Tuesday, May 9, 2023

صفحه نخست » قوانین حجاب برای آقایان اعلام شد

hijab.jpgخبرآنلاین - هفته گذشته کراوات بهانه‌ای برای جلوگیری از برگزاری همایش سراسری کانون های وکلای سراسر کشور شد و در جدیدترین واکنش‌ها نیز دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در مورد حجاب مردان ایراداتی داشتند. گویی بعد از بانوان حالا نوبت مردان است و باید دید چه عاقبتی درانتظار پوشش آقایان است. این موضوع را با سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر درمیان گذاشتیم که وی سخت‌گیری در مورد نوع پوشش آقایان را خیلی کم‌تر از بانوان و تقریبا نادیده برشمرد. از آن‌جا که سید علی خان محمدی مسئول قرارگاه گشت ارشاد مدیران «گام» نیز است، از ایشان در مورد ورود این قرارگاه به داستان خودروهای شاسی بلند نمایندگان مجلس هم پرسیدیم که وی گفت با هماهنگی سازمان بازرسی در صدد شناسایی مجموعه‌هایی هستیم که می‌خواهند بدون طی روال قانونی، خودرو دریافت کنند، از مجلس گرفته تا دولت و دستگاه‌های دیگر. همچنین خان محمدی معتقد است به صرف فرمایش رهبری درمورد همگرایی نباید نمایندگان مجلس در برابر فساد سکوت کنند، اگر چه همه مسئولان در راستای اهداف نظام و انقلاب باید هم‌گرا و متحد باشند. گفتگو با وی را بخوانید:

هفته گذشته به دلیل کراوات زدن از برگزاری یک همایش جلوگیری شد، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی هم در مورد حجاب مردان صحبت کرده اند. با توجه به این واکنش ها آیا ستاد برنامه‌ای در خصوص حجاب مردان دارد؟

ما در بحث ابلاغ شاخص‌های عفاف و حجاب به دستگاه‌ها نوع پوشش را علاوه بر خانم‌ها برای آقایان هم ارائه داده‌ایم. همان‌طور که پوشش خانم‌ها باید در فضای عمومی مناسب باشد، پوشش آقایان هم باید مناسب باشد، خصوصا در حوزه محیط‌های اداری دستورالعمل داریم و شاخص‌هایی ابلاغ شده است. در دستورالعمل آیین‌نامه اداری هم به حفظ شئونات اشاره شده و بحث پوشش آقایان هم در فضای عمومی کشور و به‌صورت جدی‌تر در ادارات باید دنبال شود. ما در بحث ادارات شاخص‌های عفاف و حجاب را ابلاغ کردیم و سازمان بازرسی کل کشور نیز همان شاخص‌ها را نامه زده و شاخص‌ها را به نهاد ریاست جمهوری هم داده‌ایم و موظف هستند این شاخص‌ها را برای اجرا ابلاغ کنند. یکی از وظایفی که شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در مصوبات ۴۲۷ و ۸۲۰ داده، نظارت بر پوشش دستگاه‌های دولتی در کشور است و ما تاکید داریم که آن چهارچوب رعایت شود، کراوات هم چون از قبل نماد غرب بوده، همان‌طور که در گذشته هم مرسوم بود، معمولا در مجموعه‌های دولتی از زدن آن ممانعت می‌شود.

افرادی هستند که کراوات می‌زنند و برای امور بانکی و بیمه‌ای و ...به مراکز اداری مراجعه می‌کنند، آیا اداره دولتی ملزم است به‌آن‌ها خدمات ارائه ندهد؟

منظور این نیست که به کسی که کراوات زده، خدمات ارائه نشود، منظور این است که سیستم دولتی و کارمندهای دولت موظف به رعایت آن شاخص‌ها هستند و کارمند دولت نمی‌تواند در مجموعه دولتی کراوات بزند.

آن شاخص‌ها که کارمندان دولت باید آن‌ها رعایت کنند کدامند؟

لباس‌های زننده، مارک‌ها، آستین‌کوتاه و لباس‌های چسبان و شلوارهای‌کوتاه در مورد لباس آقایان است که باید رعایت کنند. اگر مواردی از این دست باشد، فرد متخلف طبق آن چارچوب و دستورالعملی که مصوب است، درمرحله اول تذکر می‌گیرد و در مرحله دوم در حوزه تخلفات اداری مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سوال من در مورد مردم است نه کارمندان دولت.

در فضای عمومی هم در مورد پوشش اگر مردم هم چارچوب را رعایت نکنند و فرضا لباس زننده، چسبان، شلوار کوتاهی باشد باید نسبت به آن اقدام انجام شود اما خیلی کم هستند و زنندگی لباس آقایان خیلی هم به چشم نیامده است.

پس چرا جلسه وکلای دادگستری به دلیل زدن کراوات از سوی برخی از اعضای آن توسط حراست ملغی شد؟

این موضوعی است که دادستانی و قوه قضاییه باید به آن رسیدگی کنند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy