رادیو بین المللی فرانسه - در حالیکه مسمومیت زنجیرهای دانش آموزان دختر در بیش از دوازده مدرسه در قم، با وجود گذشت بیش از ٧۵ روز همچنان ادامه دارد و نگرانی افکار عمومی را برانگیخته است، سایت محلی قمنیوز با انتشار یادداشتی از نفیسه مرادی پژوهشگر مطالعات اسلامی، نیروهای مذهبی تندرو با دیدگاههای طالبانی را به عنوان متهم ردیف اول این پرونده، اعلام کرده است. همزمان والدین دانش آموزان مسموم شده، در برابر فرمانداری قم، دست به تجمع اعتراضی زدند و خواستار پاسخگویی شفاف مسئولان شدند.
نفیسه مرادی پژوهشگر مطالعات اسلامی، در این یادداشت به بررسی علل احتمالی مسمومیت سریالی دختران دانشآموز در قم پرداخته و نوشته است: «اولین بار خبر مربوط به مسمومیت دانشآموزان هنرستان دخترانه نور در نهم آذر ماه و همزمان با فراگیری شعار زن، زندگی، آزادی در دبیرستانها منتشر شد».
وی با اشاره به ادامه یافتن مسمومیت زنجیرهای چندین دبیرستان دخترانه در مناطق مختلف قم در هفتههای اخیر، اظهار داشت که حتی اقدام آموزش و پرورش مبنی بر تعطیل اعلام کردن تمام مدارس در روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته گذشته، کارساز نبوده است و روز یکشنبه ٢٣ بهمن پس از پنج روز تعطیلی، دوباره مسمومیت دانشآموزان خبرساز شد.
این پژوهشگر با اشاره به نگرانی خانوادهها از ریشۀ این مسمومیتهای سریالی، تأکید کرد که تمرکز این وقایع بر مدارس دخترانه، «ظن خرابکاری ناشی از دیدگاههای طالبانی» را تقویت میکند.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
نفیسه مرادی، منع دختران از تحصیل در افغانستان با توجیهات دینی و علاقه برخی تندروهای مذهبی در ایران به منش طالبانی با استدلال اجرای اسلام واقعی را تقویت کنندۀ این ظن دانست که هدف از این مسمومیتها، «ایجاد ترس و وحشت برای دختران و خانوادههایشان و مانعتراشی برای تحصیل آنان» باشد.
این پژوهشگر تأکید کرد: «امروزه عملگرایی طرفداران تفکرات طالبانی در حوزه زنان در قم و ایران را نیز به عنوان یکی از مؤلفههای تهدیدکننده و برهمزنندۀ امنیت ملی باید لحاظ کرد.»
نفیسه مرادی در ادامه، «تهاجم فرهنگی طالبانی در مواجهه با زنان» را خطر بزرگی دانست و گفت که اگر با آن مقابله نشود، به «تودۀ بدخیم سرطانی» منجر می شود. این پژوهشگر همچنین خواستار شناسایی عوامل مسمومیت سریالی دانش آموزان دختر در قم و برگزاری کلاسهای درس به صورت مجازی شد.
گمانهزنی پیرامون دست داشتن گروههای مذهبی تندرو در مسمومیت زنجیرهای دختران دانشآموز در قم، در حالی مطرح شده است که استاندار قم به رغم گذشت بیش از ٧۵ روز، همچنان سکوت کرده و واکنشی به این موضوع نشان نداده است.
نمایندگان قم در مجلس نیز مسمومیت دانش آموزان دختر در قم را موضوعی «مشکوک» و «امنیتی» دانسته و اظهارات ضد و نقیضی را دربارۀ منشأ مسمومیتها مطرح کردهاند.
تجمع اعتراضی والدین دانشآموزان مسموم شده در قم
گروهی از والدین دانش آموزان قمی که فرزندان آنها دچار مسمومیت شدهاند، روز سه شنبه ٢۵ بهمن، در اعتراض به شرایط فعلی مدارس قم در مقابل درب فرمانداری قم تجمع کردند و خواستار رسیدگی به این موضوع و پاسخگویی شفاف مسئولان شدند. آنها در این تجمع اعتراضی، همچنین با تأکید بر امنیت جانی دانش آموزان، درخواست کردند که تا روشن شدن کامل دلیل این حوادث، مدارس به صورت غیر حضوری برگزار شوند.
فرماندار قم به والدین دانش آموزان گفت: «درحال بررسی این موضوع هستیم و هنوز درخصوص علت مسمومیت دانش آموزان به نتیجه قطعی دست نیافتهایم».
مجید محبی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم نیز مشاهدۀ هرگونه علامتی دال بر مسمومیت با آمونیاک در دانشآموزان بستری در مراکز درمانی را رد کرده و گفته است که هنوز به عامل مشخصی در خصوص این حادثه دست نیافته است.
این در حالی است که مهدی مصری سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قم در نامهای به محسن اوروجی مدیر کل مدیریت بحران استان قم، خواستار «نمونهبرداری از هوای تنفسی و بازدم دانشآموزان دچار مسمومیت در کیسههای نایلون فریزری»، در صورت رخداد مسمومیت در مدارس استان، شده است.
در روزهای اخیر، ناتوانی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی در شناسایی عوامل مسمومیت سریالی دختران دانش آموز در قم و سکوت برخی از مسئولان استان، ظن دست داشتن مذهبیهای تندرو در این پرونده را در افکار عمومی تقویت کرده است.
اول سکس، بعدا رابطه
رنجنامهی خانوادهی آیتالله هاشمی