یک منبع آگاه به فریبیکن گفته است این گروههای لابیگر قصد دارند یک دستور کار «قانونگذاری دوگانه» را دنبال کنند
العربیه - وبسایت «واشنگتن فریبیکن» به اسنادی از مکاتبات داخلی چند گروه لابیکننده برای جمهوری اسلامی در آمریکا دست یافته که نشان میدهد این گروهها قصد دارند از طریق فشار به قانونگذاران آمریکایی، دولت آمریکا را مجبور به بازگشت به مذاکرات احیای برجام کنند.
واشنگتن فریبیکن، چهارشنبه 12 بهمن در گزارشی با انتشار بخشهایی از مکاتبات داخلی این گروهها از جمله «جی استریت»، «نایاک»، «دیدبان حقوق بشر» و «بنیاد جامعه باز»، نوشته است که جورج سوروس، چارلز کوک و بنیاد برادران راکفلر پشت این لابیگری برای جمهوری اسلامی هستند.
بر اساس این گزارش، این اقدام لابیگرهای احیای برجام بهرغم تمایل افکار عمومی آمریکا به تحریمهای بیشتر مقامات حکومت ایران به دلیل سرکوب مرگبار شهروندان ایرانی صورت میگیرد و به دنبال تضمین از سر گیری مذاکرات از سوی آمریکا است.
فریبیکن با انتشار بخشی از ایمیل دیلن ویلیامز از سازمان غیرانتفایی جی استریت که در خاک آمریکا زمینه «صلح» و «تضمین دموکراسی» در اسرائیل فعالیت میکند، نوشت که او این ایمیل را برای افرادی از گروه نایاک اکشن، بنیاد جامعه باز و بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی ارسال کرده و از آن ها خواسته که با برگزاری جلساتی از طریق طوفان فکری، روشی را برای مجاب کردن قانونگذاران آمریکایی برای تداوم آنچه او دیپلماسی خوانده است، پیدا کنند.
هر سه گروه نایاک، جامعه باز و بنیاد کارنگی از جورج سوروس و چارلز کوک، تجار بزرگ آمریکایی، کمک مالی دریافت کردهاند.
جلسه در ویلای 40 اتاقه
در گزارش واشینگتن فریبیکن گفته شده که همکاریهای لازم برای تدوین استراتژی فشار بر دولت آمریکا برای ادامه مذاکرات احیای برجام، در هفته سوم دسامبر در ویلایی 200 هکتاری و با 40 اتاق متعلق به جان دی. راکفلر صورت گرفته است. این ویلا که در شهر ویلایی وستچستر نیویورک قرار دارد، یک گالری زیرزمینی با آثار هنری پابلو پیکاسو و اندی وارهول دارد و آنگونه که نیویورک تایمز آن را توصیف کرده، «باغهای وسیع الهام گرفته از ایتالیا با تاثیرات فرانسوی و انگلیسی» و با چشم اندازی از رودخانه هادسون را در خود جای داده است.
در هفتههای اخیر اقداماتی از سوی برخی از اعضای گروههای مذکور صورت گرفته که این احتمال را که این گروهها که قبلا ارتباط آنها با جمهوری اسلامی مورد پرسش بوده، در رسانههای آمریکایی جهت فشار به قانونگذاران آمریکایی وادر عمل شدهاند و قصد دارند از طریق قوانینی که به حمایت از حقوق بشر در ایران میپردازد، بحث لزوم تداوم دیپلماسی را پیش بکشند.
پیشتر، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفتوگویی اختصاصی با شبکه «بیبیسی» درباره سرنوشت مذاکرات احیای توافق هستهای با ایران «برجام»، گفت: «دیپلماسی هرگز پایان نمیپذیرد.»
مالی که دوشنبه 10 بهمن با استیون ساکر، مجری برنامه «هارد تاک» بیبیسی، صحبت میکرد، افزود: «حتی اگر گامهای دیگری در جهت تحریم، فشار و بسیج جامعه جهانی برداشته شود، مذاکره غیرمستقیم با تهران همواره ادامه خواهد یافت.»
رابرت مالی که تاکنون بارها از سوی مخالفان جمهوری اسلامی مورد انتقاد قرار گرفته، دوشنبه 10 بهمن در پاسخ به سوالی که استیون ساکر، مجری برنامه پرمخاطب «هارد تاک» از او درباره گفتههای جو بایدن در مورد مرگ برجام پرسید نیز گفت: «ایران بسیاری از فرصتها برای اتمام بحران کنونی را رد کرد و فرصت برای بازگرداندن ما به برجام و رفع تحریمهای خود را از بین برد.»
او با اینوجود، مرگ برجام را تایید نکرد و بر تداوم دیپلماسی و در صورت نیاز سایر گزینهها از جمله گزینه نظامی علیه ایران، تاکید کرده و گفت: «اگر دیپلماسی موفق نشود، همه گزینهها، از جمله گزینه نظامی روی میز خواهد بود. ما دیپلماسی را پیش خواهیم برد ولی بقیه ابزارها را هم پیش خواهیم برد.»