پیام یونسیپور - ایران وایر
رقابتهای جهانی کاراته یا «ورلد گیمز» از روز جمعه هفدهم تیرماه به میزبانی کشور آمریکا آغاز خواهد شد. با این حال هنوز روادید ملیپوشان کاراته ایران برای حضور در این مسابقات صادر نشده است.
نخستین بار خبر صادر نشدن ویزای ملیپوشهای زن و مرد کاراته ایران برای حضور در رقابتهای جهانی را کاراتهکاهای ایران در صفحات اجتماعی خود منتشر کردند.
با توجه به زمان کوتاه باقیمانده تا آغاز این رقابتها و موضع منفعلانه وزارت ورزش و جوانان، کمیته بینالمللی المپیک و فدراسیون کاراته، میتوان پرونده حضور تیم ملی ایران در این مسابقات را مختومه دانست.
«بهمن عسگری»، «ذبیحالله پورشیب»، «سجاد گنجزاده»، «سارا بهمنیار» و «حمیده عباسعلی» پنج کاراتهکای ایران پیش از این موفق به کسب سهمیه حضور در این مسابقات شده بودند.
«یاهو نیوز» رد ویزای کاروان کاراته ایران را مرتبط با اقدامات تروریستی احتمالی در خاک آمریکا دانسته است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
آمریکا چرا به ورزشکاران ایرانی ویزا نداد و چرا وزارت ورزش و جوانان، کمترین قدمی برای حضور کاروان ایران در این مسابقات برنداشته است؟
چهارم تیر سال جاری، رسانهها در ایران خبر دادند که سفارت آمریکا در ارمنستان، مدارک رییس فدراسیون و سرمربی تیم ملی کاراته ایران را نپذیرفته است.
طبق گزارشها، کارمندان سفارت آمریکا در ارمنستان پس از مشاهده کارت پایان خدمت سربازی «شهرام هروی» سرمربی تیم ملی، حتی از دریافت مدارک او خودداری کردند؛ شهرام هروی در سپاه پاسداران خدمت کرده است.
از سوی دیگر همین رسانهها گزارش دادهاند که سفارت آمریکا از دریافت مدارک «سید حسن طباطبایی»، رییس فدراسیون کاراته نیز خودداری کرد و هیچ نیازی به بررسی مدارک او ندید.
چنین اتفاقی به شکلی دیگر و پیش از این برای «حجت کریمی»، سرپرست تیم ملی کشتی ایران در کنسولگری آمریکا در امارات افتاده بود. حجت کریمی، از کارمندان رسمی سپاه پاسداران محسوب میشود که پیش از حضورش در سفارت آمریکا، شناسایی شده بود.
۲۷ اسفند ۱۳۹۷ «شروین اسبقیان» در جلسه معارفه «حسن طباطبایی»، رییس فدراسیون کاراته، او را «برادر ارزشمند و ارزشی» معرفی کرد.
خرداد سال ۱۳۹۵ خبرگزاری مهر او را به «مردی برای تمام پستهای خالی در ورزش ایران» معرفی کرد و نوشت: «حسن طباطبایی، مردی است که سرپرستی فدراسیونهای وزنهبرداری و دوومیدانی را تجربه کرده بود، در شرایط فعلی سرپرست فدراسیون کاراته است، مسئولیت مجموعه ورزشی شهید کشوری را هم برعهده دارد و در عین حال برای حضور در انتخابات اسکی هم ثبت نام کرده و اکنون باید سکان مدیریت مجموعه آزادی را هم برعهده بگیرد.»
اردیبهشت سال ۱۳۹۸ سردار «داوود آذرنوش»، رییس سازمان بسیج ورزش با حسن طباطبایی، رییس فدراسیون کاراته ایران دیدار کرد. سردار آذرنوش، رییس فدراسیون کاراته ایران را یکی از «چهرههای ارزشی» و «بسیجی» نامید که رابطه سپاه، بسیج و کاراته را مستحکم کرده است.
آیا سوابق ورزشکاران در عدم اعطای ویزا موثر است؟
پس از کشته شدن «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس در دیماه سال ۱۳۹۸ بسیاری از چهرههای ورزشی ایران، کشته شدن او را «شهادت» نامیده و در صفحات اجتماعی خود، واکنش نشان دادند. واکنشهایی که همگی باب میل حکومت بود.
یکی از این ورزشکاران «ذبیحالله پورشیب»، عضو تیم ملی کاراته ایران بود. اما ذبیحالله پورشیب تنها ورزشکاری نبود که نسبت به کشته شدن قاسم سلیمانی واکنش نشان داد.
«علیرضا دبیر»، رییس فدراسیون کشتی هم یکی دیگر از این ورزشکاران بود. فردی که از سال ۱۳۹۴ تا همان زمان بیش از ۶۰ میلیارد تومان به آمریکا منتقل کرده بود.
«احسان حدادی»، دیگر ورزشکار نزدیک به حکومت ایران که هماکنون اردوی تفریحی-تمرینی خود را با بودجه دولتی در آمریکا دایر کرده است، نه تنها در صفحات مجازی خود نسبت به کشته شدن قاسم سلیمانی واکنش نشان داده بود بلکه کمی پیشتر در واکنش به اعتراضات مردمی در قبال گران شدن بنزین در شهر زنجان و کنار استاندار و فرمانده نیروی انتظامی این شهر در خیابانها حاضر شد و معترضین را «اغتشاشگر» خواند و مدعی شد که آنها از «کشورهای بیگانه» خط گرفتهاند.
«پژمان درستکار» که طی ماههای اخیر بارها به آمریکا سفر کرده، به کرات از شخصیت قاسم سلیمانی تمجید کرده و او را «شهید سرافراز اسلام» نامیده است؛ اما تاکنون منعی برای حضورش در خاک آمریکا تعیین نکردهاند.
مشابه همین اتفاق برای «علیرضا جهانبخش»، کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران که بیشترین واکنشهای احساسی را نسبت به کشته شدن فرمانده سپاه قدس نشان داده بود، صدق میکند.
آنچه مسلم به نظر میرسد، پرونده و سوابق مدیران و مربیان فدراسیون کاراته ایران و سپس عدم پیگیری آنها برای اعزام ملیپوشان به آمریکا، مهمترین دلایل در اعزام نشدن کاروان تیم ملی به این کشور به حساب میآیند.
چرا جمهوری اسلامی نمیتواند به نهادهای بینالمللی ورزش معترض شود؟
«حمید سجادی» وزیر ورزش و جوانان دولت جمهوری اسلامی است؛ از نزدیکترین مدیران به «رستم قاسمی»، فرمانده پیشین قرارگاه «خاتمالانبیا» سپاه پاسداران و وزیر راه و شهرسازی دولت «ابراهیم رئیسی». رابطهاش با «محمدباقر قالیباف» از مهمترین دلایل کسب رای در مجلس شورای اسلامی بود. او همچنین به عنوان عضو هیات مدیره «موسسه دفاع از قربانیان تروریسم» در ایران شناخته میشود که از جمله وظایفش «رسیدگی به شکایات خانوادههای قربانی ترور علیه تروریستها»، «روشنگری علیه تروریسم آمریکایی»، «برگزاری نمایشگاهها و کنفرانسها و نشستهای تخصصی برای حل معضل تروریسم» و «تلاش برای التیام درد بازماندگان قربانیان» است.
«محمد پولادگر» معاون ورزش قهرمانی و دومین شخصیت قدرتمند وزارت ورزش، روحانی معمم حوزه علمیه قم و عضو سپاه پاسداران انقلاب محسوب میشود.
«حسن طباطبایی»، رییس کنونی فدراسیون کاراته، عضو بسیج و سپاه پاسداران است و رابطه نزدیک با نهادهای نظامی و امنیتی دارد. در گزارش یاهونیوز ادعا شده که تیم ایران قرار بود با تعداد زیادی از مدیران سپاه به کشور آمریکا سفر کند.
«رضا صالحی امیری»، با نام سازمانی «سیدرضا فلاح» در وزارت اطلاعات، هماکنون رییس کمیته ملی المپیک ایران است.
کدام یک از این چهرههای امنیتی، اطلاعاتی یا نظامی، میتوانند نسبت به آنچه «دخالت ورزش در سیاست» نامیده میشود، به کمیته بینالمللی المپیک، فدراسیون جهانی کاراته یا سفارت آمریکا معترض شوند؟
آنچه اتفاق افتاده، دور ماندن ورزشکاران ایرانی از رقابتهای بینالمللی و جهانی کاراته است که هر چهار سال یک بار برگزار میشود.
فشارها داخل نظام برای تغییر تیم مذاکرهکننده اتمی
انتشار اولین تصاویر از مظنون تیراندازی در شیکاگو