Saturday, Nov 12, 2022

صفحه نخست » پشت پرده «برای دختر همسایه» و ارتباطش با روحانی طرفدار خامنه‌ای چیست؟

12-2.jpgایران وایر - پس از چندین تلاش ناموفق پروپاگاندای جمهوری اسلامی برای به حاشیه بردن ترانه «برای» شروین حاجی‎پور، در هفته هشتم اعتراضات، ویدیو کلیپ «برای دختر همسایه» منتشر شد.

ویدیو کلیپی که در آن چند دختر افغانستانی، با «حجاب معیار جمهوری اسلامی و پوشش غیر بومی افغانستان» به دختران ایرانی «هشدار» می‎دادند.

در این ویدیو، پنج زن افغانستانی از زنان ایرانی می‎خواهند تا وضعیت افغانستان را آیینه عبرت قرار داده و به اعتراضات‌شان پایان دهند.

اگرچه یکی از شهروندان افغانستانی مقیم ایران که سابقه فعالیت در حوزه‎های زنان و کودکان را دارد و سال‎هاست در رابطه با مهاجران افغانستانی در ایران کار می‎کند از نقش سپاه امام رضای مشهد در تهیه این کلیپ پرده برداشت. این فعال اجتماعی به دلایل امنیتی نخواسته نامش فاش شود، به ایران‌وایر گفته است: «ویدئو کلیپ برای دختر همسایه، در ایران ضبط شده است.»

به گفته او به زنان شرکت‌کننده در این ویدئو کلیپ، از سوی سپاه امام رضای مشهد وعده «اقامت ایران» داده شده است. ترانه و موسیقی این ویدئو کلیپ و بر همان وزن «برای» شروین حاجی‎پور بود و برای اولین بار در توسط کانال تلگرامی «عیسی حسینی مزاری» منتشر شد.

عیسی حسینی مزاری کیست؟

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

عیسی حسینی مزاری، یک روحانی شیعه افغانستانی و طرفدار جمهوری اسلامی است. او ریاست مرکز «تبیان» افغانستان را برعهده دارد که در قم، تهران و مشهد دفتر دارد.

عیسی حسینی مزاری سال ۱۳۶۱ برای تحصیل در علوم حوزوی به ایران آمد و برای فراگیری علوم حوزوی در حوزه علمیه مشهد آغاز به تحصیل کرد. پس از آن نیز برای هفت سال مشغول به آموختن درس خارج فقه شد.

عیسی حسینی مزاری، سال ۱۳۶۹ برای تاسیس «جبهه متحد انقلاب افغانستان» به پاکستان رفت و در نهایت یک سال پس از آن با حمایت‎های جمهوری اسلامی «مرکز فعالیتهای سیاسی فرهنگی تبیان» را در افغانستان تاسیس کرد. این مرکز در هرات ، مزارشریف، تهران، قم و مشهد دفتر دارد.

او در سال ۱۳۷۵، یک روز پس از سقوط کابل به دست طالبان، همراه با تعدادی از همکاران، کابل را ترک کرد و مجددا به ایران آمد.

این روحانی شیعه افغانستانی تا سال ۱۳۸۵ با حمایت‎های پیدا و پنهان جمهوری اسلامی چندین مجله، ماهنامه و خبرگزاری تاسیس کرد. از جمله خبرگزاری صدای افغان یا «آوا».

در پناه جمهوری اسلامی

این روحانی شیعه، مدتی وکیل «ناصر مکارم شیرازی»، از مراجع تقلید قم، در افغانستان بود و دفتر او را در کابل اداره می کرد. هرچند پس از مدتی، از وکالت ناصر مکارم شیرازی عزل شد. یک منبع آگاه به ایران‌وایر گفت که دلیل عزل حسینی مزاری خیانت در امانت در رابطه با وجوهات دفتر مکارم شیرازی بوده است.

همچنین منتقدین عیسی حسینی مزاری برای نشان دادن میزان نزدیکی او به جمهوری اسلامی می‎گویند که او در قنوت جماعت خود این گونه دعا می کند: «اللهم احفظ قائدنا الخامنه‌ای. او آیت‌الله خامنه‌ای را نائب بر حق «امام زمان» (عج) می داند.»

این روحانی شیعه، یک سال پیش از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان، در ستایش «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق سپاه قدس، گفته بود: «بعد از سقوط طالبان، آمریکایی‌ها سعی کردند رژیم شاهی را به افغانستان برگردانند اما تلاش‌های سردار سلیمانی به تشکیل حکومت مردم‌سالاری منجر شد.»

شاید همین موضع‌گیری‎های عیسی حسینی مزاری است که موجب شد تا حمایت رسانه‎ای جمهوری اسلامی برخوردار شود. خبرگزاری‎های فارس و تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران و خبرگزاری مهر از ارگان‎های رسانه‎ای جمهوری اسلامی هستند که اخبار مربوط به این روحانی شیعه را پوشش می‎دهد.

حتی مخالفت حسینی مزاری با اعتراضات ضد طالبانی برخی از اتباع افغانستانی در سال گذشته در ایران نیز، توسط خبرگزاری تسنیم پوشش داده شده بود.

در بیانیه این روحانی شیعه افغانستانی به نقل از تسنیم آمده بود: «در روزهای اخیر شاهد برخی حرکت‌های اعتراضی ضد طالبان به خصوص در سطح چند شهر ایران بودیم که دسته‌ای زن و مرد، راه افتاده، به ظاهر در دفاع از شیعیان افغانستان، علیه این گروه، شعارهای تند و زننده‌ای سر دادند.»

او در ادامه این بیانیه تاکید کرده بود: «اگر نگوییم سازمان دهندگان این تحرکات ناآگاه‌اند و احساسی یا مشکوک‌اند و وابسته به جریان‌های خاص، تا آتش نفاق و جنگ داخلی میان شیعیان و طالبان برافروزند، انگیزه اکثر معترضان، برداشت از گذشته طالبان است و احساس می‌کنند با تسلط این گروه بر ولایات کشور، ممکن است ظلم و تعدی علیه شیعیان اِعمال گردد...»

این موضع حسینی مزاری در روزهای آغازین تسلط دوباره طالبان برای افغانستان دقیقا منطبق با موضع جمهوری اسلامی بود. او همچنین از منتقدین اعتراضات قوم هزاره به «نسل کشی» طالبان در افغانستان بود و تاکید داشت این اعتراضات «موجب سوء‌استفاده غرب» خواهد شد.

این روحانی شیعه پیشتر نیز ضمن انتشار «سیزده مطالبه مردم افغانستان از طالبان» بر قطع ارتباط با آمریکا پافشاری کرده بود.

برای هشدار

ویدئو کلیپ «برای دختر همسایه» با سخنان «جرج بوش» در خصوص این‌که هدف اصلی «تروریسم، ستم وحشیانه زنان، نه فقط زنان افغانستان» است آغاز می‎شود.

پس از آن سازندگان این ویدئو کلیپ با ترکیب کردن تصاویر مربوط به اعتراضات ایران و جنگ و نابسامانی در افغانستان تلاش کردند در ذهن مخاطب این باور را ایجاد کنند که ادامه یافتن اعتراضات می‎تواند منجر به شباهت سرنوشت ایران و افغانستان شود.

این در حالی ست که پیش از این مقامات جمهوری اسلامی به صورت پیوسته هشدار می‎دادند که ادامه اعتراضات در ایران، موجب «سوریه‎ای» شدن کشور می‎شود.

ترانه برای دختر همسایه سعی دارد در ذهن مخاطب این باور را ایجاد کند که دقیقا «برای» رخ ندادن حوادثی مانند حمله به مدارس، یا برای پاسداشت فرصت‎هایی مانند حق تحصیل زنان «باید» اعتراضات در ایران متوقف شود.

این ویدئو کلیپ، به رغم همخوانی چند زن در آن، که طبق قوانین جمهوری اسلامی ممنوع است، به شدت با استقبال رسانه‎ها، کانال‎های تلگرامی و ... نزدیک به حاکمیت قرار گرفت.

اگر چه از زمان آغاز اعتراضات در ایران شهروندان افغانستان در داخل و خارج این کشور حمایت خود را از آن ابراز کردند. از جمله در روزهای آغازین این اعتراضات شماری از زنان در کابل با حمل تصاویر مهسا امینی و سر دادن شعار «زن، زندگی، آزادی» از این اعتراضات حمایت کردند.

شماری از هنرمندان افغانستان آهنگ شروین را بازخوانی کردند و شماری از معترضان افغان در کنار ایرانی‌ها در کشورهای اروپایی علیه جمهوری اسلامی دست به اعتراض زدند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy