Sunday, Oct 23, 2022

صفحه نخست » وقاحت خبرگزاری دولت در پوشش تجمع بزرگ ایرانیان در برلین

خبرگزاری دولت: شمار قابل توجهی از حاضران در تجمع برلین ایرانی نبودند / پناهندگان سایر کشورها با وعده‌های مالی به این تجمع رفته بودند / از این تجمع، تصاویر ساختگی هم منتشر کردند؛ آمارهای تخیلی نیز ارائه دادند

demos.jpgایرنا، خبرگزاری رسمی دولت نوشت: بررسی‌های ایرنا نشان می‌دهد که به رغم القای رسانه‌های معاند فارسی زبان درباره مشارکت گسترده تجمع ضد انقلاب در اروپا، اما عدم استقبال ایرانیان، حضور عناصر اجاره‌ای و تحرکات گروه‌های تجزیه طلب نشانگر شکست مفتضحانه پروژه دشمنان ایران اسلامی است.

ایرنا در ادامه نوشت: برلین قرار بود با توجه به جوسازی‌های اخیر ضد انقلاب کانون تجمع گسترده اعتراض ایرانیان خارج‌نشین باشد. رسانه‌های ایرانی معاند برای اجرای یک عملیات گسترده روانی تدارک دیده و از نخستین ساعات آغاز این حرکت به اصطلاح اعتراضی، با انتشار تصاویر ساختگی و ارائه آمارهای تخیلی دست به‌کار شدند.

بیشتر تصاویر با هدف نشان دادن آمار بالای مشارکت گنندگان لانگ شات نشان داده می‌شود اما هنگامی که دوربین چهره معترضان را از نزدیک نشان می‌داد دو نکته حائز اهمیت بود. شمار قابل توجهی که ایرانی نبوده و احتمالا برای شرکت در این تجمع اجاره شده بودند؛ و گروه دیگری که با تکان دادن پرچم گروه‌های تجزیه طلب چهره واقعی و انگیزه نهایی معاندین از اغتشاشات اخیر را نشان دادند.

***

تلاش تریبون‌های حکومتی برای کوچک‌نمایی اعتراضات مردمی در داخل و خارج ایران

مقامات جمهوری اسلامی در تلاش برای کوچک‌نمایی اعتراضات اخیر در ایران به آمارسازی و ارائه بی‌سند و مدرک از شمار شرکت‌کنندگان در اعتراضات روی آورده‌اند.

در تازه ترین اظهار نظر، نماینده علی خامنه‌ای در خوزستان مدعی شد تعداد کل شرکت‌کنندگان در اعتراضات در سراسر کشور فقط ۹۰ هزار نفر بوده که در مقایسه با جمعیت ۹۰ میلیون نفری ایران، دو دهم درصد هم نمی‌شود.

محمد‌نبی موسوی‌فرد، امام جمعه اهواز، با ارائه آماری از دستگیرشدگان، بدون ذکر منبع استخراج کننده این آمار افزود: «۹۵ درصد این افراد مجرد بودند، ۸۰ درصد فرزندان طلاق یا مطلقه ، ۵۰ درصد سابقه اعتیاد داشتند و ۸۵ درصد مرد و ۱۵ درصد زن هستند.»

همچنین روز شنبه همزمان با برگزاری تظاهرات عظیم ایرانیان در برلین آلمان و در حالی که منابع غیررسمی افزون بر ۱۰۰ هزار نفر را ذکر کردند، تریبون‌های وابسته به جمهوری اسلامی به‌ویژه در توییتر تلاش کردند این حرکت عظیم را با تمسخر و تخفیف جمعیت و مقایسه با برخی رویدادهای بی‌ربط حکومتی در ایران، کم اهمیت جلوه دهند.

چند روز قبل هم غلامعلی حداد عادل در سخنانی در مشهد ادعا کرده‌ بود که با وجود همه مشکلات در کشور نهایتا ۲۰۰ هزار نفر به وضع موجود معترض بودند که این عدد با تعداد مردمی که در مراسم تشییع پیکر قاسم سلیمانی حضور داشتند، قابل مقایسه نیست.

پیش از آن اما، معاون سیاسی بسیج گفته‌ بود در بهترین حالت ۷۰ هزار نفر به خیابان‌ها آمدند. او همچنین مدعی شد از ۳ میلیون جمعیت دانشجوی کشور هم فقط ده هزار و پانصد نفر وارد اعتراضات شدند.

با وجود آن که مقامات جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند میزان شرکت‌کنندگان در تظاهرات جاری را به ۲ تا ۵ درصد جامعه ایران تقلیل بدهند، اما با گذشت بیش از یک‌ماه از آغاز اعتراضات همچنان اینترنت آزاد برای اکثریت مردم ایران قطع است.

به‌ نظر می‌رسد مقامات حکومت بعد از فاز انکار واقعیت حضور مردم و نسبت دادن اعتراضات به عوامل خارجی و اغتشاشگر خواندن معترضان، حالا با کمک عوامل رسانه‌ای خود تلاش می‌کنند حرکات مردم در داخل و خارج از کشور را کوچک و بی‌اهمیت جلوه دهند و گاه با لودگی و تمسخر، ضمن ایجاد جو ناامیدی در میان مردم، از شکل‌گیری امواج بزرگتر جلوگیری کنند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy