Tuesday, Dec 6, 2022

صفحه نخست » دکتر حمید قره‌حسنلو، متخصص رادیولوژی در کرج به اعدام محکوم شد

بی‌بی‌سی فارسی مطلع شده دکتر حمید قره‌حسنلو، متخصص رادیولوژی در کرج، یکی از پنج نفری است که قوه قضاییه ایران سه‌شنبه اعلام کرد به اعدام محکوم شده‌اند. علاوه بر این، مدارکی به دست بی‌بی‌سی فارسی رسیده‌اند که نشان می‌دهند آقای قره‌حسنلو به دلیل ضربه در بیمارستان بستری شده است.

dr0.jpgهمسر او فرزانه قره‌حسنلو نیز به «۲۵ سال حبس نفی بلد در اهواز» محکوم شده «به نحوی که تحت مراقبت بوده و با هیچ کس معاشرت و ملاقات نداشته باشد.»

قوه قضاییه ایران سه‌شنبه احکام دادگاهی در استان البرز را اعلام کرد که فقط شش روز و سه جلسه طول کشید و شانزده نفر را یکجا به اتهام «نقش داشتن» در قتل یک بسیجی «با ضربات چاقو» محاکمه کرد.

dr1.jpgعکسی که به همین شکل به دست بی‌بی‌سی فارسی رسیده و حمید قره‌حسنلو در آن دیده می‌شود

***

این دادگاه برای پنج نفر که نامشان اعلام نشد حکم اعدام صادر کرد و برای «۱۱ متهم» دیگر «حبس‌های طویل‌المدت تا ۲۵ سال.» این احکام بدوی و قابل تجدیدنظر هستند. سه نفر از محکومان ۱۷ سال دارند.

حکم اعدام برای دکتر حمید قره‌حسنلو

متهمان که نامشان در گزارش‌ جلسه اول دادگاه ذکر شد همگی به «افساد فی الارض» متهم بودند و برایشان درخواست اشد مجازات شده بود، در بین آنها یک زن و شوهر هم هستند حمید قره‌حسنلو، رادیولوژیست ۵۳ ساله و فرزانه قره‌حسنلو کارشناس علوم آزمایشگاه ۴۶ ساله.

بنا بر گزارش‌ها، این دو در مراسم چهلم حدیث نجفی، از کشته شدگان اعتراض‌های جاری، در ۱۲ آبان شرکت کرده بودند. در مسیر برگشت در ترافیک و شلوغی گیر می‌کنند و تلاش می‌کنند مسیر را عوض کنند که در نهایت به یک فرعی در نزدیکی بهشت سکینه کرج می‌رسند که محل حادثه عنوان شده است.

در ویدئویی که منتشر شده و در صداوسیما پخش و در دادگاه به آن استناد شده، جسد مردی روی زمین دیده می‌شود و عده‌ای هم به نظر می‌رسد به آن لگد یا ضربه می‌زنند.

به گفته دادستان، «روح‌الله عجمیان جهت کنترل تجمعات و بازگشایی مسیر اتوبان و بدون هیچ ادوات و بدون اینکه کسی چنین ماموریتی به وی محول کند، در راستای کمک به رفع انسداد اتوبان در محل حضور داشته است.»

روز بعد این زوج در خانه‌شان دستگیر می‌شوند و دو روز بعد تلویزیون ایران در گزارشی این دو نفر را به همراه دیگر متهمان پرونده، بدون ذکر نام، بعنوان «قاتلین» در محل حادثه نشان می‌دهد که چند جمله تقطیع‌شده مبنی بر حضور یا مشارکت خود می‌گویند.

پخش اعترافات اجباری سنت جمهوری اسلامی از ابتدای تاسیس بوده که ناقض دادرسی معتبر و اصل بیگناهی است و همواره با اعتراض نهادهای مدنی و بین‌المللی همراه بوده است.

بر اساس آنچه رسما منتشر شده، در دادگاه روشن نشده در نهایت مقتول چگونه و به دست چه کس یا کسانی و با چه انگیزه‌ای به قتل رسیده است.

اعتراف‌گیری زیر شکنجه

جلسه دوم این دادگاه پنج‌شنبه پیش برگزار شد، همان روز عفو بین‌الملل در «فراخوان اقدام فوری» برای جلوگیری از اعدام ۲۸ نفر در ایران از جمله «سه کودک» بیانیه‌ای منتشر کرد.

در بخشی از آن بیانیه آمده بود: «به گفته منابع مطلع مقام‌های ایران این زوج را شکنجه کردند تا از حمید قره‌حسنلو اعتراف بگیرند و فرزانه قره‌حسنلو را وادار کنند شوهرش را متهم کند.»

هر دو متهم در دادگاه اتهام «افساد فی‌الارض» را رد کردند و گفتند فقط در اعتراض‌ها شرکت داشتند. خانم قره‌حسنلو در دادگاه گفت اینکه قبلا گفته بوده شوهرش به جسد لگد زده حقیقت نداشته است.

یک منبع آگاه به بی‌بی‌سی گفته: «در بازجویی‌ها به قدری با باتوم بر سر فرزانه کوبیدند که مقاومتش شکست و برای خلاصی گفته شاید حمید هم لگدی به عجمیان (بسیجی کشته شده) زده باشد در صورتی که این حقیقت نداشته است.»

برخی رسانه‌های ایران حضور آقای قره‌حسنلو در دادگاه در حالیکه «کاملا سالم» بوده را دلیلی بر ‌رد گزارش‌های «کذب» درباره بستری شدن او در بیمارستان دانستند.

اما مدارکی که به دست بی‌بی‌سی فارسی رسیده نشان می‌دهد از آقای قره‌حسنلو ۲۹ آبان در بیمارستان شهید مدنی کرج تصویر برداری شده که در آن شکستگی دنده در سمت چپ دیده می‌شود. اولین جلسه دادگاه نهم آذر بود.

در عکسی دیگر خود او در بیمارستانی دیده می‌شود با لوله‌ای در سمت چپ قفسه سینه و کبودی ران چپ که در مجموع با ضربه به سمت چپ بدن که باعث چند شکستگی دنده و خونریزی در فضای جنب (فضای بین ریه و دیواره قفسه سینه) شده تطبیق می‌کند.

پیش از اعلام حکم اعدام این پنج نفر، قوه قضاییه ایران در مجموع از صدور حکم اعدام برای پنج نفر دیگر بدون ذکر نام خبر داده بود.

عفو بین‌الملل می‌گوید «دستکم برای شش نفر» حکم اعدام صادر شده و پنج نام را ذکر کرده است، سهند محمدزاده، ماهان صدارت مدنی، منوچهر مهمان‌نواز، محمد بروغنی و محمد قبادلو.

به گزارش عفو بین‌الملل، «۲۸ نفر» به دلایل مرتبط با اعتراض‌های کنونی در معرض اعدام هستند که فقط یکی از آنها به قتل یک پلیس متهم شده است. این نهاد نام ۲۸ نفر را در گزارش چهار روز پیش خود آورده بود، از جمله شانزده متهمی که اکنون برای پنج نفرشان حکم اعدام صادر شده است.

در میان دیگر کسانی که در خطر اعدام هستند، عفو بین‌الملل نام توماج صالحی خواننده رپ و ابراهیم ریگی را هم ذکر کرده است که ۲۲ شهریور در زاهدان بازداشت شد.

مجید رهنورد به اتهام قتل دو بسیجی در مشهد و اکبر غفاری به اتهام پناه دادن معترضان در خانه خواهرش در تهران هم در خطر اعدام هستند. عفو بین‌الملل به نقل از یک نفر که همراه اکبر غفاری در اوین در بازداشت بوده گزارش کرده او را که «قادر به خواندن نیست زیر شکنجه وادار به امضا کردن اعتراف‌نامه کرده‌اند.»



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy