- نزدیک به چهار ماه پس از آغاز خیزش انقلابی مردم در ایران اما وضعیت آنقدر دگرگون شده که اروپاییها به دنبال قرار دادن سپاه در فهرست گروههای تروریستی هستند و نایاک از «تغییر رژیم» در ایران حمایت میکند.
در توییتی که نایاک منتشر کرده آمده «ما از درخواست تغییر رژیم به رهبری مردم ایران در داخل ایران و حق اساسی آنها برای تصمیم درباره آیندهشان حمایت میکنیم. نایاک از ایرانیان وقتی خواستار اصلاحات بودند و برای دیپلماسی فشار میآوردند حمایت کرد و امروز که خواهان پایان جمهوری اسلامی هستند».
We support calls for regime change, led by the Iranian people inside Iran, and their fundamental right to decide their own future. NIAC supported Iranians when they called for reform, when they pushed for diplomacy, and now today, when they demand the end of the Islamic Republic.
-- NIAC (@NIACouncil) January 2, 2023
***
کیهان لندن - در سومین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حوالی فرودگاه بغداد با حمله پهپادی آمریکا، رهبران اروپا مسئله قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی را بررسی میکنند.
فروردین سال ۱۳۹۸ دونالد ترامپ رئیس جمهوری وقت آمریکا با قرار دادن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی از اروپاییها خواست آنها نیز این نهاد نظامی نامتعارف را تروریستی اعلام کنند اما آنگلا مرکل صدر اعظم وقت آلمان و امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه و بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا موافقت نکردند. اکنون سه سال از آن زمان گذشته و اروپا به همان نقطهای رسیده است که ترامپ رسیده بود.
روزنامه بریتانیایی «تلگراف» دوشنبه دوم ژانویه (۱۲ دیماه) گزارش داد که قرار است سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوی انگلیس به عنوان گروه تروریستی معرفی شود. در این گزارش آمده این اقدام در پی بیش از ۱۰ توطئه سپاه برای ربودن یا قتل افراد در بریتانیا در سال گذشته انجام خواهد شد و میتواند در هفتههای آینده عملی شود.
به نوشته تلگراف، مقامات انگلیس بر اساس اطلاعات نهادهای امنیتی در حال تشکیل و تکمیل پرونده علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودهاند.
دولت آلمان نیز در حال بررسی گنجاندن سپاه در لیست گروههای تروریستی است. پیش از این سازمان امنیت داخلی آلمان در بیانیهای از ایرانیان مقیم این کشور و مخالفان جمهوری اسلامی خواسته بود که احتیاط را رعایت کرده و از سفر به ایران خودداری کنند.
توماس هالدن وانگ رئیس سازمان امنیت داخلی آلمان گفت بیش از ۲۰۰ هزار ایرانیتبار در آلمان زندگی میکنند که بیشترشان با جمهوری اسلامی مخالف هستند و رژیم عواملی را برای شناسایی منتقدان و مخالفانش در خاک آلمان به کار گرفته است.
در این میان، مقامات جمهوری اسلامی خیزش مردم ایران را یک «توطئه خارجی» از سوی اسرائیل و غربیها و بطور ویژه آلمان و آمریکا میدانند. پس از آنکه مقامات رسمی این دو کشور رسماً اعلام کردند مذاکرات با جمهوری اسلامی را متوقف کردهاند و روی اعتراضات ضدحکومتی و حمایت از مردم متمرکز شدهاند، تهدیدات رژیم علیه منافع این دو کشور و شرکای آنها و همچنین ایرانیان خارج کشور بیشتر شد.
اسماعیل قاآنی فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اخیراً تهدید کرده بود «کسانی که حتا یک روز علیه جمهوری اسلامی کار رسانهای کردهاند، اسمشان ثبت شده و نوبتش یک روز می رسد و ضربه آن را خواهید خورد و حالیتان هم نمیشود و چشم باز میکنید میبینید چیزی برایتان نمانده است.»
روزنامه «کیهان تهران» در سومین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی در سرمقالهای که ۱۲ دیماه منتشر شد ادعا کرد اسماعیل قاآنی جای خالی قاسم سلیمانی را برای «جبهه مقاومت» پُر کرد و حتا جریان مقاومت تصاعدی رو به رشد رفت. کیهان تهران به کارنامه سه ساله قاآنی اشاره کرده که یکی از آنها کشتن ۲۵ اسرائیلی و حدود ۴۲۰ زخمی در این کشور در سال ۲۰۲۲ است! این اعتراف آماری خود سندی برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران به شمار میرود!
در این سرمقاله همچنین آمده: «سه سال از شهادت حاج قاسم گذشته اما او هنوز زنده است و تکثیر شده و به فضل الهی ما شاهدیم که «اسماعیل قاآنی» نسخه دیگری از همان «قاسم سلیمانی» است.»
اکنون که موضوع قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی کشورهای اروپایی و حتا کانادا قرار گرفته است مقامات جمهوری اسلامی به رهبران غرب در اینباره هشدار میدهند.
محمدعلی جعفری فرمانده سابق سپاه تهدید کرده اگر آمریکا سپاه را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد یا تحریم کند پایگاههای آمریکایی در منطقه تا شعاع دو هزار کیلومتری را هدف قرار میدهند!
لابیگران جمهوری اسلامی در غرب و صادراتیهای رژیم و همچنین تحلیلگران و پژوهشگران اندیشکدههایی مثل کوئینسی و سازمانهایی مانند نایاک و شورای آتلانتیک که مخالف قرار گرفتن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا بودند با بزرگنمایی از قدرت نظامی رژیم ایران ادعا میکردند این اقدام با واکنشهای شدید سپاه مواجه میشود و حتا ممکن است به وقوع یک جنگ منتهی شود!
اوضاع دگرگون شد، نایاک هم حامی «تغییر رژیم» شد
کمتر از یک سال پیش در فروردین ۱۴۰۱ مقامات فعلی و پیشین اروپا از جمله خاویر سولانا مسئول پیشین سیاست خارجی اروپا و جوزپ بورل مسئول فعلی سیاست خارجی اروپا و دستیارش انریکه مورا برای خارج کردن سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا به جو بایدن فشار میآوردند به این امید که مذاکرات اتمی به «احیای برجام» منتهی شود. در آمریکا نیز سناتورهای دموکرات تا نایاک همسو با جمهوری اسلامی برای خارج کردن سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی از هر راهی تلاش میکردند و به دنبال «احیای برجام» بودند.
اکنون نزدیک به چهار ماه پس از آغاز خیزش انقلابی مردم در ایران اما وضعیت آنقدر دگرگون شده که اروپاییها عین آمریکا به دنبال قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی هستند و سازمان نایاک از «تغییر رژیم» در ایران حمایت میکند! در توییتی که نایاک دیروز منتشر کرده آمده است «ما از درخواست تغییر رژیم به رهبری مردم ایران در داخل ایران و حق اساسی آنها برای تصمیم درباره آیندهشان حمایت میکنیم. نایاک از ایرانیان وقتی خواستار اصلاحات بودند و برای دیپلماسی فشار میآوردند حمایت کرد و امروز که خواهان پایان جمهوری اسلامی هستند.» این ادعا در حالیست که همانوقت که مردم ایران در خیابان شعار میدادند «آخوند باید گم بشه» عوامل نایاک برای «احیای برجام» در تلاش بودند و با این و آن ملاقات میکردند و اطلاعات غلط و تحریفشده ارائه داده و مطالب غیرواقعی در رسانههای غربی منتشر میکردند.
چرخش اروپاییها و آمریکا و همچنین معروفترین لابیگران جمهوری عمق بحرانهای نظام را نشان میدهد. آنها دیگر امیدی به اینکه بتواند مناسبات با رژیم را به شرایط قبل برگردانند ندارند.
سه سال پیش بسیاری از رسانهها و تحلیلگران مدعی بودند اقدامات تلافیجویانه سپاه میتواند به آسانی منطقه را در جنگی فراگیر قرار بدهد که نشد. اکنون نیز اروپاییها نباید از تهدیدات سپاه پاسداران بترسند چرا که قرار گرفتن نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی به تقویت جنبش انقلابی مردم در ایران کمک خواهد کرد. اروپاییها هرچه بیشتر در قرار دادن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی تعلل کنند هزینه مردم ایران در مبارزه بالاتر میرود.
خبری در راه است؟