یورونیوز - عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی ایران در پاسخ به این سؤال که آیا حجاب اجباری دیوار برلین نظام است، به یورونیوز میگوید: «این تمثیل درست نیست؛ چون کسانی که از آلمان شرقی فرار کردند، چشماندازی جلوی خودشان داشتند به نام آلمان غربی؛ و دیوار برلین مانع رفتن آنها به آلمان غربی یا بهشت برین یا سرزمین موعود بود. هنگامی که دیوار برداشته شد، آنها آن مسیر را طی کردند.
مشکل اساسی ایران وجود چنان دیواری نیست؛ فقدان چنان چشماندازی یا چنان بهشت برینی است. بنابراین این طور نیست که اگر حجاب برداشته شود، راه رسیدن به یک مدینۀ فاضله باز میشود. به نظرم این مقایسه از اساس نادرست است. پشت دیوار برلین خبرهایی بود و پس از این که دیوار برداشته شد، مردم به آن سوی دیوار رفتند. ولی پشت دیوار حجاب چیست؟ بعد از برداشتن این دیوار، مردم قرار است کجا بروند؟»
آقای عبدی مطالبۀ اصلی را نه امکان حضور بیحجاب زنان در خیابانها، بلکه به رسمیت شناخته شدن زنان بیحجاب از سوی حکومت میداند و میگوید: «برداشته شدن حجاب به این راحتی نیست. ممکن است در سطح شهر با زنان بیحجاب کاری نداشته باشند. در رژیم شاه هم با کسی که حجاب داشت کاری نداشتند اما افراد محجبه عملا از ساختار سیاسی حذف شده بودند. یعنی شما شاه را هیچ جا در حال گفتوگو و تعامل با زنان محجبهای نمیدیدید که در ساختار سیاسی صاحب مقام و منصبی باشند. وزیر یا معاون وزیر باشند.
لینک به گفتگوی کامل 👈در سایت یورونیوز