Wednesday, Jun 29, 2022

صفحه نخست » رابطه طول عمر با ۱۰ ثانیه ایستادن روی یک پا

1paa.jpg دویچه وله ـ تازه‌های پزشکی هفته: رابطه طول عمر با ۱۰ثانیه ایستادن روی یک پا، تاثیر غذاهای گیاهی در کاهش خطر ابتلا به سرطان، سالم‌ترین روش‌های کباب‌کردن غذاها در تابستان و تست‌های ضروری برای پیش‌بینی بیماری‌های خاموش.

محققان می‌گویند توانایی ایستادن روی یک پا به‌مدت حداقل ۱۰ ثانیه می‌تواند نشانگر وضعیت سلامت کلی شما باشد.

به‌نوشته نشریه Healthline؛ یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که توانایی یا عدم توانایی شما در انجام این کار ممکن است پیش‌بینی کند که آیا احتمال مرگ شما در ۱۰ سال آینده بیشتر است یا خیر. به همین دلیل است که یک تیم بین‌المللی از محققان می‌گویند این آزمایش ۱۰ ثانیه‌ای باید بخشی از بررسی‌های معمول سلامت برای همه افراد میانسال باشد.

با افزایش سن، انعطاف‌پذیری و تعادل ما کاهش می‌یابد. تعادل در ابتدای دهه ۵۰ زندگی ما دشوارتر می‌شود و می‌تواند به سرعت کاهش یابد.

به گفته سازمان بهداشت جهانی ، زمین‌خوردن دومین عامل اصلی مرگ‌ومیر ناشی از جراحات غیرعمدی در سراسر جهان است.

مطالعه اخیر محققان شامل ۱۷۰۲ شرکت‌کننده برزیلی ۵۱ تا ۷۵ ساله با میانگین سنی ۶۱ سال بود. حدود دو سوم شرکت‌کنندگان مرد بودند.

پس از درنظرگرفتن سن، جنس و بیماری‌های زمینه‌ای، ناتوانی در ایستادن با یک پا به مدت ۱۰ ثانیه با افزایش ۸۴ درصدی خطر مرگ به هر علتی در طی یک دوره پیگیری ۷ ساله همراه بود.

به‌طورمعمول، یک فرد در ۵۰ سالگی باید بتواند حدود ۴۰ ثانیه روی یک پا تعادل خود را حفظ کند. به‌گفته محققان تعادل یک موضوع چند‌بعدی است و با علل متعددی مانند بیماری‌های عصبی، مشکلات ارتوپدی، بینایی، سبک زندگی بی‌تحرک، زمان واکنش، وضعیت شناختی و سایر مشکلات سلامتی ارتباط دارد. پس اگر حفظ تعادل روی یک پا دشوار است، باید به سلامت کلی بدن نگاه کرد.

در مطالعه اخیر و در میان کسانی که نمی‌توانستند روی یک پا بایستند، چاقی، بیماری قلبی، فشار خون بالا یا نمایه چربی خون ناسالم بیشتر وجود داشت. دیابت نوع ۲ در این گروه سه برابر بیشتر بود.

اما چه چیزی باعث عدم تعادل می‌شود؟ تعادل می‌تواند تحت تاثیر تنگی‌نخاعی، اعصاب فشرده شده یا رادیکولوپاتی‌ها قرار گیرد. به‌گفته متخصصان، مصرف طولانی‌مدت الکل همچنین می‌تواند به‌دلیل آتروفی قسمت مخچه مغز باعث ایجاد مشکلات تعادل شود. مشکلات گوش داخلی همچنین می‌تواند باعث مشکلات تعادل مرتبط با سرگیجه، سرگیجه یا احساس اینکه دنیا در حال چرخش است، شود.

محققان تاکید می‌کنند که اگرچه این مطالعه رابطه علت‌و‌معلولی مستقیمی را میان عدم تعادل و مرگ نشان نمی‌دهد، اما به نظر می‌رسد ابزار احتمالی دیگری است که پزشکان می‌توانند برای مشاوره بیماران در مورد سلامت کلی آنها استفاده کنند.

👈 مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

این مطالعه ۲۲ ژوئن در مجله British Journal of Sports Medicine منتشر شد.

تاثیر غذاهای گیاهی در کاهش خطر ابتلا به سرطان

درحالی‌که برخی از افراد در معرض خطر ژنتیکی بالاتری برای ابتلا به سرطان هستند، تحقیقات نشان می‌دهد که از تقریباً۲۵ درصد از موارد کلی سرطان می‌توان تنها با رژیم غذایی و تغذیه پیشگیری کرد.

به‌نوشته Mayoclinic؛ غذاهای گیاهی سرشار از ترکیبات شیمیایی به نام فیتوکمیکال هستند که از بدن در برابر آسیب محافظت می‌کنند. فیتوکمیکال‌ها همچنین فرآیندهایی را در بدن که تولید سلول‌های سرطانی را تشویق می‌کنند، مختل می‌کنند. رژیم‌های غذایی گیاهی همچنین دارای فیبر بالایی هستند که نشان داده شده خطر ابتلا به سرطان پستان و روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

دو مورد از مفیدترین مواد شیمیایی گیاهی عبارتند از:

آنتی‌اکسیدان

این نوع فیتوشیمیایی از بدن در برابر آسیب سلولی محافظت می‌کند. سرطان زمانی ایجاد می‌شود که DNA در سلول‌ها آسیب ببیند. این روند باعث می‌شود سلول‌های غیرطبیعی به‌طور غیرقابل‌کنترلی تقسیم شوند و به بافت طبیعی بدن نفوذ کنند. آسیب سلولی همچنین می‌تواند در اثر تشعشع، ویروس‌ها و قرار گرفتن در معرض سایر مواد شیمیایی ایجاد شود. آنتی‌اکسیدان‌ها همچنین استرس اکسیداتیو را در بدن خنثی و در عین حال سلول‌ها را محافظت و بازسازی می‌کنند. برخی از غذاهایی که حاوی سطح بالایی از آنتی‌اکسیدان هستند عبارتند از شکلات‌تلخ، سیب با پوست، آووکادو، کنگرفرنگی، شراب، کلم‌قرمز، چای، قهوه، آجیل و غلات.

کاروتنوئیدها

این‌ها ترکیبات محلول در چربی هستند، به‌این‌معنی که برای جذب باید با منبع چربی همراه باشند. کاروتنوئیدها به‌طور‌طبیعی در بسیاری از میوه‌ها، غلات، روغن‌ها و سبزیجات مانند هویج، سیب‌زمینی شیرین، کدو حلوایی، اسفناج، زردآلو، فلفل‌سبز و سبزیجات برگ‌دار وجود دارند. آنها رنگدانه بالایی دارند، بنابراین به دنبال غذاهای طبیعی قرمز، نارنجی، زرد و سبز باشید. نمونه‌هایی از کاروتنوئیدها عبارتند از بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین. آنها با کاهش خطر بیماری‌قلبی، سرطان، دژنراسیون ماکولا و آب‌مروارید مرتبط هستند.

بسیاری از غذاهای گیاهی نیز سرشار از پرو ویتامین‌هایی به‌نام آلفا و گاما‌کاروتن هستند. در صورت مصرف، این ویتامین‌ها می‌توانند به ویتامین A تبدیل شوند. این ماده مغذی برای بینایی، رشد، تقسیم‌سلولی، تولیدمثل و ایمنی بدن مهم است. ویتامین A همچنین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است.

فیبر‌گیاهی

رژیم‌های غذایی گیاهی سرشار از فیبر طبیعی هستند. نشان داده شده است که این ماده خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد و سطح انسولین را متعادل می‌کند. یک مطالعه نشان داده زنان جوانی که بیشترین رژیم غذایی غنی از فیبر را داشتند، ۲۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان در آینده بودند. تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که هر ۱۰ گرم فیبر روزانه می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۱۰ درصد کاهش دهد.

برای دریافت فیتوکمیکال‌ها و فیبر لازم حداقل:

۱.۵ تا ۲.۵ فنجان در روز میوه بخورید

۲.۵ تا ۴ فنجان در روز سبزیجات دریافت کنید

مصرف غلات کامل، ۸۵ تا ۱۴۰ گرم در روز باشد

حبوبات، ۱.۵ فنجان در هفته باشد.

چربی‌ها را ۳ تا ۵ وعده در روز بخورید. یک وعده معادل یک قاشق چایخوری روغن‌زیتون، چهار نصف گردو یا یک ششم آووکادو است.

سالم‌ترین روش‌های کباب‌کردن غذاها در تابستان

برای بسیاری از خانواده‌ها، باربیکیو در حیاط‌خلوت یکی از اصلی‌تریناقدامات تابستانی است. اما اغلب غذاهایی که مردم کباب می‌کنند، از جمله دنده، سوسیس، هات‌داگ و همبرگر، فرآوری‌شده یا سرشار از چربی اشباع‌شده و سدیم هستند.

به‌گزارش مدیکال‌اکسپرس؛ مطالعات نشان می‌دهد که پختن گوشت در دمای بالا می‌تواند باعث واکنش‌های شیمیایی مضری شود که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان را افزایش می‌دهد.

خبر خوب این است که نیازی نیست بی‌خیال کباب کردن بشوید. کارشناسان تغذیه می‌گویند گام‌هایی وجود دارد که می‌توانید برای سالم‌تر کردن کباب انجام دهید، در حالی که هنوز طعم و مزه واقعی کباب را دارند.

پروتئین‌های سالم‌تری را انتخاب کنید

پنی کریس اترتون، استاد علوم تغذیه دانشگاه ایوان پوگ در دانشگاه ایالتی پن گفت: مردم اغلب گوشت‌های چرب را انتخاب و آن‌ها را برای مدت طولانی کباب می‌کنند. آنچه ما واقعاً دوست داریم مردم انجام دهند این است که گوشت‌های سالم‌تری مانند مرغ و ماهی را انتخاب کنند. او توصیه می‌کند: گوشت را از قبل بپزید تا زیاد نیاز به آتش نداشته باشد، درجه حرارت را کم کنید و گوشت را به قطعات کوچک‌تر برش دهید. مقداری سبزیجات به آن اضافه کنید. حذف یا اجتناب از قسمت زغال‌شده گوشت و به‌حداقل‌رساندن چکیدن چربی روی آتش که باعث افزایش مواد شیمیایی مضر می‌شود، نیز می‌تواند کمک کننده باشد.

از چاشنی‌ها استفاده کنید

جی‌اسکات اسمیت، استاد تغذیه در دانشگاه ایالتی کانزاس در منهتن، می‌گوید: «افزودن فلفل و سایر ادویه‌ها به گوشت قبل از کباب‌کردن ممکن است واکنش‌های شیمیایی مضر را تا حد زیادی کاهش دهد.»

مثلا برای یک همبرگر ۱۲۰ گرمی به یک قاشق چایخوری فلفل یا سایر ادویه‌ها نیاز دارید. تحقیقات اسمیت نشان می‌دهد که استفاده از ریحان، مریم‌گلی، آویشن، رزماری، پونه‌کوهی و مرزنجوش به‌اندازه فلفل سیاه موثر است. او گفت که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چاشنی‌هایی مانند سیر و پاپریکا نیز به جلوگیری از تشکیل ترکیبات شیمیایی کمک می‌کند. تحقیقات دیگر نشان می‌دهد طیف گسترده‌ای از ادویه‌ها و گیاهانی که دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضد‌‌‌‌التهابی هستند ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی کمک کنند.

سبزیجات را فراموش نکنید

علاوه‌بر انتخاب‌های محبوب مانند ذرت، سبزیجات خوش‌طعم زیادی برای انتخاب وجود دارد. چند سیب‌زمینی شیرین یا فلفل سبز، پیاز یا کدو‌‌سبز را کبابی کنید. انتخاب نان‌های سبوس‌دار و غذاهای جانبی مانند سالاد لوبیا راه دیگری برای سالم‌تر کردن کباب و برای سلامت قلب است. از لوبیاهای کنسرو شده کم‌‌سدیم در کنار کباب استفاده کنید. آنها را بشویید و با جعفری تازه و گوجه‌فرنگی و پیاز از آنها سالاد درست کنید.

تست‌های ضروری برای پیش‌بینی بیماری‌های خاموش

استفاده از ترازو اغلب روشی است که بسیاری از ما برای مراقبت از وزن‌مان سراغ آن می‌رویم. اما اعداد ترازو فقط کسری از داستان را در مورد سلامتی به شما می‌گویند.

به‌گزارش نشریه بریتانیایی سان؛ در اینجا ۵ بررسی ساده اما حیاتی معرفی شده که شما برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناک به آنها نیاز دارید:

آزمایش پروفایل چربی

اگر بیش از ۴۰ سال دارید و این آزمایش را انجام نداده‌اید، اضافه وزن دارید یا کلسترول بالا دارید یا مشکلات قلبی در خانواده شما وجود دارد، از پزشک‌عمومی خود در مورد این تست مشاوره بخواهید. داشتن سطح کلسترول بالا در خون، تشکیل پلاک در رگ‌های خونی را سرعت می‌بخشد و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مانند سکته مغزی، حمله قلبی، زوال عقل عروقی و بیماری عروق محیطی را افزایش می‌دهد. اگر کلسترول شما افزایش یافته است، می‌توان آن را با تغییر سبک زندگی یا داروهایی مانند استاتین‌ها کنترل کرد.

کنترل فشار خون

فشار خون بالا ۱۴۰/۹۰ میلی‌متر جیوه یا بالاتر (۱۵۰/۹۰ میلی‌متر جیوه یا بالاتر اگر بالای ۸۰ سال دارید) در نظر گرفته می‌شود. اما هرکس متفاوت است و آنچه برای شما کم یا زیاد است ممکن است برای شخص دیگری طبیعی باشد. فشار خون بالای مکرر، بدون علامت است، اما باعث آسیب به چندین اندام می‌شود و خطر سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش می‌دهد. با چک‌کردن فشار خون حداقل هر پنج سال یکبار در سن بالای ۴۰ سال، می‌توانیم آن را درمان کرده و آسیب به اندام را کاهش دهیم.

آزمایش قند

هیپرگلیسمی زمانی است که قند خون شما بیش از حد باشد و معمولاً مبتلایان به دیابت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. برای افرادی که دیابت ندارند، سطح قند خون طبیعی عبارتند از: بین ۴.۰ تا ۵.۴ میلی‌مول در لیتر (۷۲ تا ۹۹ میلی‌گرم در دسی‌لیتر) هنگام ناشتا و تا ۷.۸ میلی‌مول در لیتر (۱۴۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر) دو ساعت پس از غذا خوردن. سطح بالای گلوکز خون هنگام ناشتا یا بعد از غذا نشان می‌دهد که بدن شما نمی‌تواند قند خون را کنترل کند و ممکن است دیابت داشته باشید. قبل از اینکه به سطح دیابت نوع ۲ برسید، قند شما در مرحله پیش از دیابت می‌تواند کمی بالا باشد. این یک مرحله هشدار است و با تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی قابل تغییر است.

اندازه‌گیری شاخص توده بدنی

شاخص توده بدنی (BMI) نشان می‌دهد که آیا وزن سالمی دارید یا خیر. BMI ایده‌آل برای اکثر بزرگسالان در محدوده ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ است.

اعداد زیر ۱۸.۵، یعنی شما در محدوده کم‌وزن هستید، بین ۱۸.۵تا ۲۴.۹، در محدوده وزن سالم، بین ۲۵ تا ۲۹.۹، در محدوده اضافه‌وزن و بین ۳۰ تا ۳۹.۹، در محدوده چاق هستید. BMI بالا اغلب نشان‌دهنده اضافه وزن شما است و با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت مرتبط است.

اندازه‌گیری دور کمر

چربی شکم می‌تواند یک پرچم قرمز مهم برای سلامتی شما باشد. اندازه‌گیری دور کمر شما نشانگر خوبی از میزان چربی در اندام‌های داخلی بوده و با بیماری قلبی و دیابت مرتبط است. دور کمر یک بزرگسال باید کمتر از نصف قد او باشد. یک متر نواری انتخاب کنید. آن را در اطراف شکم و بالای باسن، درست بالای ناف قرار دهید. به‌طور‌طبیعی نفس بکشید و اندازه‌گیری را یادداشت کنید. این کار را دو بار انجام دهید تا واقعا مطمئن شوید. اگر اندازه دور کمر در زنان بیش از ۸۰ سانتی‌متر، در مردان آسیایی ۸۸ سانتی‌متر و در مردان سفیدپوست و سیاه‌پوست ۹۳ سانتی‌متر باشد، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ به‌میزان قابل‌توجهی افزایش می‌یابد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy