دویچه وله - رئیس مرکز راهبردی سپاه پاسداران، به عنوان جانشین علی شمخانی برای دبیری شورای امنیت ملی ایران انتخاب شد. شمخانی با انتشار بیتی با مضمون "رفتن" در توییتر تلویحا از کنارهگیری خود خبر داده بود.
به گزارش رسانههای رسمی جمهوری اسلامی، علیاکبر احمدیان، رئیس مرکز راهبردی سپاه پاسداران، به عنوان جانشین علی شمخانی برای دبیری شورای امنیت ملی ایران انتخاب شده است.
احمدیان از سال ۱۳۸۶ تاکنون، علاوه بر ریاست مرکز راهبردی سپاه پاسداران از اعضای حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز هست.
علیاکبر احمدیان از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران بود و در فاصله سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۶ نیز ریاست ستاد مشترک سپاه پاسداران را برعهده داشت.
آبانماه سال گذشته در میانه اعتراضات سراسری گزارشهایی در مورد استعفای شمخانی منتشر شد که بلافاصله تکذیب شدند. برخی اصولگرایان افراطی، از جمله حمید رسایی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی خواستار برکناری شمخانی به علت ناکامی در سرکوب معترضان شدند.
👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله
نور نیوز در آن زمان این خبر را "کاملا کذب و بیاساس" خوانده و آن را در راستای تلاش "معاندین" برای "روحیه دادن به اغتشاشگران با انتشار اخبار کذب" توصیف کرد.
خبر استعفای شمخانی در زمانی مطرح شد که وزارت اطلاعات با انتشار بیانیهای علیرضا اکبری را به جاسوسی متهم کرده و او را "یکی از مهمترین عوامل نفوذی انگلیس در مراکز حساس و راهبردی کشور" معرفی کرده بود.
اکبری معاون بینالملل وزارت دفاع در دوران ریاست شمخانی در این وزارتخانه و همچنین مدتی مشاور وی در زمان دبیری شورای امنیت ملی بود. این سیاستمدار باسابقه که تابعیت دوگانه ایران و انگلیس را داشت، دیماه ۱۴۰۱ اعدام شد.
در پی اعدام اکبری شماری از حامیان حکومت به شمخانی حمله کردند. شدت این حملات تا جایی بالا گرفت که نور نیوز با انتشار یادداشتی بر آن شد تا ارتباط میان اکبری و شمخانی را کمرنگ جلوه داده و نوشت هر "نفوذی یا جاسوس بیگانه در مقطعی از فعالیت خود در یکی از دستگاههای نظام و در ارتباط کاری با افراد مختلف بوده و به طور طبیعی این مسئله نمیتواند دلیلی برای مرتبط نمودن اقدامات سوء او به آن دستگاه یا مسئولانش باشد."
***
احمد زیدآبادی کانال تلگرام خود نوشت:
آنکه رفت و آنکه آمد!
علی شمخانی از دبیری شورای عالی امنیت ملی کنار رفت و علیاکبر احمدی جای او نشست.
راستش من هرگز متوجه نشدم که آقای شمخانی مشخصاً دنبال چه کاری و مسئول پیش بردن چه برنامهای بود؟ در مورد جانشین او نیز همین گزاره صدق میکند. منظورم این است که این جابجایی برایم مفهوم نیست و نمیدانم قرار است چه تغییر و تحولی در چه جهتی اتفاق افتد. مدتهاست همهٔ مسئولان درجه اول کشور از ضرورت تغییر و تحول و اصلاح در مملکت سخن میگویند اما یک کلمه در بارهٔ ماهیت و جهتگیری تغییرات و تحولات و اصلاحات مورد نظرشان به زبان نمیآورند. بنابراین، همه چیز در هالهٔ ابهام است از جمله معنا و مفهوم همین جابجایی دبیر شورای عالی امنیت ملی.
پست جدید علی شمخانی مشخص شد