Friday, Jan 13, 2023

صفحه نخست » کنایه مولوی عبدالحمید به خامنه‌ای: مشکلات کشور مغز متفکر می‌خواهد، نه مداح

molavi.jpgایران اینترنشنال - پس از دیدار خامنه‌ای با مداحان و تاکید او بر نقش‌آفرینی آن‌ها، مولوی عبدالحمید در نماز جمعه زاهدان گفت که نه ائمه‌جمعه و خطبا می‌توانند مشکلات کشور و اعتراضات را «با وعظ و تبیین حل کنند و نه با مداحان حل می‌شود. بلکه نیاز به مغزهای متفکر و صاحبان تجربه و افراد دلسوز است.»

امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌های نماز جمعه ۲۳ دی ماه با اشاره به اعتراضات چهار ماهه مردم گفت این مشکلات با سخنرانی ائمه جمعه و مداحان حل نمی‌شود و شعرا و مداحان کار دیگری دارند. کنایه او به سخنان اخیر علی خامنه‌ای درباره «احساسات و نقش‌آفرینی» مداحان در «معرکه‌های حساس» بود.

امام جمعه اهل سنت زاهدان بروز اعتراضات و پیدا شدن اضطراب و استرس بین مردم را ناشی از مشکلاتی چون فقر، گرسنگی، بی‌ارزش شدن پول ملی، کم شدن درآمدها، تورم و گرانی خواند و گفت: «اما مشکلات مردم تنها اقتصادی نیست بلکه مردم خواهان آزادی هستند و اگر هم [برای این خواسته] انتقاد کنند، برایشان تبعاتی دارد.»

عبدالحمید اسماعیل‌زهی مشکلات «فراگیر و وسیع» در جامعه را واقعیتی خواند که نمی‌شود آن را نفی کرد و خطاب به جمهوری اسلامی گفت: «نفی مردم و مشکلاتشان، نقصان شماست. راه حل آن تنها گفتمان و تغییرات ژرف و بزرگ است. راه برون‌رفت از این مشکلات زندان و اعدام نیست بلکه بزرگان و مسوولان نظام باید بنشینند با دانشگاهیان، نخبگان، فرهیختگان، سیاسیون و زنان و جوانان و علما حرف بزنند ببینند چه تغییراتی می‌خواهند.»

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

مولوی عبدالحمید تاکید کرد: «این مساله با قوه قضاییه حل نمی‌شود. این مشکلات با سخنرانی ائمه جمعه و مداحان حل نمی‌شود. شعرا و مداحان کار دیگری دارند. برای این مشکل، نیاز به مغزهای متفکر و نخبگان و اندیشمندان و صاحبان تجربه دارید.»

این بخش از سخنان امام جمعه اهل سنت زاهدان در کنایه به دیدار روز گذشته رهبر جمهوری اسلامی با جمعی از مداحان بود که بر نقش آنان در سرکوب اعتراضات در ایران تاکید کرد و گفت «احساسات و نقش‌آفرینی» مداحان «در معرکه‌های حساس» به داد جمهوری اسلامی رسیده است.

علی خامنه‌ای روز پنج‌شنبه ۲۲ دی در جمع مداحان، بار دیگر اعتراضات ۸۸ را «فتنه» خواند و گفت مداحان در آن زمان هم نقش‌آفرینی کردند.

اسماعیل‌زهی در بخشی دیگر از خطبه‌های خود با اشاره به وظیفه حاکمان گفت: «حاکم باید بیدار باشد و همه ملت را ببیند. منتقد و مخالف را هم ببیند و اگر کسی حاکم را برای مشکل و ظلمی فریاد می‌کند، او باید رسیدگی کند .... وظیفه ماست که برای همه انسان‌ها و انسانیت دلسوزی کنیم.»

او خطاب به مقامات جمهوری اسلامی ادامه داد: «اگر یک ایرانی گرسنه شود و اگر جوانی به زندانی برود و کتکی بخورد از هر قوم که باشد از ما رفته است .... نگذارید غرور جوانان و دانشجویان شکسته شود. با زنان معترض برخورد نکنید. این‌ها همه دختران شما و دختران یک ملت‌اند. با این‌ها و با همه خلق خدا باید ترحم بشود. ما به امنیت ایران فکر می‌کنیم و برای همین از هر طیفی کشته شود، نگران می‌شویم چون این‌ها برای ایران هستند.»

امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین گفت که «به زدن و کشتن و بستن» اعتقادی ندارد و هم‌زمان [به معترضان] توصیه کرد کسی را نکشند و راهی را نبندند.

او از محمدحسین گرگیج، از روحانیون اهل سنت بلوچ نیز یاد کرد و گفت: «مولانا گرگیج تجربیات بزرگی در تفسیر و هزاران شاگرد دارد و دلسوز و خیرخواه کشور است. شایسته چنین عالمی احضار به دادگاه ویژه روحانیت نیست بلکه در خیلی از جاهای دنیا، چنین افرادی را برای انتقادات ناصحانه و دلسوزانه تشویق هم می‌کنند.»

روز پنج‌شنبه ٢١ دی‌ ماه کمپین فعالین بلوچ گزارش داد اداره اطلاعات گرگان طی تماسی تلفنی با اطرافیان محمدحسین گرگیج، خواستند او خود را به دادگاه ویژه روحانیت این شهرستان معرفی کند اما پس از اطلاع مردم از خبر احضار مولوی گرگیج، جو استان گلستان متشنج و تجمعی هم مقابل منزل این روحانی اهل سنت شکل گرفت.

مولوی عبدالحمید در بخشی دیگر از خطبه‌های خود، یادآوری کرد: «ما این حرف‌ها را ۳۰ سال است می‌زنیم و حرف امروزمان نیست؛ گذشته نرم‌تر بیان می‌کردیم و الان به دلیل شرایط، واضح‌تر بیان می‌کنیم. وقتی بزرگان جمهوری اسلامی و رئیس‌جمهوری اجازه ملاقات نمی‌دهند، حرفمان را جز در منبر، کجا بزنیم؟»

او ادامه داد: «برخی گلایه می‌کردند چرا نامه انتقادی‌تان خطاب به مقامات نظام را به شکل سرگشاده به رسانه‌ها می‌دهید؟ گفتم بله عامدانه این کار را می‌کنیم چون مقامات جواب نامه‌ها را نمی‌دهند و مجبوریم رسانه‌ای کنیم. اما اگر مسایل را حل کنند نیازی نیست در منبر هم درباره این‌ها حرف بزنیم.»

اسماعیل‌زهی همچنین با توصیه به رعایت «مسایل اخلاقی» و عدم توهین، به صحبت‌های هفته گذشته محمدجواد لاریجانی اشاره کرد که مسجد مکی را «مصداق مسجد ضرار» خوانده بود و گفت: «شخصی اخیرا مسجد مکی را ضرار گفته بود. چگونه کسی ادعای اسلامی دارد و جرات می‌کند خانه خدا را ضرار بخواند؟ مسجد مکی را به چه نیتی ساختند؟ این مسجد با تضرع و زاری و گریه و استخاره بنا گذاشته شده است.»

او ادامه داد: «مکی به مکه وصل است. اینجا فکر شیعه و سنی نیست. اینجا فکر اسلام و انسانیت است. اگر کسی این مسجد را که بر اساس تقوا بنا شده، ضرار بخواند، جواب خدا را چه می‌دهد؟ امیدوارم کسانی که چنین حرف‌هایی می‌زنند بدانند چه دارند می‌گویند.»

محمدجواد لاریجانی اخیرا در مصاحبه‌ای مسجد مکی را «مسجد ضرار» و «محل توطئه» خوانده بود که از آنجا «حرف‌های متعفن بیرون می‌آید» و تلویحا تخریب آن را مجاز دانسته و گفته بود: «برای پیامبر اسلام هم تخریب مسجد ضرار خیلی سخت بود اما مسجد به دست عده‌ای درست شده بود برای اشاعه افکار انحرافی و پیامبر دستور داد تا آن مسجد را خراب کنند.»

عبدالحمید اسماعیل‌زهی در خطبه‌های نماز جمعه خود پس از هشتم مهر، بارها علی خامنه‌ای را مسوول کشتار مردم در جمعه خونین زاهدان خوانده، خواهان برخورد با آمران و عاملان این جنایت و نیز خواهان تغییر قانون اساسی و برگزاری رفراندوم شده است.

بر اساس گزارش‌ها او تحت فشارهای امنیتی برای پایان دادن به خطبه‌های انتقادی قرار دارد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy