Wednesday, May 24, 2023

صفحه نخست » واکنش فلاحت پیشه به ادعای پروژه حذف کامل شمخانی

01_heshmat.jpgپروژه حذف کامل شمخانی مطرح نیست / شاید یک خانه‌تکانی در شورای عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه شکل بگیرد

جناب فلاحت‌پیشه از منظر حضرت‌عالی دلیل یا دلایل کنار‌رفتن علی شمخانی از دبیری شورای عالی امنیت ملی چیست؟ فشار طیف خاصی از جریان های سیاسی یا شکل‌گیری برخی حواشی دیگر؟

من به‌واقع اطلاع دقیقی از دلایل کنار‌رفتن آقای شمخانی ندارم، اما به باورم هیچ‌کدام از این دو عامل در عدم ابقای آقای شمخانی در شورای عالی امنیت ملی مؤثر نیستند.

من به‌واقع اطلاع دقیقی از دلایل کنار‌رفتن آقای شمخانی ندارم، اما به باورم هیچ‌کدام از این دو عامل در عدم ابقای آقای شمخانی در شورای عالی امنیت ملی مؤثر نیستند.

به چه دلیل چنین تصوری دارید؟

در مناصب انتصابی موجود در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران، به‌ندرت پیش می‌آید فرد یا افرادی بیش از دو دوره پنج‌ساله در یک سمت باقی بمانند؛ از فرماندهان سپاه و ارتش گرفته تا رؤسای قوه قضائیه، رئیس سازمان صدا‌و‌سیما و سایرین. به‌هر‌حال اکنون نزدیک به ۱۰ سال است آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود؛ بنابراین با نگاه به سنت سیاسی-تاریخی در ساختار جمهوری اسلامی ایران، می‌توان این احتمال را داد که چون دوره خدمت آقای شمخانی در شورای عالی امنیت ملی به اتمام رسید، برای این سمت جایگزینی معرفی شد. بااین‌حال، مجدد تکرار می‌کنم که اطلاعی از پشت صحنه و عوامل اصلی در تغییر آقای شمخانی ندارم.

ولی نکته اینجاست که برخلاف دیگر دبیران سابق و اسبق شورای عالی امنیت ملی که کماکان در «شعام» حضور داشتند، شمخانی از دوشنبه حتی دیگر در این شورا هم نیست.

چون اطلاعی از پشت صحنه و عوامل اصلی در تغییر آقای شمخانی ندارم، نمی‌توانم به‌طور قاطع جواب دهم اما من چنین تصوری ندارم که پروژه حذف کامل او از ساختار مطرح باشد؛ چون هم‌زمان با برکناری یا کنار‌رفتن از شورای عالی امنیت ملی، وی به‌عنوان مشاور سیاسی رهبری معرفی شد و همچنین به عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در‌آمد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده پیشین مجلس: کناره‌گیری شمخانی از شورای عالی امنیت ملی به معنای بایگانی شدن برجام است

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه گفت: نوع انتصابی که در شورای امنیت ملی شکل گرفت معنایش کوچ پرونده‌های سیاست خارجی از شورای امنیت به وزارت خارجه است. یا معنای دیگر آن بایگانی شدن پرونده‌های کلان مانند برجام است.

***

اعتمادآنلاین - روزنامه ستاره صبح با حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده پیشین مجلس درباره رویکرد شورای عالی امنیت ملی پس از کناره‌گیری علی شمخانی گفت‌وگو کرده است.

به گزارش ستاره صبح، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

*طرف سعودی وقتی با شش دور مذاکره در بغداد نتوانست با وزارت خارجه ایران به توافق برسد با شورای عالی امنیت ملی در پکن به توافق رسید.

*متاسفانه در وزارت خارجه هم به حدی بار کارشناسی تضعیف شد که علاوه بر داخل کشور که خیلی از پرونده ها از وزارت خارجه به شورای امنیت منتقل شد حتی طرف خارجی هم خواست که با شورای امنیت به توافق برسد زیرا برای کشوری مانند عربستان بعد امنیتی توافق مهمتر از ابعاد سیاسی و اقتصادی است.

*نوع انتصابی که در شورای امنیت ملی شکل گرفت معنایش کوچ پرونده های سیاست خارجی از شورای امنیت به وزارت خارجه است. به نظر می رسد احتمالا پرونده های سیاست خارجی از شورای امنیت به وزارت خارجه منتقل شود و یا معنای دیگر آن بایگانی شدن پرونده‌های کلان مانند برجام است.

*برجامی پرونده ای است که بین دو درگاه وزارت خارجه و دبیرخانه شورای امنیت رد و بدل می شد.امیدوارم همزمان با این موضوع وزارت خارجه یک طیف کارشناسی قوی را در مجموعه وزارت خانه تشکیل دهد.

*در دوران سردار احمدیان اولویت های شورای عالی امنیت ملی در حوزه های دفاعی تعریف خواهد شد.

*شمخانی سعی کرد یک روند تعادلی را در شورای عالی امنیت ملی شکل دهد. معتقدم هرچند زحمات کارشناسان وزارت خارجه و وزارت اطلاعات را نباید نادیده گرفت ولی اصل توافقی که با عربستان شکل گرفت جزو عملکردهای قابل دفاع شمخانی بود اما به هر حال در خیلی از موارد مانند رفع مسائل کلان سیاست خارجی،موضوع رابطه با آمریکا،تنش زدایی با غرب و ... آقای شمخانی دچار محافظه کاری حاکم بر سیاست خارجی کشور شد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy