ایران وایر - «مهدی تاج» از هشتم شهریور ۱۴۰۱ رئیس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی شده است. حالا گروه هکری «بلک ریوارد» پس از بهدست آوردن اطلاعات خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، اطلاعات و اسناد محرمانهای را در اختیار رسانهها قرار داده است که نشان میدهند مهدی تاج، گزینه قطعی و حتمی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی برای ریاست این فدراسیون بود.
امروز دیگر در فوتبال ایران، نه تنها بحث دخالت «سیاست در ورزش» مطرح نیست، که میتوان چند قدمی جلوتر آمد و آن را در حد یک «کودتای نظامی» برای کنترل ورزش و فوتبال ایران دانست.
مهدی تاج، فرمانده اسبق اطلاعات سپاه اصفهان که در دهه ۶۰ خورشیدی وظیفه شناسایی فعالان کرد را در شهرهای کردستان برعهده داشت، امروز نفر اول فوتبال ایران، نایب رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا و یکی از اعضای کمیته مسابقات فدراسیون بینالمللی فوتبال است؛ آیا فیفا همچنان چشمهای خود را به روی چنین نقض قانونی میبندد؟
چگونه یک مفسد اقتصادی مدیر محبوب سپاه میشود؟
پرونده مالی مهدی تاج لبریز از ابهامات مرتبط با فساد مالی و اقتصادی است؛ اما در بولتن محرمانه سپاه پاسداران ادعا شده است که او «چون ثروت شخصی و از پیش اندوختهای دارد، احتمالا چشم بر دارایی فدراسیون فوتبال نخواهد داشت.»
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
یا تحلیل کارشناس سپاه پاسداران از مهدی تاج اشتباه است، یا عامدانه در مورد یکی از مدیرانی که سابقه دستدرازیهای روشن به بودجه فوتبال ایران را دارد، اطلاعات اشتباهی در بولتن اختصاصی به فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داده است.
یکی از روشنترین فسادهای مهدی تاج در فدراسیون فوتبال به قرارداد او با «مارک ویلموتس» برمیگردد.
حدود یک سال پیش از بازگشت مجدد تاج به فدراسیون یعنی در مرداد ۱۳۹۹، خبرگزاریهای ایران تایید کردند که قرارداد مارک ویلموتس، سرمربی بلژیکی سابق تیم ملی فوتبال ایران شش میلیون و ۲۰۰ هزار یورو منعقد شده است. پیش از این سایت «ترانسفرمارکت» به عنوان مهمترین مرجع قیمتگذاری بازیکنان، مربیان و باشگاههای فوتبال، در زمان عقد قرارداد میان مارک ویلموتس و فدراسیون فوتبال ایران، رقم تخمینی این مربی را سالیانه بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار دلار تخمین میزد.
سوم اسفند ۱۴۰۰ «احسان قاضیزاده هاشمی» نماینده مجلس شورای اسلامی مدعی شد ۱۲ میلیون یورو، پاداش فدراسیون جهانی فوتبال برای صعود ایران به جام جهانی قطر، به صورت کامل قرار است هزینه پرونده مارک ویلموتس سرمربی بلژیکی سابق تیم ملی ایران شود.
تغییر دادن قرارداد یک مربی ۲۰۰ هزار یورویی به قراردادی با ارزش بیش از ۱۲ میلیون یورو، میتواند ابهامآمیز باشد.
موردی دیگر از فساد مهدی تاج را آبان ۱۳۹۷، «یاشار سلطانی»، روزنامهنگاری که اسناد مربوط به فساد مدیران شهری را منتشر میکرد فاش کرده بود.
یاشار سلطانی در یکی از فاشگوییهای خود در توییتر مدعی شد مهدی تاج ۹۲۰ متر زمین خود را جنب «مصلی» تهران به مبلغ ۹۵۰ میلیارد تومان فروخته است؛ یعنی متر مربعی بیش از ۱۰۰ میلیون تومان. این زمین براساس اسنادی که سلطانی منتشر کرد، به نام «اعظم خلیلی» و «وحید تاج» سند خورده بود. اعظم خلیلی همسر و وحید تاج، یکی از دو آقازاده مهدی تاج هستند.
سوال اینجا شکل میگیرد که چگونه سپاه پاسداران با ادعاهایی مبنی بر اشراف کامل اطلاعاتی بر مدیران خود، تصور میکرد که مهدی تاج، فردی «علیهالسلام» در زمینه اقتصادی است؟
در همین بولتن محرمانه قید شده است «نهادهای امنیتی هرگز به استعلام درباره تاج پاسخ ندادهاند.» در بخشی دیگر از اسناد به صراحت قید شده است که مهدی تاج گزینه سپاه پاسداران بوده چرا که ضمانت داده است منویات و دستورات «علی خامنهای» رهبر جمهوری اسلامی را مو به مو در فوتبال ایران اجرا کند.
چرایی پاسخ ندادن به استعلامها در مورد مهدی تاج، از ابهامات برخی از نمایندگان مجلس هم بود که حالا در بولتن محرمانه خبرگزاری فارس میتوان دلیل آن را پیدا کرد. او را سپاه پاسداران برای ریاست فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی برگزید.
مهدی تاج شهریور ۱۳۹۹ در مصاحبهای، در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است بخشی از قرارداد مارک ویلموتس از حساب شخصی او برداشت و پرداخت شود گفته بود: «مگر پولهای کلان و ارزهای ۴۲۰۰ تومانی که وزرا ناپدید کردند از حساب آنها برداشته شد؟» او با قاطعیت گفته بود که نه خودش و نه اعضای هیاترییسه، این بدهی را پرداخت نخواهند کرد.
سپاه پاسداران از چنین مدیری به عنوان فردی اصلح برای ریاست فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی نام برده است.
سپاه چه مدیری را رئیس فدراسیون فوتبال ایران کرد؟
مهدی تاج نخستین رییس فدراسیون تاریخ فوتبال ایران بود که در قراردادی رسمی و البته محرمانه، تمامی «حق پخش تلویزیونی» باشگاههای فوتبال ایران را به صداوسیمای حکومتی ایران هدیه کرد. او در ازای این هدیه گرانقیمت، حمایت صداوسیما را به صورت مدام در کنار خود داشت و البته طبق اسنادی که به صورت اختصاصی به دست «ایران وایر» رسیده بود، کنداکتور صداوسیما را مینوشت و گزارشگرهای مسابقات فوتبال را تعیین میکرد.
معرفی کردن خودش به جای «مهدی مهدویکیا» به کمیته مسابقات فیفا و اعلام دروغین خبر «بیمیلی مهدی مهدویکیا» برای حضور در این کمیته، همکاری با سازمان اطلاعات سپاه برای بازداشت شبانه دخترانی که با لباس مبدل و آرایش مردانه وارد ورزشگاههای ایران میشدند، تعلیق تمامی فعالیتهای تیمهای ملی فوتبال زنان ایران به مدت بیش از دو سال در زمان مدیریتش، تهدید خبرنگاران به چهار سال حبس در صورت انتقاد از فدراسیون فوتبال و ضرب و شتم آنها توسط نیروهای امنیتی، ثبت غیرقانونی شرکتی موازی با فدراسیون فوتبال به نام «گروه اقتصادی فدراسیون فوتبال» و ارائه اطلاعاتی محرمانه به فدراسیون جهانی فوتبال برای زیر فشار گذاشتن فدراسیون جهت تعلیق فوتبال ایران در صورت کنار رفتن مهدی تاج، بخشی از کارنامه سه سال مدیریت مهدی تاج بر فدراسیون فوتبال ایران است.
اویی که زمانی اسنادی را جهت تعلیق فدراسیون فوتبال و زیر فشار قرار دادن این مجموعه به کنفدراسیون فوتبال آسیا میداد، در جمع فرماندهان سپاه پاسداران ادعا میکرد که اگر ریاست فدراسیون فوتبال را برعهده داشت، اجازه نمیداد موضوع ورود زنان به ورزشگاهها از سوی نهادهای خارجی جدی شود.
در بولتن محرمانه خبرگزاری فارس برای فرمانده سپاه، قید شده است که مهدی تاج به فرماندهان سپاه و مقامات حکومت گفته بود: «اگر من رئیس فدراسیون فوتبال بودم، هرگز موضوع ورود زنان به ورزشگاهها باز نمیشد.» او در حضور مقامات جمهوری اسلامی ادعا کرده با توجه به رابطه حسنهای که میان او و مدیران ارشد کنفدراسیون فوتبال آسیا وجود دارد، میتوانست مانع از فشار آوردن آنها برای حضور زنان در ورزشگاهها میشد.
این ادعا، میتواند کنفدراسیون فوتبال آسیا را نیز به دلیل زیر پا گذاشتن مقررات و فدراسیون جهانی فوتبال را به دلیل مماشات با جمهوری اسلامی در زمینه عدم ورود زنان به ورزشگاهها، زیر ذرهبین ببرد.
از سوابق مهدی تاج در سپاه چه میدانیم؟
مهدی تاج در فوتبال ایران، حتی از زمانی که در دهه ۷۰ خورشیدی مدیریت باشگاههای فوتبال ایران را برعهده داشت، به عنوان مدیری از جنس سپاه و اطلاعات شناخته میشد. مردی که از او در فوتبال ایران به عنوان یکی از عوامل شناسایی نیروهای کردستان در اوج درگیریهای جمهوری اسلامی در مناطق غربی و اعدامهای دهه ۶۰ نام برده میشد.
اما نخستین بار شهریورماه ۱۳۹۴ «علی کفاشیان» رئیس وقت فدراسیون فوتبال، در برنامه «دید در شب» صداوسیمای حکومتی، با صراحت به مجری برنامه «رضا رشیدپور» گفت که مهدی تاج، ارتباطاتی با نهادهای امنیتی دارد، سابقه فعالیتهای نظامی داشته و عضو سپاه پاسداران بوده است.
این مکالمه زمانی شکل گرفت که مجری برنامه از علی کفاشیان در مورد ارتباطات او با نهادهای نظارتی و امنیتی پرسیده بود. آقای کفاشیان که آن زمان ریاست فدراسیون فوتبال را برعهده داشت، گفت خودش نه، اما نایب رئیسش که آن زمان مهدی تاج بود، چنین ارتباطاتی دارد.
مهدی تاج نخستینبار هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۵ بعد از هشت سال که از ریاست علی کفاشیان بر فدراسیون فوتبال ایران میگذشت، ریاست این فدراسیون را برعهده گرفت.
او هشتم دیماه سال ۱۳۹۸ به دلیل آنچه «بیماری قلبی» و «توصیه اکید پزشکهای معالج» میخواند، از ریاست فدراسیون فوتبال استعفا داد. اما بار دیگر برای بهدست آوردن قدرت به فوتبال ایران بازگشت. چرایی برگرداندن «کارلوس کیروش» به فوتبال ایران، امروز و با مرور جملات این سرمربی پرتغالی در کنفرانسهای خبریاش در قطر بیشتر معنی پیدا میکند.
دو تن به اتهام همکاری با اسرائيل اعدام شدند