Monday, Mar 20, 2023

صفحه نخست » ارزش دلار دوباره به پنجاه هزار تومان نزدیک شد

supportdollar.jpgصدای آمریکا - بعد از کاهش ارزش هر دلار در دو هفته اخیر، بار دیگر با کاهش ارزش پول ملی ایران، هر دلار با افزایش ۱۴۰۰ تومانی به ۴۸ هزار و چهارصد تومان رسید.

پیشتر بانک مرکزی جمهوری اسلامی مدعی شده بود گشایش‌های جدید بعد از توافق با عربستان و امارات موجب التیام بازار ارزش می‌شود اما بازار این اظهارات را دنبال نکرد.

ارزش هر دلار در نیمه اول امسال به طور میانگین حدود ۲۶ هزار تومان بود اما در شش ماه گذشته افزایش چشمگیری داشت و به ۶۲ هزار تومان رسید. در دو هفته اخیر دوباره ارزش هر دلار کاهش داشت و در حدود ۴۳ هزار تومان رسید.

در حالیکه مخالفان جمهوری اسلامی، بی کفایتی مدیران را عامل بی ارزش شدن ریال می‌دانند، مقامات جمهوری اسلامی نیز جو سازی مخالفان را دلیل گرانی دلار می‌دانند.

اقدام شش بانک مرکزی برای تقویت دلار

شش بانک مرکزی از جمله بانک انگلستان برای تقویت جریان دلار در نظام مالی بین‌المللی دست به کار شده‌اند.

بی بی سی - در پی سقوط دو موسسه بزرگ مالی، شش بانک مرکزی از جمله بانک انگلستان، آمریکا و کانادا برای تقویت جریان دلار در نظام مالی بین‌المللی دست به کار شده‌اند.

روز یکشنبه یوبی‌اس در سوئیس کنترل بانک کردیت سوئیس را در اختیار گرفت.

در روزهای اخیر بعد از آنکه «کرِدیت سوئیس» گفت در گزارش های مالی خود شاهد «ضعف مادی» بوده، سهام این بانک به شدت افت کرد و بسته کمک اضطراری ۵۴ میلیارد دلاری بانک ملی سوئیس برای بیرون کشیدن کردیت سوئیس از چاه نیز مشکلی را حل نکرد. در نهایت در آخرین ساعات روز یکشنبه قرار شد سهام‌داران بانک کردیت سوئیس در قبال هر ۲۲.۴۸ سهم در این بانک یک سهم در بانک یوبی‌اس دریافت کنند.

در بیانیه بانک انگلستان، بانک ژاپن، بانک کانادا، بانک مرکزی اروپا، بانک مرکزی آمریکا و بانک ملی سوئیس آمده که اقدام هماهنگ این هفت کشور برای کاهش فشار بر بازارهای اعتباری جهانی و کاهش تبعات منفی این فشارها بر تامین اعتبار کسب و کارها و خانواده‌هاست.

با این حساب بانک‌های بریتانیا قادر خواهند بود که مستقیم برای استقراض به بانک انگلستان مراجعه کنند و این بانک نیز به نوبه خود از بانک مرکزی آمریکا کسب اعتبار خواهد کرد. بانک‌های اتحادیه اروپا، کانادا ژاپن و سوئیس نیز به همین منوال عمل خواهند کرد.

بانک انگلستان گفته است که این تدابیر که در دوران رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی و دوران همه‌گیری کرونا نیز اجرا شده، از روز دوشنبه آغاز خواهد شد و دست کم تا پایان ماه آوریل یعنی یک ماه دیگر ادامه خواهد داشت.

هفته گذشته سهام بانک‌های جهان در پی سقوط بانک سیلیکون‌ولی در آمریکا افت کرد و این علیرغم ضمانت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درخصوص حمایت از نظام بانکی این کشور بود.

از زمان سقوط بانک سیلیکون‌ولی بانک سیگنچر و فرست ریپابلیک نیز با مشکل روبرو شدند.

بانک فلگستر، با مقام‌های ناظر بر نظام بانکی آمریکا به توافق رسیده که دارایی‌های سیگنچر بانک را خریداری کند. این توافق تمام ۴۰ شعبه این بانک، بخشی از وام‌های آن و تقریبا تمامی سپرده‌هایش را شامل می‌شود.

اقدام هماهنگ شش بانک مرکزی بزرگ جهان نشان می‌دهد که نگرانی و اضطراب عمومی درباره شکنندگی نظام بانکی جهان چقدر جدی است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy