پیام یونسیپور - ایران وایر
تصاویری که «شایان مصلح»، بازیکن فوتبال لیگ برتر ایران در صفحه اینستاگرام شخصی خود منتشر کرده، با واکنشهایی در فضای مجازی و حتی در برخی از رسانههای ایران مواجه شده است
شایان مصلح تصاویری از خودش در یک هتل لاکچری در کشور مالدیو منتشر کرده و در شرح آن، از عباراتی مذهبی و روایاتی از امامان مذهب تشیع نوشته است.
«مهدی شریفی»، بازیکن تیم فوتبال «شهر خودرو» که صفحه اینستاگرامش را با تصاویری از مداحان نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی و شعارهای مذهبی آرایش کرده، زیر این پست شایان مصلح نوشته است: «عکسها را باید با کپشنِ عشق و حال هزینه داره، بنویسی.»
کاربران فضای مجازی به تضاد در گفتار و رفتار شایان مصلح که خود از مداحان مراسمهای مذهبی در ایران است، واکنش نشان دادهاند و خبرگزاری «تابناک» خواهان تجدیدنظر در هزینه از بیتالمال در فوتبال ایران شده است.
در این گزارش، به ورزشکاران نزدیک به حکومت ایران و زندگیهای متفاوت آنها نسبت به شعارهایی که میدهند، نگاهی گذرا خواهیم داشت.
شایان مصلح، مداح تندروی فوتبال ایران کیست؟
مرداد ۱۳۹۹، شایان مصلح، بازیکن وقت تیم فوتبال «سپاهان» اصفهان با حکم «کمیته انضباطی» فدراسیون فوتبال ایران، «تا اطلاع ثانوی» از هرگونه فعالیت در فوتبال محروم شد. اما این حکم محرومیت به سرعت شکست.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
داستان به یک توییت برمیگشت؛ توییتی که جامعه اهل سنت ایران آن را «توهینآمیز» و جامعه رسانهای کشور آن را «تکراری» و دومین مورد توهین از این بازیکن رادیکال و تندرو فوتبال ایران میدانستند.
او پیش از این هم با توهین به جامعه اهل سنت، خبرساز شده بود؛ وقتی در یکی از هیاتهای تهران، بهعنوان مداح میکروفن در دست گرفت و چنین خواند: «و بدانید که تا زندهام و جان دارم، به خدای علی و فاطمه ایمان دارم. شیعه رافضیام، از سه نفر بیزارم، کور خواندید که دست از سرشان بردارم.»
سوی کلام شایان مصلح، روضهخوان و مداح فوتبال ایران به سوی سه «خلفای راشدین»، یعنی «ابوبکر»، «عمر» و «عثمان» بود.
مصلح با طرح این ادعا که هرگز عضو توییتر نبوده و این صفحه طی سالهای اخیر توسط اشخاصی دیگر که از ماهیت آنها مطلع نیست، اداره میشده است، از هرگونه محرومیت گریخت. پس از آن شنیده شد که ستاد امر به معروف و نهی از منکر اصفهان به فدراسیون فوتبال ایران دستور داده است محرومیت و جریمهای برای شایان مصلح در نظر گرفته نشود.
مصلح نماد بازیکن کم کیفیتی است که در فوتبال ایران موفق شد به واسطه فعالیتهای مذهبی خود، در باشگاههای «پرسپولیس» و سپاهان با قراردادهایی نجومی حضور داشته باشد.
او در فصل گذشته با قراردادی به ارزش بیش از چهار میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان، حدود هزار دقیقه برای تیم «گلگهر» سیرجان بازی کرد؛ یعنی تقریبا ۱۲ مسابقه از ۳۰ بازی لیگ برتر. به عبارتی، برای هر بازی، بیش از ۳۷۰ میلیون تومان دستمزد گرفته بود.
هزینه سفر یک ورزشکار حکومتی به مالدیو چهقدر است؟
فوتبالیست مداح ایرانی که سابقه توهین به جامعه اهل سنت ایران را چه در مراسم مذهبی و چه در فضای مجازی دارد، برای سفر کوتاه مدتی به کشور مالدیو، چهقدر هزینه کرده است؟
جواب این سوال را میتوان با مرور تصاویری که او از یک هتل لاکچری و پذیراییهای ویژه در استخر و سواحل کشور مالدیو منتشر کرده است و نگاهی به تبلیغات تورهای پنج روزهای که در ایران برای سفر به این کشور وجود دارد، به دست آورد.
سفری معمولی از ایران به یک هتل دو ستاره در مالدیو، هماکنون هزینهای بیش از ۲۹ میلیون تومان خواهد داشت. اگر بخواهید مانند شایان مصلح به یک سفر لاکچری بروید، میتوانید از درآمد سال گذشته خود رقمی بین ۹۴ تا ۱۷۳ میلیون تومان هزینه کنید. این رقم فقط شامل پرواز، رزرو هتل و صبحانه است. باقی هزینهها در کشور مالدیو برعهده خود شما خواهد بود.
خبرگزاری تابناک بدون مرور این هزینهها، نوشته است: «زیر پستی که حاوی تصاویر سفر خارجی پرهزینه این بازیکن به کشور مالدیو است، بیشتر از ۴۰هزار کامنت ثبت شده که اغلب اعتراض مردم را نشان میدهد.»
تابناک سپس با اشاره به سطح نازل فنی شایان مصلح مینویسد: «اگر اوضاع زندگی بازیکن درجه دویی مثل مصلح که چندان هم فوتبالیست مطرح نخبه و مطرحی نبوده و هیچ گاه هم در سطح بازی در تیم ملی ظاهر نشده، اینچنین است، پس ستارههای تراز اول فوتبال ایران چگونه و در چه سطحی با پول دریافتی از بیتالمال زندگی میکنند؟»
در حقیقت، شایان مصلح بخش عمدهای از موقعیتهای خود را از بابت اتصال به بدنه حکومت کسب کرده است. او پیش از این، در سال ۱۳۹۶ به رسانههای ایران گفته بود: «اسم من را کربلایی شایان بنویسید.» مداحیهایش نیز هنوز در رسانههای وابسته به حکومت بازنشر میشوند.
از ورزشکاران حکومتی ایران چه میدانیم؟
شایان مصلح تنها ورزشکار حکومتی ایران نیست که فاصلهای شگرف میان گفتار و رفتارش وجود دارد. خبرگزاری «ایسنا» دوم تیر ۱۴۰۱ از رییس فدراسیون دوومیدانی ایران در مورد چرایی اعزام نشدن دختران دوومیدانی کشور به رقابتهای بینالمللی آلماتی قزاقستان پرسید و هیچ پاسخ قانعکنندهای نگرفت. در این سفر، فقط دوومیدانیکاران مرد اعزام شده بودند.
همین خبرگزاری به حضور دوباره «احسان حدادی»، پرتابگر دیسک ایران در امریکا با هزینههای فدراسیون دوومیدانی اشاره کرده است. حدادی از شاخصترین ورزشکاران حکومتی ایران محسوب میشود.
آبان ۱۳۹۸، در پی اعتراض گسترده مردم به گرانی بنزین، احسان حدادی در شهر زنجان و کنار استاندار و فرمانده نیروی انتظامی این شهر در خیابانها حاضر شد و معترضان را «اغتشاشگر» خواند و مدعی شد که آنها از کشورهای بیگانه خط گرفتهاند.
حدادی گفته بود: «مردم ایران باید بدانند که دل هیچ کدام از کشورهای غربی به حال مردم ایران نمیسوزد.»
او پس از این صحبتها، مجوز وزارت ورزش و جوانان برای سفر به آلمان و درمان خار پاشنه پایش را با هزینههای دولتی دریافت کرد.
حدادی حتی در صحبتهای عادی خود برای به دست آوردن امکانات پیش پا افتاده هم به صورت علنی دست نیاز به سوی رهبر جمهوری اسلامی دراز میکند.
«علیرضا دبیر» رییس کنونی فدراسیون کشتی و یکی از شاخصترین ورزشکارانی است که به مهمترین شخصیتهای اصولگرایان مانند «محمدباقر قالیباف» نزدیک است.
از دبیر هم مانند رییس کنونی مجلس شورای اسلامی، به عنوان یکی از متهمان فساد در شورای شهر تهران یاد میشود. او در آخرین ماههای حضورش در شورای شهر، با «عباس جدیدی»، دیگر کشتیگیری که عضو این شورا بود، درگیری فیزیکی پیدا کرد.
دلایل این اتفاق تا ماهها مسکوت باقی ماند تا روزی که عباس جدیدی به خبرنگار «خبرآنلاین» از چرایی آن ضرب و شتم گفت: «یک ماه قبل از آن اتفاق، اطلاعاتی درباره مسایل مالی آقای دبير در فضای مجازی منتشر شد و آقای دبير به اشتباه فكر میكرد من اين اطلاعات را به رسانهها دادهام. من هر چه گفتم كه کار من نبوده است، او باور نکرد و با من درگیر شد.»
آنچه علیرضا دبیر از آن برافروخت، انتشار فهرستی در فضای مجازی بود مشتمل بر ماجرای خرید ۱۵ میلیون تومانی همسرش با بنهای فروشگاه «شهروند» که قرار بود در اختیار کارگران شهرداری قرار بگیرند، انتقال ۶۰ میلیارد تومان پول از سوی دبیر به امریکا در سال ۱۳۹۴، ابهام در هبه شدن خانهای ۴۲۰ متری در محله ولنجک به او و دریافت رشوه برای صدور پایان کار.
دبیر همچنین سالها از «گرین کارت» امریکا برخوردار بود؛ موضوعی که در ماههای گذشته واکنشهایی را در ایران و امریکا نیز به همراه داشت.
به این سیاهه میتوان نامهایی مانند «خداداد عزیزی»، «حسین رضازاده»، «پرویز مظلومی»، «مهدی ترابی» و «شهربانو منصوریان» را هم افزود.