Tuesday, Mar 21, 2023

صفحه نخست » پاسخ علی خامنه‌ای به درخواست‌ها برای تغییر قانون اساسی

khabbanner.jpgرادیو فردا - رهبر جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه اول فروردین درخواست‌ها برای تغییر قانون اساسی جمهوری اسلامی را رد کرد و مدعی شد «کسانی که در داخل از تغییر قانون اساسی می‌گویند، همان حرف بیگانگان را می‌زنند».

علی خامنه‌ای که در آرامگاه امام هشتم شیعیان سخنرانی می‌کرد، در ادامه گفت: گاهی حرف این «عناصر داخلی» از روی غفلت و بی‌توجهی است و گاهی با انگیزه‌های دیگر آن را تکرار می‌کنند.

همزمان با اعتراضات سراسری در ایران در واکنش به مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، برخی از چهره‌های شاخص مخالف در داخل کشور و پاره‌ای از اصلاح‌طلبان خواستار تغییر قانون اساسی برای عبور از این بحران شدند.

از جمله، میرحسین موسوی که در ۱۳ سال گذشته در حصر بوده است در بیانیه روز ۱۵ بهمن خود با تاکید بر این‌که «نجات ایران» به «تحول بنیادین» نیاز دارد، خواستار «برگزاری همه‌پرسی آزاد و سالم» درباره ضرورت تدوین قانون اساسی جدید، تشکیل مجلس موسسان در «انتخاباتی آزاد و منصفانه» و «استقرار نظامی مبتنی بر حاکمیت قانون» شد.

آقای موسوی در این بیانیه‌ تأکید کرده که حوادث «خونبار» ماه‌ها و سال‌های اخیر ایران نشان می‌دهد «اجرای بدون تنازل قانون اساسی، به عنوان شعاری که ۱۳ سال پیش بدان امید می‌رفت، دیگر کارساز نیست و باید گامی فراتر از آن گذاشت».

این بیانیه با استقبال۳۵۰ تن از فعالان سیاسی و رسانه‌ای که عمدتاً ساکن ایران هستند، مواجه شد.

پس از انتشار این بیانیه، منابع نزدیک به میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از اعمال محدودیت‌های ناگهانی در زندان خانگی این دو رهبر جنبش سبز خبر دادند.

رهبر جمهوری اسلامی در حالی با خواسته‌های معترضان مخالفت می‌کند و آن‌ها را به دشمنان نسبت می‌دهد، که بر اساس تصاویر منتشر شده در زمان آغاز سال ۱۴۰۲، بسیاری از مردم از پنجره و پشت‌بام‌ها علیه او و نظام جمهوری اسلامی شعار سر دادند.

تلاش برای «تغییر ساختار نظام»

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود مدعی شد منظور دشمنان از دگرگونی، تغییر قانون اساسی و تغییر ساختار نظام است: «گاهی عناصر داخلی هم بر اثر غفلت و یا انگیزه خاصی همان‌ها را بیان می‌کنند. اگر افکار عمومی از یک فکر استقبال نکند، آن فکر به عمل نمی‌رسد و بعد هم فراموش می‌شود».

اظهارات او در حالی است که در اعتراضات گسترده مردمی ماه‌های گذشته، یکی از شعارهای اصلی معترضان تغییر کل نظام و «نه به جمهوری اسلامی» بوده است.

این اعتراضات با سرکوب خونین و کشتار گسترده نیروهای امنیتی و انتظامی مواجه شد و کشورهای غربی نیز تحریم‌های گسترده‌ای علیه عاملان سرکوب وضع کرده‌اند.

علی خامنه‌ای با «اغتشاش» خواندن اعتراضات مردمی گفت: «همه دشمنان وارد شدند و رئیس‌جمهور آمریکا صریحا از آن حمایت کرد و برخی از کشورهای اروپایی هم روسای‌جمهور و دولت‌شان صریحا از این اغتشاشات حمایت کردند».

اظهارات او در حالی است که تمام نهادهای معتبر حقوق بشری بین‌المللی نیز همراه با فعالان حقوق‌بشری، چهره‌های مطرح هنری، رسانه‌ای و روشنفکری ایران صراحتا از اعتراضات مردمی حمایت و سرکوب خونین اعتراضات را محکوم کرده‌اند.

رهبر جمهوری اسلامی در ادامه بدون اشاره به کشتارهای گسترده، گزارش‌ها درباره بازداشت ده‌ها هزار نفر و موارد متعدد شکنجه‌ مدعی شد: «هدف اغتشاشات ضعیف کردن جمهوری اسلامی بود اما آن‌چه رخ داد عکس هدف آنان بود و نشان داد جمهوری اسلامی قوی است نه ضعیف و بر این توطئه‌ فائق آمد».

او در بخش دیگری از سخنانش بدون اشاره به تقبیح و محکومیت گسترده اعترافات اجباری و گزارش‌های دروغین در رسانه‌های حکومتی مدعی شد دشمنان نسبت به رسانه‌های رسمی بی‌اعتمادی ایجاد می‌کنند: «می‌گویند به رادیو تلویزیون گوش نکنید خلاف واقع است، به گزارش مسئولان گوش نکنید خلاف واقع است، به سخنان رهبری گوش نکنید تکراری است. آیا این سخنان تکراری است؟»

«حضور در جنگ اوکراین را قاطعانه رد می‌کنیم»

در حالی که دولت اوکراین از ساقط کردن حدود ۵۰۰ پهپاد ایرانی و حملات گسترده روسیه با این پهپادها به زیرساخت‌های غیرنظامی و مناطق مسکونی کشور خبر داده و کشورهای غربی نیز آن را تایید کرده‌اند، علی خامنه‌ای مدعی شد: «ما صریحا اعلام می‌کنیم که حضور در جنگ اوکراین را قاطعانه رد می‌کنیم. به دروغ ادعا کردند ایران در جنگ اوکراین مشارکت دارد، ابدا چنین نیست».

ایران برای ماه‌ها منکر ارسال پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین شد، اما پس از انتشار شواهد گسترده، نهایتا حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، آبان امسال اقرار کرد که ایران به روسیه پهپاد داده است، اما مدعی شد که ارسال پهپادها «به‌صورت محدود و قبل از آغاز جنگ» بود.

دولت اوکراین، جمهوری اسلامی ایران را به «دروغ‌گویی» متهم کرده و رسانه‌های غربی گزارش‌های زیادی از آماده شدن ایران برای ارسال پهپادهای بیشتر و حتی موشک‌های بالستیک به روسیه در ازای دریافت جنگنده‌های روسی منتشر کرده‌اند.

اتحادیه اروپا و آمریکا تاکنون چندین بسته تحریمی علیه ایران به خاطر ارسال پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین وضع کرده‌اند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy