Thursday, Feb 23, 2023

صفحه نخست » چشمک بایدن به صدا و سیما

biden.jpgدولت بایدن از تحریم صدا‌وسیما چشم‌پوشی کرد

ایندیپندنت فارسی - وب‌سایت خبری‌-تحلیلی واشنگتن فری‌بیکن به سندی دست یافته است که نشان می‌دهد آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، به‌تازگی از اعمال تحریم‌ها علیه سازمان صدا‌وسیما جمهوری اسلامی چشم‌پوشی کرده است.

به‌گزارش واشنگتن فری‌بیکن، این نخستین بار از زمان شروع خیزش سراسری ایرانیان علیه نظام جمهوری اسلامی به‌شمار می‌رود که دولت جو بایدن معافیت‌هایی برای فعالیت‌های صدا‌وسیما، بازوی تبلیغاتی جمهوری اسلامی در نظر گرفته است.

معافیت‌های دولت بایدن، به سازمان صدا‌وسیما جمهوری اسلامی ایران این امکان را می‌دهد تا با انتشار آگهی‌های تجاری، منافع مالی داشته باشد و با انجام فعالیت‌های اقتصادی در خدمت اهداف سیاسی-تبلیغاتی حکومت سرکوبگر ایران باشد.

این معافیت‌ها همچنین به سازمان صدا‌وسیما جمهوری اسلامی این اجازه را می‌دهد تا آزادانه تراکنش‌های مالی خود را پیگیری کند. این معافیت‌ها از زمان امضا برجام در نظر گرفته شده است.

به‌نوشته واشنگتن فری‌بیکن، این تصمیم دولت جو بایدن، کم‌تر از یک ماه بعد از لغو مجموعه‌ای از تحریم‌های دولت آمریکا بر سر همکاری‌های هسته‌ای ایران و روسیهاتخاذ شده است.

مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی

به‌نظر می‌رسد این تصمیم دولت جو بایدن، با توجه به نقشی که سازمان صدا‌وسیما در همکاری با عوامل سرکوب‌های سیاسی در ایران دارد، با واکنش گسترده کنشگران سیاسی و سازمان‌های حقوق بشری همراه شود.

بسیاری از شخصیت‌ها و سازمان‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی، سازمان صدا‌وسیما جمهوری اسلامی را عامل مستقیم سانسور و بخشی از دستگاه تبلیغاتی و دروغ‌پردازی حکومت ایران می‌دانند.

مخالفان جمهوری اسلامی بارها از دولت‌های غربی خواسته‌اند با توجه به همکاری سازمان صدا‌وسیما جمهوری اسلامی با نهادها و دستگاه‌های امنیتی، به‌ويژه در پخش «اعتراف‌های اجباری» این نهاد وابسته به حکومت ایران را تحریم کنند.

دیلی تلگراف: آمریکا موافق تروریستی دانستن سپاه پاسداران از سوی بریتانیا نیست

بی بی سی - روزنامه دیلی تلگراف چاپ لندن نوشته، آمریکا معتقد است که دولت بریتانیا می‌تواند نقشی کلیدی در ارتباط دیپلماتیک با حکومت ایران ایفا کند اما اگر سپاه پاسداران را غیرقانونی اعلام کند، این نقش تضعیف می‌شود.

براساس این گزارش، وزارت خارجه بریتانیا از این موضعگیری آمریکا برای مخالفت با وزارت کشور در مورد تروریستی خواندن سپاه پاسداران استفاده می‌کند هرچند آمریکا خود این نهاد را قبلا در دوره زمامداری دونالد ترامپ در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده است.

در صورت اعلام سپاه به عنوان سازمان تروریستی، عضویت در آن، شرکت در نشست‌های آن، تشویق به حمایت از آن یا حمل علایم آن در ملاء عام جرم تلقی خوادهد شد.

دیلی تلگراف یادآور می‌شود که این نهاد پس از انقلاب بهمن ۵۷ تاسیس شد اما امروز به یک نیروی بزرگ نظامی، سیاسی و اقتصادی در ایران تبدیل شده است.

طرح قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی در بریتانیا برای اولین بار توسط دیلی تلگراف فاش شد که بعدا گزارش کرد که در این مورد بین مقامات دولتی اختلاف نظر وجود دارد.

وزارت کشور که مسئول امنیت ملی است برای تحریم سپاه فشار آورده و مدیر کل سازمان ضداطلاعات داخلی- ام آی ۵ - در ماه نوامبر گفت که در سال گذشته میلادی ده توطئه تروریستی مرتبط با ایران کشف شده که شامل ربودن یا قتل افراد ساکن دربریتانیا بوده است.

براساس این گزارش، وزارت خارجه نسبت به تروریستی دانستن سپاه هشدار داده و گفته است که معمولا گروه‌هایی در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گرفته‌اند که ارتباط رسمی با دولت‌ها نداشته‌اند اما سپاه پاسداران رسما یک نهاد دولتی جمهوری اسلامی است.

انتظار می رود ریشی سوناک، نخست وزیر، تصمیم نهایی در این مورد را اتخاذ کند اگرچه زمان آن مشخص نیست. قرار بود تصمیم در مورد تروریست اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ماه گذشته اتخاذ شود اما اختلاف نظر در دولت این تصمیم را به تعویق انداخته است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy