پیام یونسیپور - ایران وایر
فردی آگاه در فدراسیون فوتبال، جزییاتی جدید از چگونگی حذف بازیکنان تیم فوتبال ساحلی ایران، پس از رقابتهای جام بینقارهای داده است.
او که نمیخواست نامش فاش شود ادعا کرد، پس از همخوانی نکردن بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی با سرود جمهوری اسلامی، خودداری از جشن قهرمانی پس از پیروزی مقابل تیم ملی فوتبال ساحلی برزیل و همچنین ممانعت از شادی گل یا انجام شادی گلهای نمادین، سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی، برخی از بازیکنان را بارها بازجویی کردهاند. همچنین روند حذف بازیکنان از تیم ملی بهصورت برنامهریزی شده و برای جلوگیری از حساسیتهای فیفا، زیر نظر «مهدی تاج»، رییس این فدراسیون انجام شده است.
منبع «ایرانوایر» میگوید یکی از مهمترین سوالاتی که در بازجوییها از برخی بازیکنان فوتبال ساحلی شده، در مورد ارتباط احتمالی آنها با «علی کریمی» بوده است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
از حرکت نمادین تیم ملی فوتبال ساحلی چه به یاد داریم؟
نخواندن سرود ملی، حرکت نمادین کوتاه کردن مو پس از بهثمر رساندن گل و شادی نکردن پس از قهرمانی. ۱۵آبان۱۴۰۱، تیم ملی فوتبال ساحلی ایران در رقابتهای جام بینالمللی قارهای، با شکست دادن تیم ملی فوتبال ساحلی برزیل، قهرمان شد، اما با این حرکات، تمام قد کنار شهروندان معترض ایران ایستاد.
همان روز «وحید یامینپور»، مجری سابق صداوسیما و چهره افراطی نزدیک به گرایش موسوم به «جوانان انقلابی»، که معاونت جوانان وزارت ورزش را برعهده دارد، در توییتی نوشت: «آیا میدانید با ساختارهای جهانی جدید در ورزش، وزارت ورزش و جوانان دخالت چندانی در مدیریت تیمهای ملی فوتبال ایران نداشته و صرفا عضو افتخاری مجمع فدراسیون فوتبال است؟» اشاره او به لزوم دخالتهای بیشتر وزارت ورزش بهعنوان نهاد حکومتی در امور فوتبال ایران بود.
۱۰آذر۱۴۰۱، در نخستین فهرستی که از بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی ایران از سوی فدراسیون فوتبال اعلام شد، نام چهار بازیکن کلیدی بهچشم نمیخورد؛ «سعید پیرامون»، «محمد احمدزاده»، «مسلم مسیگر» و «مصطفی کیانی»، خط خوردههای فهرست تیم ملی ایران بودند.
یک منبع آگاه، حالا پس از گذشت حدود سه ماه، به «ایرانوایر» از جزییات برخوردهای امنیتی با برخی از بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی گفته است.
سوالات بازجوها از بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی چه بود؟
منبع آگاه «ایرانوایر» در فدراسیون فوتبال میگوید پس از بازگشت بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی، چهار بازیکن بهعنوان «عناصر نامطلوب»، به نهادهای امنیتی معرفی شدند. محمد احمدزاده بهعنوان کاپیتان تیم، سعید پیرامون که حرکت نمادین کوتاه کردن موی سر را انجام داده بود، و همینطور مسلم مسیگر و مصطفی کیانی.
او به «ایرانوایر» میگوید: «بازیکنان را در هفتههای اول یک روز در میان به یک نهاد امنیتی میبردند. بخشی از بازجوییها و صحبتها هم در اختیار حراست فدراسیون فوتبال و حراست وزارت ورزش قرار میگرفت. یک روز اطلاعات سپاه، یک روز وزارت اطلاعات.»
طبق گفته منبع «ایرانوایر»، از برخی بازیکنان تیم فوتبال ساحلی، سوالاتی درمورد اینکه «از چه کسی برای نخواندن سرود جمهوری اسلامی خط گرفته بودند؟»، «با کدام رسانههای خارج از کشور در ارتباط هستند؟»، «کدام بازیکنان اصرار به شادمانی نکردن داشتند؟» و حتی «چقدر و از چه کسانی برای این رفتار در رقابتهای بینالمللی پول گرفتهاند؟»، پرسیده شده بود.
یکی از سوالاتی که از برخی بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی ایران پرسیده شده این است که چه ارتباطی با «علی کریمی»، ستاره سابق فوتبال ایران دارند؟
دو بازیکن تیم ملی چگونه به تیم ساحلی برگشتند؟
منبع «ایرانوایر» میگوید فدراسیون فوتبال در نهایت بازگشت مسلم مسیگر و سعید پیرامون به اردوی تیم ملی را مشروط به عذرخواهی در صفحه اینستاگرام، و بازنشر متن از پیش نوشته شده روابط عمومی این فدراسیون میکند. اما اجازه دعوت شدن دوباره محمد احمدزاده و مصطفی کیانی به اردوی تیم ملی را نمیدهد.
او دلیل این موضوع را گزارش نهادهای امنیتی، حساسیت شخص مهدی تاج روی محمد احمدزاده بهعنوان کاپیتان تیم، و گزارش نماینده حراست فدراسیون فوتبال که در جام بینقارهای همراه تیم ملی فوتبال ساحلی حضور داشت، میداند.
این عضو فدراسیون فوتبال به «ایرانوایر» گفته است که حکم محرومیت محمد احمدزاده، کاپیتان تیم ملی فوتبال ساحلی ایران، نشان از حساسیتهای ویژه نهادهای امنیتی روی این بازیکن تیم ملی را داشت. او را به سه ماه محرومیت از هرگونه فعالیت ورزشی و دو سال محرومیت تعلیقی از حضور در تمامی عرصههای مرتبط با فوتبال محکوم کردند.
در حکم کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال که سه هفته پس از قهرمانی تیم ملی فوتبال ساحلی ایران در رقابتهای بینالمللی نگارش شده آمده است، هرگونه فعالیت حساسیتبرانگیز این بازیکن در مسائل اجتماعی یا ورزشی، بهمعنای اجرایی شدن دو سال محرومیت او خواهد بود.
بهعبارتی، کاپیتان تیم ملی فوتبال ساحلی ایران، پس از قهرمانی در رقابتهای بینقارهای، بهجای دریافت پاداش، محروم شد.
چرا مهدی تاج نهادهای امنیتی را روی نام علی کریمی حساس کرد؟
حساسیت نهادهای امنیتی روی هرگونه ارتباط با علی کریمی موضوع تازهای نیست.
محمد احمدزاده کاپیتان تیم ملی فوتبال ساحلی ایران پیش از این بهدلیل رای دادن به علی کریمی در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال، بازوبند کاپیتانی تیم ملی را در بازی دوستانه ایران و آذربایجان از دست داد تا نتواند در انتخابات سال جاری فدراسیون فوتبال که با پیروزی مهدی تاج به پایان رسید، حق رای داشته باشد.
براساس قوانین، آخرین کاپیتانهای تیمهای ملی فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی، در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال رای میدهند.
منبع آگاه به «ایرانوایر» میگوید وقتی یکی از بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی در جریان بازجوییها، ارتباط با علی کریمی را رد کرده بود، از او درمورد چرایی حمایت این ستاره سابق فوتبال ایران، از محمد احمدزاده سوال کرده بودند.
علی کریمی پس از تلاشهایی که برای سلب شدن حق رای محمد احمدزاده و گرفتن بازوبند کاپیتانیاش در یک بازی انجام شد، در یک استوری اینستاگرامی به فدراسیون فوتبال کنایه زد و نوشت: «برای رای جمع کردن دست به هر کثافتکاری میزنید. بعد انتظار داریم شما با فساد و زد و بند مبارزه کنید.»
علی کریمی این استوری را پیش از اعتراضات سراسری و خروجش از ایران، در کنایه به تلاشهای مهدی تاج برای رسیدن به پست ریاست فدراسیون فوتبال نوشته بود. منبع آگاه «ایرانوایر» میگوید، مهدی تاج ريیس فدراسیون فوتبال، تلاش کرده بود نهادهای امنیتی را متقاعد کند که اطلاعات لازم جهت پیدا کردن ارتباطات علی کریمی با تیمهای ملی را در بازجوییهای خود پیدا کنند.
علی کریمی پیش از این هم در بهمن۱۳۹۶، با افشای برخی از مفاسد مدیریتی مهدی تاج، از او دعوت کرد که برای مناظره با او به برنامه ۹۰ برود. اما مهدی تاج نپذیرفت و «محمدرضا ساکت» را به جای خود به این برنامه فرستاد.
پاشنه آشیل جمهوری اسلامی