آسیه توحیدنژاد، انصاف نیوز: تشییع سردار قاسم سلیمانی در سال ۹۸ از نمونههای وفاق ملی بخشی از گروههای منتقد و تمامی موافقین نظام جمهوری اسلامی بود؛ اتفاقی که در این سالها دیگر تکرار نشد و پس از اندک زمانی نیز بنظر از میان رفت. انصاف نیوز با همین نگاه به این مراسم تشییع و قدرتی که در تجمیع سلایق و افکار مختلف در آن زمان داشت به سراغ سردار حسین علایی، فرماندهی سابق جنگ، رفته و با او مصاحبه کرده است.
انصاف نیوز: تشییع سردار سلیمانی اتفاقی عجیب بود و بخش قابل توجهی از مردم با آن همدلی کردند. چرا آن همراهی گسترده را حتی از میان بخشهایی از منتقدان و مخالفان نظام در آن تشییع شاهد بودیم؟
ترور حاج قاسم سلیمانی در واقع حمله آمریکا به غرور ملی ایرانیان بود. تمامی ایرانیان از انجام چنین جنایت ددمنشانهای توسط ترامپ رئیس جمهور وحشی آمریکا به خشم آمدند. مردم ایران با حضور گسترده در تشییع جنازه حاج قاسم و یارانش می خواستند مخالفت خود را با تروریسم دولتی آمریکا و نیز با هرگونه خشونت و رفتار ناجوانمردانه نشان دهند.
مردم ایران و عراق حاج قاسم و ابومهدی المهندس و یارانشان را ضد تروریسم خطرناک داعش میدانستند که برای توسعه امنیت ایران و عراق و برقراری ثبات در منطقه تلاش میکردند، لذا هیچکس باور نمیکرد که رئیس جمهور مغرور آمریکا دست به چنین جنایتی به نفع گروه تروریستی داعش بزند. به همین دلیل بود که اقشار مختلف مردم در خیابانهای ایران و عراق به خروش آمدند و ضمن تجلیل شایسته از حاج قاسم و دوستانش، مخالفت خود را با ترامپ و با تروریسم آمریکایی و با برنامههای سازمان CIA علیه انسانهای آزاده و علیه کشورهای مستقل نشان دادند.
انصاف نیوز: بهنظر میرسد که آن همراهی گسترده حول آن محور بهسرعت از بین رفت. چرا؟
متأسفانه ساقط شدن هواپیمای مسافربری اکراینی پس از ترور حاج قاسم، ضربه شدیدی به حیثیت نیروهای مسلح ایران وارد آورد.
ابهاماتی که در روزهای اول این سانحهی دردناک در جامعه بروز کرد، موجب شد تا بخشی از مردم بسیار ناراحت و غمگین شوند.
شاید اگر همدردی و همدلی مسئولین کشور با خانوادههای عزیزان سانحه دیده بیشتر بروز و ظهور پیدا میکرد، میتوانست آن همگرایی ایجاد شده بین آحاد مختلف مردم را پس از ترور خصمانه شهید سلیمانی، تداوم بخشد.
انصاف نیوز: چه باید کرد که دوباره حول منابع ملی و امنیت ملی، وفاقی شکل بگیرد؟
هرچه دولت با مردم مهربانتر و با انتظارات آنها همراهتر شود، وفاق و همدلی بین گروههای مختلف مردم بیشتر میشود.
سیاست داخلی به تعبیر امام خمینی باید بر مبنای «همه با هم» و نه «همه با من» تنظیم شود تا مردم همچنان حاکمیت و دولت را از خود بدانند و برای موفقیت و توسعه کشور تلاش کنند.