Thursday, Oct 20, 2022

صفحه نخست » عبور تانک‌های ایران از پشت مرزهای جمهوری آذربایجان؛ سپاه هشدار نظامی-سیاسی سپاه

20-1.jpgیورونیوز - رزمایش بزرگ و شبانه‌روزی ایران در منطقه عمومی ارس در حالی که فرصتی برای تمرین نیروهای نظامی این کشور بود اما هم‌زمان یک هشدار نظامی-سیاسی به کشورهای منطقه است.

رزمایش ۳ روزه نیروی زمینی سپاه پاسداران ایران که از صبح روز دوشنبه ۲۵ مهر در منطقه عمومی ارس با شعار «ایران مقتدر» آغاز شد، سومین و بزرگ‌ترین رزمایش سپاه پاسداران از زمان جنگ قره‌باغ است.

رزمایش پیشین ایران در منطقه ارس مهرماه سال گذشته با مشارکت نیروهای زمینی ارتش ایران و سپاه پاسداران برگزار شد و هدف آن، واکنش به «حضور عوامل اسرائیل» در کشورهای منطقه و احتمال «تغییر مرزها» عنوان شد.

ایران از آغاز جنگ قره‌باغ ۳ رزمایش در منطقه عمومی ارس برگزار کرده است اما وسعت جغرافیایی این رزمایش تمام نوار مرزی استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی را در بر می‌گیرد و این درحالی است که رزمایش‌های پیشین در وسعت جغرافیایی کمتر بود.

تمرین عبور از رودخانه ارس

یگان‌های مهندسی رزمی نیروی زمینی سپاه پاسداران در این رزمایش برای نخستین بار پل‌های متحرک «پی‌ام‌پی» را برای تردد یگان‌های زرهی روی رودخانه ارس نصب کردند.

مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

یگان‌های زرهی و مهندسی نیروی زمینی سپاه پاسداران ایران در سومین روز رزمایش «اقتدار ایران» از پل نصب شده روی رودخانه ارس گذشتند و یک پل ثابت خاکی هم روی این رودخانه برای سهولت در تردد یگان‌های زرهی احداث کردند.

پل‌های متحرک نصب شده روی رودخانه ارس قابلیت تحمل وزن تا ۶۰ تن را دارد که وزن قابل قبول برای عبور تانک و نفربر است.

همچنین در این رزمایش، یگان‌ها و رسته‌های تخصصی نیروی زمینی سپاه پاسداران سناریوهای امنیتی و دفاعی را به‌صورت ترکیبی تمرین کردند.

در بخشی از این رزمایش، نیروهای ویژه سپاه با بهره‌گیری از بالگردهای «ام‌آی-۱۷» و اجرای عملیات هلی‌برن، تصرف ارتفاعات و جاده‌های مواصلاتی دشمن را تمرین کردند و پهپادهای رزمی هم موفق به انهدام مواضع دشمن فرضی در منطقه ارس شدند.

به گزارش رسانه‌های ایرانی، پهپادهای رزمی استفاده شده در این رزمایش «مجهز به سر جنگی قدرتمند بوده و با بهره‌مندی از هوش مصنوعی قادر به انهدام انواع مواضع و استحکامات دشمن هستند.»

تهران اعلام کرده است که رزمایش‌ نیروی زمینی سپاه پاسداران ایران در منطقه ارس برای تهدید همسایگان نیست. خبرگزاری آذربایجان، «آپا» در گزارشی نوشت که سفیر ایران در باکو گفته است که تهران پیشتر دولت جمهوری آذربایجان را از برگزاری این رزمایش آگاه کرده است.

هم‌زمان با برگزاری رزمایش «گسترده» نیروی زمینی سپاه پاسداران ایران در پشت مرزهای جمهوری آذربایجان، این رزمایش بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های باکو داشته است. برخی از آن‌ها این گمانه را مطرح کرده‌اند که تهران با برگزاری این رزمایش می‌خواهد از گشوده شدن دالان ارتباطی میان جمهوری آذربایجان و منطقه نخجوان جلوگیری کند.

جمهوری خودمختار نخجوان بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است که با این کشور مرز مشترک ندارد و از شمال با ارمنستان و از جنوب با ایران هم مرز است.

جمهوری آذربایجان که در سال‌های گذشته از طریق خاک ایران به منطقه نخجوان دسترسی داشت، در پی توافق آتش‌بس با ارمنستان که پس از جنگ قره‌باغ منعقد شد، توانست موافقت ایروان برای ایجاد دالان ارتباطی با نخجوان را از درون خاک ارمنستان به دست آورد.

ایران پس از آنکه جمهوری آذربایجان مناطقی از ارمنستان را اشغال کرد با خطر محدودسازی بخشی از مرزهای خود مواجه شده است که همواره از آن‌ها برای ارتباط با اروپا استفاده کرده است.

اینک با برگزاری این رزمایش، تلویزیون آنلاین مساوات که از جمهوری آذربایجان حمایت می‌کند، ایران را متهم کرد که در صدد جلوگیری از گشایش دالان زنگه‌زور است.

گشایش دالان زنگه‌زور که از حمایت‌های ترکیه، آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی برخوردار است ارتباط زمینی آسیا و اروپا را بدون نیاز به عبور از ایران تسهیل خواهد کرد.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در دیدار هفته گذشته خود با همتای آذربایجانی‌اش گفت که تهران هیچ تغییری در مرزها و ژئوپولیتیک منطقه را نمی‌پذیرد و در صورتی که این اتفاق بیفتد با قدرت پاسخ می‌دهد.

برخی خبرها حکایت از آن دارند که جمهوری آذربایجان در حال احداث شبکه‌ای از فرودگاه‌ها با کاربری نظامی در سرزمین‌هایی است که در جنگ سال ۲۰۲۰ با ارمنستان به دست آورده است. شماری از تحلیلگران بر این نظرند که در صورت درست بودن این خبر، اسرائیل و کشورهای عضو ناتو می‌توانند از این فرودگاه‌ها علیه ایران، ارمنستان و روسیه استفاده کنند.

بنابراین رزمایش نیروی زمینی سپاه پاسداران پس از وقوع تنش‌های جدید میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان واجد ویژگی‌هایی است که توجه بسیاری از تحلیلگران را به خود جلب کرده است، رزمایشی که در بحبوحه اعتراض‌های داخلی ایران برگزار می‌شود.

برخی از تحلیلگران جمهوری آذربایجان بر این نظرند که احداث پل روی رودخانه ارس توسط نیروهای نظامی ایران نشان می‌دهد که این کشور می‌تواند وارد خاک جمهوری آذربایجان شود.





Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy