Friday, Jul 22, 2022

صفحه نخست » داستان بازداشت روحانی بلیت‌فروش

akhoond_072222.jpgبازار سیاه بلیت‌های ایران در جام جهانی

پیام یونسی‌پور - ایران وایر

شاید شما هم به خرید بلیت بازی‌های ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر فکر کرده و احتمالا با تبلیغات و آگهی‌های آژانس‌های هواپیمایی مواجه شده‌ باشید که برای فروش بلیت مسابقات، به شما یک بسته کامل شامل بلیت هواپیما و محل اقامت با قیمتی به مراتب بالاتر از قیمت‌های واقعی ارایه می‌کنند.

شاید شما هم زمانی که برای حضور در قطر و تماشای مسابقات جام جهانی وسوسه شده‌اید، به هشدار رسانه‌ها با تیترهایی مانند «گران‌فروشی تورها و ادعاهای کذب در مورد سهمیه قطعی بلیت‌های جام جهانی» برخورد کرده باشید.

آن‌چه شاید نمی‌دانید، این است که شما هم می‌توانید مانند یک شهروند آلمانی، مانند هوادار اسپانیایی، مانند بسیاری از تماشاگرانی که از انگلستان، ولز و امریکا به قطر خواهند آمد، بلیت‌های خود را از فدراسیون فوتبال کشورتان تهیه کنید؛ البته اگر فدراسیون فوتبال ایران، بلیت‌های شما را در بازار سیاه به فروش نرساند.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

در این گزارش، به تاریخچه دست‌درازی‌ها و سوءاستفاده‌های مدیران فدراسیون فوتبال ایران در دوره‌های اخیر از بلیت‌های مسابقات جام جهانی نگاهی می‌اندازیم؛ یک حجت‌الاسلام که با لباس شخصی جلوی ورزشگاه‌ها بلیت می‌فروخت، تا شریک «مهدی تاج» و «محمدرضا ساکت» که بلیت‌ها را به آژانس‌های هواپیمایی هدیه می‌دادند.

چرا پلیس آلمان حجت‌الاسلام علیپور را بازداشت کرد؟

در دهه ۸۰ خورشیدی، شخصی به نام حجت‌الاسلام «علی‌رضا علیپور» وارد فدراسیون فوتبال ایران شد. او با عنوان رییس امور فرهنگی باشگاه «فجرسپاه» شناخته می‌شد که قرار بود در فدراسیون فوتبالی که «محمد دادکان» ریاستش را برعهده داشت، پیش‌نماز باشد. اما از پیش‌نمازی آغاز کرد و به مشاور فرهنگی فدراسیون تبدیل شد.

در جریان تمامی رقابت‌های انتخابی جام جهانی ۲۰۰۶، حجت‌الاسلام علیپور همراه تیم ملی در سفرها حضور داشت؛ از منامه تا پیونگ یانگ و توکیو. پس طبیعی به نظر می‌رسید که پس از صعود تیم ملی به جام جهانی، او هم یکی از فهرست مسافران آلمان باشد.

پیش از نخستین دیدار تیم ملی ایران مقابل مکزیک، پلیس آلمان علی‌رضا علیپور را خارج از ورزشگاه «مکس مورلوک» نورمبرگ بازداشت ‌کرد. دلیل بازداشت این حجت‌الاسلام که نه با لباس روحانیت که با کت‌وشلوار توسط پلیس آلمان دستگیر شده بود، فروش غیرقانونی بلیت‌های فیفا اعلام شد.

علی‌رضا علیپور بلیت‌هایی که از سوی فیفا برای واگذاری با قیمت قانونی به هواداران فوتبال ایران به فدراسیون فوتبال ایران اختصاص داده شده بودند را در بازار سیاه، با قیمت پایه هزار یورو می‌فروخت؛ قیمت رسمی بلیت‌ها کمتر از ۳۵۰ یورو بود.

ساعاتی پس از بازداشت، با کمک کنسول‌گری ایران در آلمان آزاد ‌شد. اما یک روز بعد، وقتی به هتل خبرنگاران رفت، زیر گوش «رضا اسماعیلی»، سردبیر وقت روزنامه «البرز» سیلی زد؛ به این دلیل که اسماعیلی از او و «غلامحسین زمان‌آبادی»، رییس وقت «کمیته فرهنگی» فدراسیون فوتبال پرسیده بود: «چرا پول‌هایی که از فدراسیون برای خرید و توزیع پرچم گرفته‌اید را هزینه نمی‌کنید.»

خطری هم تهدیدش نمی‌کرد. حجت‌الاسلام علیپور شاگرد اصلح درس «خارج» آیت‌الله «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی بود، سرداری سپاه را یدک می‌کشید و برای بلیت فروشی قاچاقی یا سیلی زدن به گوش سردبیر یک روزنامه، کسی بازخواستش نکرد.

دلال بلیت‌های ورزشگاه‌های جام جهانی پس از آن به ریاست «کمیته منشور اخلاقی» در فدراسیون فوتبال رسید و سال ۱۳۹۹ نیز به سمت «مسوول نظارت، بازرسی و صیانت از سلامت فوتبال در فدراسیون فوتبال ایران» منصوب شد.

چه کسی بلیت‌های ایران را به آژانس‌های هواپیمایی می‌داد؟

روزنامه «فرهیختگان» خرداد ۱۳۹۷ در گزارشی با تیتر «لیست عجیب مسافران روسیه»، به آن‌چه «دورهمی دوستان» نامیده بود، انتقاد کرد.

در این گزارش به هزینه‌های سنگین برای اطرافیان «مسعود سلطانی‌فر»، وزیر ورزش و جوانان، برخی از چهره‌های نزدیک به دولت و دوستان «مهدی تاج»، رییس وقت فدراسیون فوتبال اشاره شده بود.

اما در مهم‌ترین بخش این گزارش، به یک نام برخورد می‌کنیم؛ «علی میرغفاری».

نخستین بار نام علی میرغفاری زمانی به گوش رسید که «محمدرضا ساکت»، دبیر سابق فدراسیون فوتبال در زمان ریاست مهدی تاج، او را به عنوان معاون و مشاور خود در دبیرخانه این فدراسیون منصوب کرد.

میرغفاری از داوران بازنشسته فوتبال ایران بود که با حکم محمدرضا ساکت به ریاست «آکادمی ملی فوتبال ایران» و سرپرستی تیم فوتبال «امید» هم رسید. اما سودآورترین سمتش را سال ۱۳۹۶ به دست آورد؛ مسوول پی‌گیری و فروش بلیت‌های ایران در جام جهانی روسیه.

طبق ادعای خودش، در سال ۱۳۹۷ فدراسیون فوتبال ایران از بانک مرکزی درخواست ارز مسافرتی برای جام جهانی کرد. مسافران جام جهانی حتی پس از این رقابت‌ها، از دریافت نکردن ارز مسافرتی گلایه داشتند. بانک مرکزی اما اعلام کرده بود به ازای هر مسافر جام جهانی، مبلغ ۵۰۰ یورو اختصاص داده است.

در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه، قیمت بلیت‌های بازی ایران مقابل مراکش در نخستین مسابقه بین ۱۰۵ تا ۲۱۰ دلار اعلام شده بود. بلیت‌های این بازی اما از سوی برخی آژانس‌های هواپیمایی پیش از آغاز مسابقات بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ دلار به فروش می‌رسید. برخی رسانه‌ها از فروش این بلیت‌ها تا سه برابر قیمت مجاز خبر داده بودند.

در بین این اخبار، «انجمن دفاتر مسافرتی ایران» رسما به خبرگزاری‌ها کشور اعلام کرد هیچ یک از آژانس‌های مسافرتی بلیت رقابت‌های جام جهانی روسیه را در اختیار ندارند.

تمامی بلیت‌هایی که با قیمت‌های نجومی توسط آژانس‌های مسافرتی به هواداران فوتبال ایران فروخته شدند را علی میرغفاری با هماهنگی محمدرضا ساکت، دبیرکل وقت فدراسیون فوتبال ایران در اختیار برخی آژانس‌های هواپیمایی قرار می‌داد.

موضوع فروش غیرقانونی بلیت‌های جام جهانی حتی مورد اعتراض «علی کریمی» قرار گرفت. اما فدراسیون تحت مدیریت مهدی تاج هرگز نسبت به این موضوع پاسخ‌گو نشد.

فدراسیون ایران چند هزار بلیت را پنهان کرده است؟

سیزدهم تیر ۱۴۰۱، خبرگزاری «تابناک» در گزارشی از حضور دوباره علی میرغفاری در بخش فروش بلیت‌های رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر ابراز تعجب کرد. تابناک هم‌چنین نوشت که علی میرغفاری بار دیگر در آستانه گرفتن سمت معاونت دبیرکلی فدراسیون فوتبال ایران قرار دارد.

او چندان هم در فدراسیون فوتبال بی‌پست و سمت نیست؛ از سرپرستی دپارتمان فوتبال ساحلی گرفته تا حضور در کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال، عضویت در سازمان تیم‌های ملی و هم‌چنین سرپرستی تیم فوتبال المپیک در کارنامه او دیده می‌شود.

سال ۱۳۹۸، «تسنیم» در گزارشی او را «مرد همه‌کاره» فوتبال ایران نامید که هم‌زمان، هم دربی تهران را قضاوت می‌کند و هم سرپرست تیم امید است. در این گزارش، به رابطه عمیق و صمیمانه علی میرغفاری با محمدرضا ساکت، دبیرکل وقت فدراسیون فوتبال ایران نیز اشاره شده بود.

علی میرغفاری دو هفته با حضور در برنامه «ورزش و مردم» صداوسیمای جمهوری اسلامی، به صراحت ادعا کرد که فدراسیون جهانی فوتبال تنها ۱۱ هزار قطعه بلیت در اختیار فدراسیون و هواداران ایران قرار داده است.

دیروز، پنج‌شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۱، «سینا کلهر»، معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در حاشیه مجمع فدراسیون تکواندو به خبرنگاران گفت قصد دارد در مورد تعداد بلیت‌هایی که به فدراسیون ایران اختصاص داده شده است، روشن‌گری کند.

سینا کلهر به صراحت اعلام کرد که فدراسیون فوتبال ایران تاکنون ۲۱ هزار بلیت از فدراسیون جهانی فوتبال در اختیار گرفته است که تکلیف ۱۲ هزار قطعه بلیت هنوز مشخص نیست؛ به عبارتی، تا همین لحظه، علی میرغفاری و فدراسیون فوتبال ایران منکر ۱۰ هزار بلیت تماشاگران ایرانی که از سوی فیفا به فدراسیون تحویل داده شده‌اند، هستند.

قیمت هر قطعه بلیت مسابقات طبق اعلام رسمی کمیته برگزاری رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۲ به ترتیب ۲۵۰، ۶۰۰ و ۸۰۰ ریال قطر اعلام شده است. با احتساب قیمت روز واحد پولی قطر که حدود هشت هزار و ۸۰۰ تومان در تهران معامله می‌شود، قیمت بلیت‌های جام جهانی در سه بازی ایران براساس جایگاه‌های مورد نظر، از دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا نهایت هفت میلیون و ۵۰ هزار تومان خواهد بود.

فدراسیون فوتبال ایران منکر وجود ۱۰ هزار قطعه بلیتی است که طبق ادعای وزارت ورزش، به ایران تحویل داده شده‌اند و احتمالا در جریان رقابت‌های جام جهانی تا پنج برابر قیمت به فروش خواهند رسید.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy