اختصاصی صدای آمریکا - وزارت خارجه بریتانیا پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا جزئیاتی از قرارگرفتن کلیت سپاه پاسداران در فهرست تحریمی بریتانیا را اعلام کرد. روز سهشنبه وزیر امور خارجه بریتانیا اعلام کرد که دولت این کشور، کلیت سپاه پاسداران را تحریم کرده است.
در این رابطه روز سهشنبه وزارت خارجه بریتانیا در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا درباره سخنان جیمز کلورلی اعلام کرد: بریتانیا بیش از ۳۰۰ فرد و نهاد ایرانی را به دلیل نقش آنها در اشاعه تسلیحات، نقض حقوق بشر و تروریسم، و همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به طور کامل تحریم کرده است.
کلورلی در کلیپ ویدیویی که بر روی حساب رسمی خود منتشر کرده بود، گفت: «ما به خاطر اقدامات بینالمللی و داخلی ایران کارهای زیادی انجام دادیم، ما پلیس امنیت اخلاقی و قضات ایرانی را که معترضان را محاکمه میکنند، تحریم کردیم، ما همچنین شخصیتها و شرکتهای ایرانی را که پهپادهای نظامی در اختیار روسیه قرار دادهاند تا برای سرکوب غیرنظامیان در اوکراین مورد استفاده قرار گیرد در فهرست تحریم قرار دادیم.»
وزارت امور خارجه بریتانیا در ادامه پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا افزوده: اتحادیه اروپا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در سال ۲۰۱۰ تحریم کرد. این تحریمهای اتحادیه اروپا تا پایان دوره انتقالی برگزیت یعنی سی و یکم دسامبر ۲۰۲۰/یازدهم دیماه ۱۳۹۹ در بریتانیا اعمال میشد، و از آن زمان بریتانیا تحریمهای مستقلی را علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعمال کرده است.
قرارگیری کلیت سپاه پاسداران در فهرست تحریمی بریتانیا درحالی صورت گرفته که دو روز قبل رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس تحریم روزانه جمهوری اسلامی و مقامات آن را خواستار شده و گفته بود: «من به هر کسی که غربی است توصیه میکنم تا ایران را ترک کند.»
همزمان با تصمیم دولت بریتانیا برای اقدام علیه سپاه پاسداران، دیوید لامی، وزیر خارجه دولت سایه در بریتانیا، از دولت این کشور خواست که تحریمهایی را علیه کسانی که در سرکوب اعتراضات در ایران دست دارند، اعمال کند. واکنش او بعد از آن است که جمهوری اسلامی اعلام کرد چندین نفر وابسته بریتانیا را بازداشت کرده است. بنابر ادعای مقامات جمهوری اسلامی هفت نفر بازداشت شدهاند و برخی دو تابعیتی هستند.
دیوید لامی گفت: قتل و سرکوبی که رژیم ایران علیه معترضان شجاع ایرانی که به دنبال آیندهای بهتر هستند، انجام میدهد، وحشتناک است. عوامل آن نباید از مجازات مصون باشند.
دولت سایه به تشکیلات حزب اقلیت در بریتانیا تلقی میشود که در مقابل دولت رسمی شکل میگیرد تا در صورت پیروزی در انتخابات پارلمانی بتواند جایگزین دولت شود.
حمله تند خودیها به رئیسی، سناریوی تکراری حکومت