Thursday, Dec 22, 2022

صفحه نخست » حبیب کاشانی؛ از اعزام کودک سربازها به جنگ، تا کلاه‌برداری از سلبریتی‌ها

01_kashani.jpgایران وایر - پیام یونسی‌پور

رسانه‌های ایران خبر داده‌اند «حبیب کاشانی»، به عنوان مدیر تیم فوتبال امید (زیر ۲۳ سال) ایران انتخاب شده است. او را به عنوان مدیرعامل پیشین پرسپولیس در ورزش، و عضو ادوار گذشته و کنونی شورای شهر تهران می‌شناسیم. خبرگزاری‌های ایران مدعی شده‌اند حبیب کاشانی با حکم کمیته ملی المپیک به این سمت منصوب شده، و باید در روزهای آینده با مدیران فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی دیدار کند.

حبیب کاشانی کیست؟ زندگی او با حاشیه‌های زیادی همراه است، از اختلاس و کلاه‌برداری، تا اعزام کودکان به جبهه.

***

از اختلاس و کلاه‌برداری‌های حبیب کاشانی چه می‌دانیم؟
بخش گسترده‌ای از زندگی حبیب کاشانی در شورای شهر تهران، با فسادهای مالی او آمیخته شده است؛ مدیر اصولگرایی که پینه‌ای روی پیشانی دارد، به ادعای خبرگزاری «تابناک»، در سال ۱۳۸۸ مبلغ ۳۰ میلیارد تومان از حساب شهرداری تهران، به حساب «بنیاد خیریه شهید امیر کاشانی»، که خودش مدیریت آن را برعهده دارد واریز کرده است.

منبع این خبر، «یاشار سلطانی»، روزنامه‌نگاری بود که پیش‌تر با انتشار برخی اسناد و مستندات، زمینه‌ساز شکل گیری پرونده «املاک نجومی» شد.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

خرداد سال ۱۳۸۸ که این انتقال ۳۰ میلیارد تومانی انجام شد، قیمت هر دلار آمریکا در ایران برابر با ۹۸۰ تومان بود.

برای او این مقدار اما کافی نبود؛ سال ۱۳۹۸، روزنامه «فرهیختگان»، بدون نام بردن از حبیب کاشانی، مدعی شد که او نه تنها پرونده‌های فساد مالی در قوه‌قضاییه جمهوری اسلامی دارد، که از یک مجری سرشناس و یک خواننده پاپ ایران کلاه‌برداری کرده است.

حبیب کاشانی در جلسه‌ای که سال ۱۳۹۸ با «بنیامین بهادری»، خواننده، و «علی ضیا»، مجری صداوسیما برگزار کرد، به آن‌ دو وعده داد که به دلیل آن‌چه «برکت نام امام هشتم شیعیان» می‌خواند، دو واحد آپارتمان در طبقه هشتم برجی ۱۰ طبقه در شمال شهر تهران را، با قیمتی نازل‌تر از قیمت واقعی به آن‌ها واگذار کند. اما این ساختمان در پنج طبقه ساخته شد.

حبیب کاشانی هنوز مبلغ ودیعه‌ای که برای واگذاری دو آپارتمان در طبقه هشتم یک آپارتمان پنج طبقه از این دو سلبریتی گرفته را، پس نداده است.

او پیش از این نیز یک‌بار به عنوان مدیر تیم فوتبال امید ایران منصوب شده بود. آبان سال ۱۳۹۴، حبیب کاشانی از سوی کمیته ملی المپیک به عنوان گزینه اصلی مدیریت تیم زیر ۲۳ سال ایران معرفی شد.

خبرگزاری «تابناک» نوشت که حبیب کاشانی، با این وعده که خودش تمامی هزینه‌های آماده‌سازی و اردوهای تیم فوتبال امید را تقبل می‌کند، به مدیریت این تیم رسیده است.

تابناک در این مورد نوشته بود: «این سوال پیش آمده که حبیب کاشانی هزینه تیم امید را از کجا تامین می‌کند؟ او می‌گوید معلم آموزش‌وپرورش است و غیر از حقوق معلمی، دریافتی دیگری ندارد؛ حتی از شورای شهر که سه دوره پیاپی عضوش است.»

در نهایت علی کفاشیان، رییس وقت فدراسیون فوتبال، در گفت‌وگویی که با رادیو ورزش داشت، ادعای حبیب کاشانی را رد کرد و خرج این تیم را متوجه فدراسیون و کمیته ملی المپیک دانست.

چه کسانی و چرا حبیب کاشانی را انتخاب کردند؟
به قدرت رسیدن دوباره حبیب کاشانی در فوتبال ایران عجیب نیست. او در انتخابات شورای شهر سال ۱۴۰۰، پایین‌تر از «نرجس سلیمانی» (دختر فرمانده سابق سپاه قدس که با پهپادهای آمریکایی کشته شد) و بالاتر از «محمد آخوندی»، از تندروترین مدیران سپاه قرار گرفت که چندی قبل، اعدام را «حکم الهی» خواند و خواستار سرعت بخشیدن به قتل معترضین شد.

حبیب کاشانی را کمیته ملی المپیک انتخاب، و به فدراسیون فوتبال معرفی می‌کند. کمیته‌ای که ریاست آن را «محمود خسروی‌وفا»، بادیگارد سابق «علی خامنه‌ای» رهبر جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ برعهده دارد.

اسناد افشا شده از خبرگزاری «فارس» توسط گروه «بلک ریوارد» نیز نشان می‌دهد که، مهدی تاج، رییس کنونی فدراسیون فوتبال، به دلیل آن‌چه «اجرای مو به موی منویات رهبر جمهوری اسلامی» خوانده بود، از سوی سپاه پاسداران به عنوان رییس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی منصوب شده است.

حبیب کاشانی چگونه کودک‌ سربازها را به جنگ می‌فرستاد؟
حبیب کاشانی متولد سال ۱۳۴۴ در آبادان است. یعنی وقتی جنگ ایران و عراق آغاز شد، او پانزده سال سن داشت. پنج سال بعد از آغاز این منازعه نظامی، یعنی سال ۱۳۶۴، حبیب کاشانی نه در جبهه‌های جنگ جنوب یا غرب کشور، که در تهران، به عنوان فرمانده حوزه بسیج غرب (خیابان هاشمی)، مسوولیت جذب نیروهای نوجوان و جوان برای اعزام به جبهه‌ را برعهده گرفت.

او هم‌زمان کارمند وزارت آموزش‌وپرورش بود و می‌توانست از دبیرستان‌های غرب و جنوب غرب تهران، با شست‌وشوی مغزی نوجوانان، نیروهای داوطلب پیدا کند.

دانش‌آموزانی که در آن سال‌ها در مجتمع آموزشی پسرانه «اختر» در محله هاشمی تحصیل کرده بودند، نام و چهره او را به خوبی به یاد دارند؛ مردی که هرگز در جبهه و مقابل نیروهای نظامی ارتش عراق اسلحه به دست نگرفت، اما با حفظ سمت فرماندهی بسیج، در نقش مدیر جوان مجتمع آموزشی اختر، برای این ایدئولوژی جمهوری اسلامی که به تداوم جنگ فرسایشی اعتقاد داشت، نیرو جذب می‌کرد.

او پس از جنگ، با حفظ ماموریت از سپاه در وزارت آموزش‌و‌پرورش، وارد حوزه‌های دیگر نیز شد. ابتدا به عنوان «مسوول حوادث غیرمترقبه شهرستان رودبار» به گیلان رفت و دو سال در این شهرستان مشغول به فعالیت اطلاعاتی بود.

در بازگشت به تهران، خودش را به عنوان یکی از نزدیکان به «عبدالحمید محتشم»، دبیرکل «انصار حزب الله» معرفی کرد. آشنا و رابطی که شاید می‌توانست به او در زمان روی کار آمدن یک مدیر اصولگرا کمک کند. همین اتفاق، از زمان آغاز ریاست جمهوری «محمود احمدی‌نژاد» رخ داد.

او پیش از به قدرت رسیدن محمود احمدی‌نژاد در دفتر ریاست جمهوری، ابتدا به عنوان عضو شورای شهر تهران در دومین دوره این شورا (از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۵) انتخاب شد، و این حضور در دوره های سوم و چهارم هم ادامه داشته است. او هنوز هم عضو شورای شهر است.

حبیب کاشانی در عرصه سیاست، به عنوان عضو جبهه «آبادگران» هم شناخته می‌شود. پل‌های ارتباطی‌اش در محافل اصولگرا، او را در دولت احمدی‌نژاد به مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس رساند. او نخستین‌بار سال ۱۳۸۶ به عنوان مدیرعامل پرسپولیس منصوب شد. سال ۱۳۸۷ از این باشگاه کنار رفت و دوباره به اتاق مدیر عاملی، و باز هم برای مدت حدود یک سال برگشت.

زندگی حبیب کاشانی اما مانند بسیاری از مدیرانی که در شورای شهر تهران، به «محمدباقر قالیباف» نزدیک بوده، و از جبهه اصولگرایان به این شورا رسیده‌اند، توام با مفاسد اقتصادی بوده است؛ با این تفاوت که حبیب کاشانی پرونده‌ای از کلاه‌برداری از چهره‌های شاخص صداوسیما یا موسیقی هم در زندگی‌اش دیده می‌شود.

انتخاب حبیب کاشانی، در چنین فضای مدیریتی و از سوی این جنس از مدیران، دور از انتظار به نظر نمی‌رسد؛ مدیرانی که در سیاست و اقتصاد، نزدیک و شبیه به هم هستند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy