ایران وایر - خبرگزاری «آنا» مدعی شده است که برخی از بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران پس از گفتوگو با «حمید سجادی»، وزیر ورزش و جوانان ایران، به دیدار «ابراهیم رئیسی»، رییس جمهوری رفتهاند.
این رسانه مدعی شده که حضور دو بازیکن تیم ملی در دفتر ریاست جمهوری، برای برکناری «دراگان اسکوچیچ» و باز کردن مسیر برای بازگشت «کارلوس کیروش» به تیم ملی فوتبال ایران بوده است.
کدام بازیکنان تیم ملی به دفتر رییس جمهوری رفته بودند؟
«مرضیه سلیمانی»، خبرنگار و عکاس خبرگزاری «ایرنا» که اخبار حوزه ریاست جمهوری و دولت را پوشش میدهد، ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ در توییتی مدعی شد دو بازیکن تیم ملی فوتبال ایران را در ساختمان ریاست جمهوری دیده است. او پرسیده بود چرا این دو ملیپوش به دفتر ابراهیم رئیسی رفته بودند.
هرچند که این خبرنگار نامی از دو ملیپوش ایرانی نیاورده اما خبرگزاری آنا این دو بازیکن را «مهدی طارمی» و «علیرضا جهانبخش» معرفی کرده است.
پیش از این که این دو بازیکن به دفتر ریاست جمهوری بروند، آنها همراه با «سردار آزمون»، «احسان حاجصفی»، «علیرضا بیرانوند» و «امید ابراهیمی» در قطر و پس از دیدار تیمهای ملی ایران و الجزایر، با حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان دیدار کرده بودند.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
رسانههای ایران محتوای این جلسه را آغاز تلاش مشترک وزارت ورزش و جوانان و جمعی از بازیکنان تیم ملی برای برکنار دراگان اسکوچیچ و بازگرداندن کارلوس کیروش به تیم ملی ایران معنا کردند.
چه کسی دو ملیپوش ایران را به دفتر ابراهیم رئیسی برده بود؟
یک مدیر بالا رتبه و بانفوذ سابق در فدراسیون فوتبال واسطه دیدار دو ملیپوش ایران با ابراهیم رئیسی بود. نامش «رضا نقیپور» است و برخی از مدیران سابق فدراسیون فوتبال ایران معتقدند که او با نام سازمانی خود در سالهای اخیر در پست مدیر حراست شناخته میشده است.
مرداد سال ۱۳۹۸، «جعفر سمیعی»، مدیرکل وقت حراست وزارت ورزش و جوانان رضا نقیپور را به عنوان رییس حراست فدراسیون فوتبال ایران منصوب کرد.
آذر ۱۴۰۰، رضا نقیپور به «شهابالدین عزیزی خادم»، رییس وقت فدراسیون فوتبال اطلاع داد که به عنوان مدیرکل تشریفات نهاد ریاست جمهوری انتخاب شده است و باید به زودی از فدراسیون فوتبال جدا شود؛ خبری که در آن روزها به نظر میرسید شبیه به یک شوخی یا بازارگرمی باشد.
رضا نقیپور اما بیستم شهریور همان سال از سوی «غلامحسین اسماعیلی»، رییس دفتر رییس جمهوری به این سمت منصوب و دی ۱۴۰۰، تبدیل به چهره خبرساز سیاست ایران شد. او در جریان دیدار مشهور ابراهیم رئیسی با «ولادیمیر پوتین»، رییس جمهوری روسیه در کاخ «کرملین»، به عنوان مدیر تشریفات ریاست جمهوری حضور داشت.
دیدار رییس جمهوری ایران با ولادیمیر پوتین توام با بیاحترامیهایی نامرسوم بود؛ از یک میز طولانی که فاصلهای غریب بین دو رییس جمهوری ایجاد میکرد تا آدامس جویدن پوتین در حین صحبت کردن با رئیسی.
در نهایت، زمانی که رییس جمهوری ایران از کاخ کرملین بیرون رفت، مجبور شد در سرما و زیر بارش برف منتظر بماند، چون خودروی تشریفات مقابل در ورودی قرار نداشت.
در این لحظه، رضا نقیپور در حالی که به سمت خودروی ابراهیم رئیسی میدوید، فریاد میزد: «GO...GO»
منظور او از این کلمه انگلیسی، «آمدن» بود، نه «رفتن»!
اما نقیپور تنها مدیری نیست که از فدراسیون فوتبال به ساختمان «پاستور» رسید. او به محض رسیدن به مدیرکلی تشریفات ریاست جمهوری، «مهدی خراطی» را هم به این نهاد برد.
خراطی طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸، مدیر اجرایی تیم ملی و از افراد مورد اعتماد کارلوس کیروش در تیم ملی بود که حالا در تشریفات ریاست جمهوری حضور دارد.
آیا بازیکنان تیم ملی علیه کادرفنی متحد شدهاند؟
نشانههای مخالفت برخی از بازیکنان کلیدی تیم ملی فوتبال ایران با سرمربی کنونی تیم پررنگتر از همیشه شده است. آنها دیگر اعتراض خود را به مدیران فدراسیون فوتبال منعکس نمیکنند، چون معتقدند پس از عزل شهابالدین عزیزی خادم، این فدراسیون بدون مدیر اداره میشود.
جلسه شش نفره با حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان و حضور دو بازیکن تیم ملی در دفتر ابراهیم رئیسی برای متقاعد کردن دو مقام عالیرتبه سیاست و ورزش ایران تنها نشانههای تلاش بازیکنان برای کنار گذاشتن دراگان اسکوچیچ از سرمربیگری تیم ملی فوتبال ایران نیست.
«بانک ورزش» در گزارشی مدعی شده است شش بازیکن تیم ملی فوتبال ایران در جریان آخرین تمرین تیم ملی پیش از دیدار دوستانه با الجزایر در قطر، تمرین تیم را رها کرده و در بخشی دیگر از زمین، به دروازهبانهای تیم ملی پنالتی میزدند.
بانک ورزش نوشته است این شش بازیکن بارها درخواست سرمربی برای حضور در جمع سایر ملیپوشها را بیپاسخ گذاشتهاند.
خبرگزاری آنا به برخی از بازیکنان تیم ملی که علیه دراگان اسکوچیچ متحد شدهاند، لقب «کودتاچی» و به مدیررسانهای سابق تیم ملی که هماکنون مشاور وزیر ورزش و جوانان است، لقب «نجومیبگیر» داده است.
دراگان اسکوچیچ زیر فشار رسانهها هم قرار دارد؛ برای نمونه، خبرگزاری «ایسنا» پس از شکست تیم ملی ایران مقابل الجزایر، در گزارشی به برخی از اتهاماتی که متوجه این سرمربی کروات است، اشاره کرد و به او لقب «پکیج بند» داد. این لقبی است که در فوتبال ایران به مربیانی که روابطی عمیق با دلالان دارند و لیست مورد نظرشان را دلالان قیمتگذاری و تعیین میکنند، داده میشود.
همچنین این خبرگزاری بار دیگر مدعی شد که انتخاب دراگان اسکوچیچ محصول مافیا و آقازادهها است. اشاره ایسنا به مافیا، مدیر برنامههای رسانهای دراگان اسکوچیچ و به «آقازادهها»، «علی تاج»، فرزند «مهدی تاج»، رییس پیشین فدراسیون فوتبال بود.
آیا روسای جمهوری ایران در عزل سرمربیان تیم ملی نقش داشتند؟
مشهورترین روایت از دخالت رییس جمهوری در تاریخ شفاهی فوتبال ایران، به ماجرای برکناری «علی دایی» از سمت سرمربیگری تیم ملی پس از شکست مقابل عربستان در تهران برمیگردد.
هشتم فروردین ۱۳۸۸، تیم ملی ایران با مربیگری علی دایی در ورزشگاه «آزادی» مقابل عربستان شکست خورد. آن یکی از بدترین نمایشهای تاریخ فوتبال ملی ایران بود. فردای آن روز فدراسیون فوتبال اعلام کرد که علی دایی از سمت خود برکنار شده است.
سال ۱۳۹۳، علی دایی برای نخستین بار ادعا کرد که «محمود احمدینژاد» دستور برکناری او را صادر کرده بود.
او طی سالهای اخیر روایتهای مختلف و تا حدودی متضاد در مورد تصمیم رییس جمهوری وقت ایران روایت کرده است.
همچنین شایعاتی نیز در مورد نقش «محمد خاتمی»، رییس جمهوری وقت ایران در برکناری «تومیسلاو ایویچ» و پیشنهاد او برای برکناری این سرمربی پیش از رقابتهای جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه شنیده شده بود.
پس از بازگشت تیم ملی ایران از جام جهانی فرانسه، برخی از بازیکنان تیم ملی ادعا کردند که در جریان دیدار تیمهای ملی ایران و «آ.ث رم» که به شکست هفت بر یک تیم ملی ایران انجامید، تعدادی از بازیکنان تیم ملی علیه تومیسلاو ایویچ تبانی کرده بودند.
آنچه تاکنون در مورد دخالت روسای جمهوری در مورد عزل سرمربی ایران شنیده میشود، از سوی افرادی غیر از راویان آنها تایید نشده اما تاکنون دیدار دو بازیکن تیم ملی ایران با یک رییس جمهوری برای برکنار کردن سرمربی تیم ملی نیز سابقه نداشته است.
تصویر خنده امام از رقص خلخالی با عمامه و عبا