همزمان با اظهارات معاون دادستان مشهد، مهدی رضایی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی هم درباره نحوه عملکرد این قرارگاه توضیحاتی داد.

او گفت در این قرارگاه گشت‌های نامحسوسی وجود دارد که بدون اطلاع قبلی از ادارات بازدید می‌کنند و نتیجه ارزیابی‌شان را به رییس آن اداره اطلاع می‌دهند تا او با آن تخلفات برخورد کند:

«گشت‌های نامحسوس، سازمان مذکور را بازدید می‌کنند و حتی اگر آقا یا خانمی موردی را رعایت نکرده بود، بنا نیست به آن فرد تذکر دهند و پس از بازدید حضوری، چنانچه مشکلی وجود داشته باشد به صورت حضوری برای مدیر دستگاه ارسال می‌شود. از طرف دیگر از آنجا که برخی افراد از بازرسی حضوری خوش‌شان نمی‌آید و ممکن است مثلاً مرخصی بگیرند تا آن روز در مجموعه حضور نداشته باشند، در دستورالعمل‌های کشوری پیش‌بینی شده است که نظارت غیرمحسوس هم وجود داشته باشد تا موردی مغفول نماند.»

او افزود پیش از آنکه گشت نامحسوس به آن اداره یا سازمان وارد شود، مدیر ارشد آن مجموعه گزارشی درباره حجاب و عفاف کارمندانش تهیه خواهد کرد و گشت‌های نامحسوس این گزارش را هم ارزیابی می‌کنند:

«مرحله اول خودارزیابی دستگاه‌ها است؛ مدیران دستگاه‌ها وظیفه دارند پس از این که شاخص‌های عفاف و حجاب به آن‌ها ابلاغ شد، اگر احساس می‌کنند که در زیر مجموعه‌شان مشکلی وجود دارد، آن ایراد را برطرف و فرم‌های خودارزیابی را برای ستاد ارسال کنند.»

مدیران این دستگاه‌ها و گشت نامحسوس این قرارگاه مواردی همچون «تنگی یا گشادی لباس، اندازه لباس، کفش پاشنه بلند، لاک و آرایش خانم‌ها» را بررسی می‌کنند.

مقام‌های جمهوری اسلامی در هفته‌های گذشته حملاتشان به مردم و خط و نشان کشیدن‌ها برای رعایت «الگوی مطلوب پوشش و رفتار» در نظام جمهوری اسلامی را تشدید کرده‌اند.

عدم ارائه خدمات دولتی و بانکی به کسانی که این الگو را رعایت نمی‌کنند، آخرین مورد از این دست تهدیدها است. پیش از این قرار بود قرارگاه ۲۱ تیر تنها به اجبار کارمندان دستگاه‌های عمومی و دولتی به مراعات سبک پوشش مطلوب جمهوری اسلامی تسری داشته باشد ولی مقام‌های قضایی و امنیتی در مشهد، حوزه آن را به تعیین مجازات و محرومیت شهروندان از دریافت خدمات هم گسترش داده‌اند.