خانم حاجه لهبیب وزیر امور خارجه بلژیک
خانم وزیر،
شما نیز مانند همکارانتان در اروپا و سراسر جهان، رویدادهای شگرفی که ظرف چند هفته گذشته در ایران در حال رخ دادن است، را دنبال کردهاید. خیزش مسالمتآمیز بخش بزرگی از جوانان ایرانی علیه جمهوری اسلامی، و سرکوب خشونتآمیز و تمامیتخواهانهی جمهوری اسلامی علیه کسانی که با شجاعت برای حقوق و کرامت اولیه خود مبارزه میکنند.
تاکنون در حدود ۲۰۰ جوان معترض کشته و هزاران تن دیگر زندانی شدهاند. از آغاز اعتراضات، رژیم تقریباً همهی رهبران تشکلهای مستقل در کشور را اعم از سندیکاها (کارگری، معلمین، بازنشستگان)، انجمنهای زنان، سازمانهای غیردولتی مستقل یا مدافعان حقوق بشر را زندانی کرده است.
شما همچنین در بحثهای جاری در اتحادیهی اروپا در خصوص اقدامات احتمالی برای اعمال فشار بر جمهوری اسلامی برای سرکوب و کشتار شرکت دارید. ما بر این اعتقادیم که میتوان اقدامات مشخصی را در دیدارهای وزیران خارجه و سران کشورها و دولتها که هفتهی آینده در بروکسل برگزار میشود، انجام داد. بلژیک از جمله کشورهایی است که میتواند از اتخاذ این اقدامات حمایت کند.
ما شهروندان بلژیکی و ایرانیان مقیم بلژیک، اپوزیسیون جمهوریخواه و چپ، دموکرات و سکولارِ رژیم جمهوری اسلامی، از بیانیههای مختلفی که چه از سوی بلژیک و چه از سوی اتحادیهی اروپا مبنی بر پایان دادن به سرکوب، احترام به حقوق بشر از جمله حقوق زنان و آزادی بیان در ایران ارائه شده است، استقبال میکنیم. ما همچنین از درخواست اعلام شده توسط اتحادیه اروپا برای مسئولینی که مرتکب جنایات علیه معترضین شدهاند برای پاسخگو کردن آنها به جنایات انجام شده حمایت میکنیم.
با این وجود، ما بر این اعتقادیم که اتحادیهی اروپا میتواند بیش از آنچه قبلاً انجام داده است، اقدامات دیپلماتیک انجام دهد. قابل توجه است که برخی از کشورهای عضو اتحادیهی اروپا، سفرای ایران در کشورهایشان را احضار کردهاند تا نارضایتی خود را از سرکوب ادامهدار اعلام کنند. ما متاسف هستیم که این کار هنوز به صورت سیستماتیک و هماهنگ توسط همهی کشورهای عضو و بهوسیلهی نهادهای اروپایی که با هم بر اساس یک چارچوب مشخص، واضح و واحد عمل میکنند، انجام نشده است.
هدف از اقدام هماهنگ باید این باشد که رژیم ایران در پایتختهای همهی کشورهای عضو و در بروکسل و همچنین در مجامع مختلف بینالمللی که نمایندگان اتحادیه اروپا و جمهوری اسلامی در ارتباط با هم هستند، تحت فشار آشکار و مستمر طرفهای اروپایی خود قرار گیرد. ما از بلژیک میخواهیم پیشنهادی در این زمینه به شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا، و اگر نه به سران کشورها و دولتها ارائه دهد.
پیامی که به نظر ما بیش از همه باید انتقال یابد شامل موارد زیر است:
- در حال حاضر توقف فوری کشتار و سایر خشونتهای وحشیانه علیه تظاهراتکنندگان بهویژه در مناطق کردستان ایران (شهر سنندج) و بلوچستان ایران (بیش از ۹۰ کشته) و اقدامات حقوقی علیه مسئولین؛
- آزادی فوری همهی معترضان بازداشت شده و نیز تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران؛
- دولت ایران قبول کند که گزارشگران مختلف سازمان ملل متحد و به ویژه گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران، آقای جاوید رحمان، برای ملاقات با بازداشت شدگان و خانوادههای قربانیان و بررسی موارد نقض حقوق بشر به ایران سفر کند؛
- تضمین جریان آزاد اطلاعات، از جمله بازگرداندن دسترسی به اینترنت و شبکههای اجتماعی و همچنین رفع سانسور؛
- احترام به تمامیت نهاد دانشگاه و خروج نیروهای امنیتی از پردیسهای دانشگاهی که اشغال آنها توسط این نیروها حتی طبق قوانین جمهوری اسلامی غیرقانونی است.
در عین حال با توجه به اقدامات محدودکنندهای که اتحادیه اروپا میبایست اتخاذ کند، ما به صراحت میگوییم که با تحریمهای اقتصادی عمومی مخالف هستیم. این نوع تحریمها تنها درد و رنج مردم ایران را افزایش میدهد و موجب تقویت تندروترین نیروهای درون رژیم میشود؛ چه در تثبیت ایدئولوژیک، چه در تشدید اقدامات سرکوبگرانه و چه در تسلطی که این نیروها بر روی اهرمهای اقتصادی باقی مانده در دست دارند.
با این حال، ما از اتخاذ محدودیتهای مالی یا محدودیت در سفر، برای ارگانهای دولتی و شبه نظامیان مختلف که مسئول قتل، دستگیری و سایر خشونتهای اعمال شده علیه معترضان مسالمت جو و مدافعان حقوق بشر هستند، حمایت میکنیم. اگر همانطور که برخی رسانهها گزارش دادهاند، صحبت از هدف قرار دادن شخصیتهایی که دستور یا مشارکت در سرکوب در کردستان ایران (سنندج) و بلوچستان را دادهاند ما از اتخاذ چنین اقداماتی علیه آنها حمایت میکنیم.
در صورت تمایل، ما آماده ملاقات با شما خواهیم بود تا در مورد وضعیت کنونی ایران و همچنین مواضع اتخاذ شده یا در حال اتخاذ کردن در سطح بلژیک و اروپا گفتگو کنیم.
با احترام
جمهوریخواهان سکولار و دموکرات ایران در بلژیک
حزب دمکرات کردستان ایران - کمیته بلژیک
حزب چپ ایران (فدائیان خلق) - بلژیک