حمله سایبری به شرکتهای اصلی صنعت فولاد در ایران
ایران اینترنشنال - گروه هکری «گنجشک درنده» از هک شرکت فولاد خوزستان، شركت فولاد مبارکه اصفهان و شرکت فولاد هرمزگان خبر داد و ویدیوها و تصاویری از عملیات هک از جمله دوربینهای مداربسته منتشر کرد.
این گروه در کانال خود دلیل حمله به این شرکتها را واکنش به «تجاوزگریهای جمهوری اسلامی» اعلام کرده و نوشته صنعت فولاد ایران علیرغم تحریمهای بینالمللی به فعالیت خود ادامه میدهند.
امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت صنایع خوزستان با تایید حمله سایبری به این شرکت و سه شرکت فولاد در اصفهان و خوزستان و هرمزگان گفت این حمله خسارتی نداشته ولی «سیستم آی تی، ایجاد یک باگ را نشان میدهد».
گروه هکری «گنجشک درنده» ویدیویی از حمله سایبری به شرکت فولاد خوزستان منتشر کرده است. این گروه در پستی نوشت به صنعت فولاد ایران وابسته به سپاه و بسیج، شرکت فولاد خوزستان، شركت فولاد مبارکه اصفهان و شرکت فولاد هرمزگان حمله سایبری کرده است pic.twitter.com/M8i41LLS6D
-- ايران اينترنشنال (@IranIntl) June 27, 2022
او در همین حال اعلام کرد کانال تلگرام شرکت فولاد خوزستان هم هک شده و اطلاعیهای که از زبان روابط عمومی این شرکت در کانال تلگرام درباره تعطیلی موقت منتشر شده بود را تکذیب کرد.
در این اطلاعیه آمده بود: «شرکت فولاد خوزستان به دلایل معضلات فنی قادر به ادامه فعالیت نبوده و تا اطلاع ثانوی تعطیل است.»
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
مرکز ملی فضای مجازی هم با اشاره به این حمله نوشت در ساعت ۶:۳۰ صبح دوشنبه بخشی از سیستمهای فناوری اطلاعات فولاد مورد حمله سایبری «دشمنان خارجی» قرار گرفت و بخشهایی از فولاد هرمزگان و خوزستان نیز دچار اختلال در تولید شد. این مرکز افزود: «به سرعت سیستمهای امنیتی نسبت به مهار و دفع آثار حمله سایبری مذکور اقدام کردند.»
در عین حال در اطلاعیه گروه هکری گنجشک درنده آمده که «این حمله سایبری که با احتیاط کامل برای جلوگیری از رساندن هر آسیبی به افراد بیگناه صورت گرفته است.»
این گروه در آبان سال گذشته هم حمله سایبری به جایگاههای سوخت را به عهده گرفته بود که حدود یک هفته عرضه سوخت در جایگاهها را در سراسر ایران مختل کرده بود.
هک شرکتهای فولاد تازهترین نمونه از زنجیره هکهای گسترده در نهادهای حکومتی و زیرساخت کلیدی است
در نمونه قبلی گروه هکری «قیام تا سرنگونی» وابسته به سازمان مجاهدین خلق روز پنجشنبه ۱۲ خرداد، اعلام کرد در آستانه سالگرد مرگ خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، طی یک عملیات بیش از پنج هزار دوربین کنترلی مراکز حکومتی و مناطق مختلف تهران و همچنین بیش از ۱۵۰ سایت و سامانه شهرداری تهران را از دسترس خارج کرده است.
در همین حال این گروه روز دوم اردیبهشت ماه با ارسال تصاویر و ویدیوهایی به ایران اینترنشنال از هک بیش از ۴۹ دامنه سامانههای وزارت جهاد کشاورزی و ادارهها و بانکهای تابعه خبر داده بود.
هک دوربینهای زندان اوین و انتشار ویدیوهایی از وضعیت داخلی این زندان از سوی گروهی به نام «عدالت علی» نیز بازتابهای گستردهای به دنبال داشت.
گزارشهایی از هک اطلاعات سدها، سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تلوبیون، پلتفرم پخش برنامههای صدا و سیما، از جمله دیگر موارد مربوط به حملات سایبری در چند ماه اخیر است.
با وجود تعدد حملههای سایبری به نهادهای حاکمیتی و زیرساختها در ایران، رویکرد مقامهای جمهوری اسلامی عموما کم اهمیت جلوه دادن این حملههای هکری بوده است