شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال در گزارشی از شکنجه، آزارو باجخواهی ماموران اطلاعات سپاه از برخی بازداشت شدگان پرونده حیاتوحش پارسیان در ایران و خانوادههایشان خبر داده است.
پیش از این نیلوفر بیانی از متهمان این پرونده با انتشار نامهای سرگشاده از آزار و اذیت ماموران در دوران بازجویی و بازداشت خود خبر داده بود.
بنابرآنچه در این نامه آمده نیلوفر بیانی در هنگام انتقال به ویلای لواسان مورد آزارهای جنسی قرار گرفته بود.
ماموران اطلاعات سپاه به واسطه اینکه خانم بیانی پیشتر در سازمان ملل کار میکرد و در اروپا، آمریکا و کانادا کار و تحصیل کرده بود و همچنین به سبب ارتباط نزدیک با مراد طاهباز از دیگر متهمان این پرونده میخواستند به هر شکل که شده از او اعتراف بگیرند تا اتهاماتی که مدرکی برای اثباتشان نداشتند را به آنها منتسب کنند.
نیلوفر بیانی در این نامه که خود موجب شد او با اتهام تازه نشر اکاذیب جهت تشویش اذهان عمومی به چهار ماه زندان محکوم شود از تحقیر و تهدید به اعدام و آزار جنسی کلامی تا طراحی نقشههایی برای درهمشکستن شخصیت خود صحبت کرده بود.
این فعال محیطزیستی گفته بود وقتی که از ماموران خواسته بود امکانی را فراهم کنند تا موهای فر و پرپشتش را که بیش از ۱۳ ماه کوتاه نشده بودند کوتاه کند او را ابتدا به ساختمانی در جنوب شرق تهران بردهاند. خانم بیانی میگوید در مقابل اصرار بازجویان برای پیاده شدن در این محل که نمیدانسته کجاست مقاومت کرده و در نهایت بعد از بردن به رستورانی که در قرق سپاه بوده به ویلایی در لواسان منتقل شده است.
او نوشته بود که بازجویان در این ویلا لخت شده و وارد استخر شده و شنا میکردند و خانم بیانی را با بیان شوخیهای جنسی، آزار جنسی میدادند.
همچنین خانم بیانی متوجه شده کسی از ابتدای انتقال به خارج از زندان از آنچه رخ داده فیلمبرداری کرده تا « به سایر متهمان پرونده نشان داده شده و ادعا شود که او به خاطر همکاری با ظاهری آراسته در حال گردش و خرید و رستوران رفتن و استخر است تا آنها را از این طریق تحت فشار بگذارند و احتمالا بعدها در فیلم احتمالی اعترافات اجباری علیه خانم بیانی هم از آن استفاده شود.»
در گزارش تازه ایران اینترنشنال علاوه بر آنچه بر نیلوفر بیانی گذشته آمده است که خانواده بازداشتشدگان این پرونده به اشکال مختلف و همزمان با آزار و شکنجه به طور مداوم مورد تهدید واقع شده بودند.
مسئولان قضایی و ضابطان از خانوادهها رشوههایی از یک میلیارد تا ۵۰۰ میلیون تومان برای آزادی آنها طلب کرده بودند و حتی برخی از آنها توسط بازجویان مورد بازجویی قرار گرفتهاند.
این گزارش به بازجویی خواهر سپیده کاشانی اشاره کرده که به بیماری اماس مبتلا است به زندان اوین برده و پس از پوشاندن لباس بازداشتگاه او او عکس و فیلم گرفتهاند.
بازجوها با نشان دادن این تصاویر به سپیده کاشانی وانمود کردهاند که خواهرش هم در بازداشت است و او به خاطر نجات خواهرش هم که شده باید با آنها همکاری کند.
از دیگر آزارهایی که گزارش تلویزیون اینترنشنال به آن پرداخته احضار و تهدید زنی از بستگان طاهر قدیریان است که پس از فوت لیلی هوشمندافشارمادر سام خسروی از بازداشت شدگان این پرونده پستهایی زیادی درباره مرگ در تنهایی او منتشر کرد.
بنا بر این گزارش اطلاعات سپاه از این زن به خاطر نوشتن همین پُستهای همدردی، شکایت کرد و پروندهای با اتهام ه تبلیغ علیه نظام تشکیل داد.
یکی دیگر از مصادیق آزار و شکنجه بازداشت شدگان محیطزیست باجخواهی سپاه از آنها و خانوادههای آنهاست.
همزمان با آزادی نازنین زاغری اطلاعات سپاه فرصت را برای باجخواهی از مراد طاهباز و دیگر زندانی محکوم به جریمه این پرونده، نیلوفر بیانی مناسب دیده و از آنها خواست جریمهای را که به پرداخت آن محکوم شدهاند، پرداخت کنند.
مرداد طاهباز مطابق حکم صادره از سوی دادگاه به پرداخت ۶۸۳ هزار دلار جریمه محکوم شده است. این مجموع مبلغی است که بر اساس اسناد حسابداری، آقای طاهباز برای فعالیت موسسه میراث پارسیان هزینه کرده است. مقامات میگویند این پول نه از ثروت شخصی و خانوادگی مراد طاهباز که دریافتی از کشورهای خارجی است و باید به نفع دولت، ضبط شود.
او فرصت دارد که این مبلغ را تا پایان دوره زندان به حساب دولتی واریز کند اما پیش از آزادی نازنین زاغری، مراد طاهباز به شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین احضار شده و به او گفتهاند این جریمه را باید ظرف ۵ روز، نه به حساب دولتی خاص این پرداختها، که به حسابی متعلق به سپاه پرداخت کند.
اطلاعات سپاه همزمان با مراد طاهباز از نیلوفر بیانی هم خواسته بود مبلغ جریمه خود را به حساب آنها واریز کند.
شاهد علوی نویسنده این گزارش همچنین از یکی ازتازهترین موارد باجخواهی سپاه از متهمان پرونده حیات وحش پارسیان نوشته است: « سپاه یکی از اتومبیلهای مرحوم کاووس سیدامامی را که در شمال کشور نگهداری میشد، ضبط کرده است. اطلاعات سپاه همچنین اقدامات قضایی برای ضبط اتومبیلی متعلق به فردی خارج از پرونده را هم شروع کرده است. به ادعای اطلاعات سپاه، در زمان بازداشت یکی از متهمان این پرونده، اتومبیل در اختیار او بوده و به همین علت، این اتومبیل هم یکی از متعلقاتی است که بنا بر حکم دادگاه باید به نفع دولت (سپاه) ضبط شود. »