در ازای آن چه چیزی به دست می‌آوریم ممکن است این استقامت مخدوش شود.

اکنون ما صاحب دانش هسته‌ای هستیم و می‌توانیم نیازهای دارویی و کشاورزی و سوخت رآکتورهای هسته‌ای خود را برطرف کنیم. همین مقدار یک افتخار بزرگ برای ایران است. سوال این است که وقتی ما اعلام کرده‌ایم که دنبال تولید سلاح هسته‌ای نیستیم. چرا باید طوری عمل کنیم که زمینه بازگشت پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل برای فعال کردن مکانیزم ماشه توسط طرف‌های دیگر برجام و بازگشت قوی‌تر تحریم‌ها فراهم شود؟ از روسیه و چین هم کاری ساخته نیست، ضمن اینکه اساسا به آنها اعتماد نداریم.

خروج نام سپاه از فهرست تروریسم امریکا خواسته بحقی است ولی وقتی صهیونیست‌ها بایدن را متقاعد و شاید مجبور کرده‌اند که آن را نپذیرد تا به این وسیله برجام منهدم شود، اصرار بر آن، در جهت خواست اسراییل حرکت کردن است.

آنها سپاه ما را تروریست نامیده‌اند و احکامی را بر آن بار کرده‌اند، ما هم نیروهای امریکا در منطقه خاورمیانه موسوم به سنتکام را تروریست نامیده‌ایم و دست‌مان برای اقداماتی باز است.

انتظار از جناب‌عالی به عنوان رییس‌جمهور این است که از طریق شورای عالی امنیت ملی این معضل را حل کنید، همان‌طور که مقام رهبری حل این معضل را به عهده شما و این شورا گذاشتند. نیاز به شجاعت و بی‌اعتنایی به شعارهای گذشته عده‌ای خام و جامد فکر است که برجام را خیانت می‌دانستند و حالا معلوم شده که موهبت بوده است و آنها کشور را از توسعه بازداشته‌اند. به عنوان نمونه اکنون میدان مشترک نفتی ایران و عراق به نام آزادگان سال‌هاست که توسط عراق با سرمایه‌گذاری خارجی در حال استخراج است و حق ملت ایران به خاطر تحریم‌ها در حال ضایع شدن است. همین‌طور است میدان نفتی آرش در دریای خزر که میان ایران و آذربایجان مشترک است. ایران فرصت‌های زیادی را خصوصا در حوزه نفت و گاز از دست داده است و همسایه‌ها نهایت استفاده را برده‌اند.

در این میان آنکه مظلوم واقع شده است ملت ایران است که قربانی شعارهای نامعقول گردیده و کشورش از توسعه باز مانده است.

برای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی باید بنیه اقتصادی کشور قوی باشد و این جز با بهبود روابط با دنیا و رفع تحریم‌ها رخ نمی‌دهد. با یک کشور فقیر که با برخی همسایه‌های خود نیز روابط خوبی ندارد و آنها از ترس ما به دامن اسراییل افتاده‌اند نمی‌توان به آرمان آزادی فلسطین رسید.

از جنابعالی به عنوان رییس‌جمهور درخواست می‌کنم شجاعانه و بی‌اعتنا به فضای احساسی برخی تندروها، حال که به خاطر لابی صهیونیست‌ها زورمان به خروج سپاه از فهرست ظالمانه امریکا نرسید، از این شرط صرف‌نظر کنید و با بازگشت به برجام، کشور را از وضع ناهنجار موجود نجات دهید. برادران سپاه نیز چنان‌که قبلا گفته‌اند، راضی به پیوند زدن برجام به سپاه نیستند. آنها راه بی‌اثر کردن فشارهای امریکا را پیدا خواهند کرد. برای شما دوام توفیقات الهی را از خدای متعال مسئلت دارم.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy