پس از بیانیه چین و شش کشور حوزه خلیج فارس در آذر ۲۷۰۱ ایرانی، امروز روسیه هم اعلام کرد که از "تلاش های امارات برای حل مسئله جزایر سه گانه از طریق مذاکرات دو جانبه با ایران یا دادگاه بین المللی" حمایت می کنند
رادیو بین المللی فرانسه - وزارت أمور خارجه جمهوری اسلامی به بیانیه مشترک وزیران أمور خارجه روسیه و شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس واکنش نشان داده و ضمن انتقاد از این بیانیه، ادعای مطرح شده درباره مالکیت سه جزیره ایرانی را «مردود» دانسته است. پس از چین، روسیه دومین قدرتی است که در مورد اختلافات ارضی به نفع رقبای ایران موضعگیری میکند.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت أمور خارجه جمهوری اسلامی، روز سهشنبه ۲۰ تیر، در واکنش به بیانیهای که در نشست «گفتگوی راهبردی» در مسکو به امضا وزیران أمور خارجه روسیه و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس رسید، با اشاره به ادعای تکراری در این بیانیه مبنی بر مالکیت جزایر سهگانه در خلیج فارس، تاکید کرد: جزایر سه گانه تعلق ابدی به ایران داشته و صدور اینگونه بیانیهها با روابط دوستانه ایران و همسایگان مغایرت دارد.
به گفته سخنگوی وزارت أمور خارجه جمهوری اسلامی، «ایران با تأکید بر استمرار سیاست حسن همسایگی و احترام متقابل، توسعه و ثبات منطقه را مسئولیت جمعی کشورهای منطقه میداند».
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
مسکو، روز دوشنبه ۱۹ تیر، میزبان نشستی با محوریت «گفتگوی راهبردی روسیه و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس» بود. در این نشست علاوه بر وزیر امور خارجه روسیه و شش کشور عضو این شورا، دبیرکل شورای همکاری نیز حضور داشت.
شورای همکاری خلیج فارس و روسیه در پایان این نشست با انتشار بیانیهای، بار دیگر ادعای مالکیت جزایر سهگانه ایرانی در خلیج فارس را مطرح کرده و اعلام کردند: این وزیران نسبت به حمایت از تمامی تلاشهای صلحآمیز، از جمله ابتکارات امارات متحده عربی و تلاشهای این کشور برای دستیابی به راهحلی مسالمتآمیز در مورد موضوع جزایر سهگانه تنببزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از طریق مذاکرات دوجانبه با دیوان بینالمللی دادگستری تاکید میکنند.
در این بیانیه تصریح شده است: رجوع به دیوان بینالمللی دادگستری، «بر أساس مقررات حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد برای حل و فصل این مسئله مطابق با مشروعیت بینالمللی» میباشد.
این بیانیه علاوه بر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه که میزبان نشست بوده، به امضا وزیران امور خارجه قطر، عمان، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت و بحرین نیز رسیده است.
پس از چین، این بار روسیه، یکی از دو شریک عمدهی جمهوری اسلامی است که درباره اختلافات ارضی ایران به نفع کشورهای رقیب و همسایه ایران موضعگیری میکند.
قاسم محبعلی، مدیرکل سابق خاورمیانه وزارت أمور خارجه جمهوری اسلامی، در گفتگو با پایگاه خبری انتخاب در واکنش به بیانیه روسیه و شورای همکاری خلیج فارس، گفته است: این موضعگیری ناشی از سیاست نامتوازن ایران با غرب است و ظاهرا دوستان ایران (چین و روسیه) خیلی توجهی به خواستههای ایران نشان نمیدهند و بیشتر به خواستههای رقیب توجه دارند.
سفر کمسابقه رئیسی به آفریقا