خلاصه خبر:
- در شرایطی که تلآویو اصلا مترو ندارد، منابع داخل ایران به نقل از «صابرین نیوز»گزارش دادند با حمله سایبری به مترو تلآویو مانیتورهای کنترلی و سرورهای مترو و سیستم عامل و نرمافزارهای آن از کار افتاده است!
- امثال «تسنیم» و «فارس» و سایر خبرگزاریها و رسانههایی که در عمل ارگانهای حکومت به شمار میروند نیز این دروغ مضحک را پوشش دادند. آنها بدون اینکه تحقیق کنند و یا مطلع باشند که تلآویو مترو ندارد، همگی مثل موارد دیگر که از دست هم کپی میکنند و رج میزنند، اقدام به کپی و انتشار این دروغ کردند.
- کپی و انتشار این خبر دروغ و مضحک در شرایطی روی داده که علی خامنهای از رسانههای داخلی خواسته تا به «جهاد تبیین» بپردازند! به این معنی که درباره «دشمن» روشنگری کرده و مردم را «آگاه» کنند! اما همه میدانند که با «دروغ» نمیتوان روشنگری کرد مگر اینکه «تبیین» از نوع «جهادی» و تبلیغات توخالی جمهوری اسلامی باشد!
Iran says it carried out cyber attack on Tel Aviv subway. The problem: there's no subway in Tel Aviv yet. https://t.co/0nRJp4DSSv
-- Israel Radar (@IsraelRadar_com) July 4, 2022
در این گزارش آمده «این چندمین بار است که وبگاهها و سامانههای رژیم صهیونیستی از مبداء عراق هدف حمله سایبری قرار میگیرند.»
این خبر را تقریباً اغلب خبرگزاریها و رسانههای داخل ایران منتشر کردند و البته خیلی زود به سوژه کاربران شبکههای اجتماعی تبدیل شد زیرا شهر تلآویو اصلاً مترو ندارد و پروژه ساخت آن هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد.
بسیاری کاربران نوشتهاند انتشار اخبار جعلی از سوی رسانههای حکومتی و رسانههای وابسته به حزبالله و حشدالشعبی در مورد ضربات ایذایی و سایبری به اسرائیل پوششی برای ضرباتی است که جمهوری اسلامی دائم در ابعاد مختلف از اسرائیل دریافت میکند و ممکن است طرفداران اندک آنها را که هنوز ممکن است به آنها باور داشته باشند و البته بیخبر نیز از واقعیات باشند، مجاب کند که رژیم ایران و «محور مقاومت» اقداماتی علیه «دشمن» انجام میدهند! بدون آنکه بدانند این «خبر»ها همگی «فیک» و دروغ و تخیلی است!
در این میان امثال «تسنیم» و «فارس» و سایر خبرگزاریها و رسانههایی که در عمل ارگانهای حکومت به شمار میروند نیز این دروغ مضحک را پوشش دادند. آنها بدون اینکه تحقیق کنند و یا مطلع باشند که تلآویو مترو ندارد، همگی مثل موارد دیگر که از دست هم کپی میکنند و رج میزنند، اقدام به کپی و انتشار این دروغ کردند.
هرچند «فیک نیوز» و موجسازیهای خبری بخشی از ابزار نهادهای اطلاعاتی برای «جنگ روانی» است اما اخبار بیسر و ته نظیر آنچه منابع حکومتی درباره حمله سایبری به مترو تلآویو منتشر کردند در آن چارچوب قرار نمیگیرد بلکه بیش از پیش از اعتبار آنها میکاهد. به ویژه آنکه کپی و انتشار این خبر دروغ و مضحک در شرایطی روی داده که علی خامنهای از رسانههای داخلی خواسته تا به «جهاد تبیین» بپردازند! به این معنی که درباره «دشمن» روشنگری کرده و مردم را «آگاه» کنند! اما همه میدانند که با «دروغ» نمیتوان روشنگری کرد مگر اینکه «تبیین» از نوع «جهادی» و تبلیغات توخالی جمهوری اسلامی باشد!