ایران وایر - براساس ویدیویی که در رسانههای اجتماعی منتشر شده، زنان بدون حجاب اجباری در ایستگاه مترو حاضر شدهاند ،درحالیکه به مناسبت نهمین روز ماه محرم و عزاداری برای امام سوم شیعیان در ایران، نوحهخوانی پخش میشود.
ویدیوی دیگری نیز از حضور زنان مخالف حجاب در خیابان فرشته تهران منتشر شده که همزمان با اینکه دسته عزاداری مشغول نوحهخوانی است، در کافهای نشستهاند.
مبارزه مدنی زنان در انتخاب سبک زندگی و پوشش بعد از اعتراضات سراسری در شهریور ۱۴۰۱ وارد مرحله تازهای شده است.
Witness the intriguing scene in Tehran, Iran's subway! The regime uses religious songs to lure people towards Islamic ideology, but the youth boldly challenge their authority by defying the mandatory hijab. These are the girls of #WomanLifeFreedom revolution. pic.twitter.com/yfNkb2reyI
-- Masih Alinejad 🏳️ (@AlinejadMasih) July 26, 2023
این امر موجب شده که حامیان حکومت جمهوری اسلامی، امامان جمعه و روحانیان تندرو با اظهارنظرهای تند،زنان را تحقیر کنند و نهادهای امنیتی را به تقابل بیشتر با آنها دعوت کنند.
از جمله «حسین انصاریان»، از سخنرانان دفتر «علی خامنهای» و مراسم مذهبی، مدعی شده است که «دشمن میخواهد زنان و دختران مسلمان را نیمه عریان کند.»
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
«همشهری آنلاین» در گزارشی که روز هشتم محرم از سخنان این روحای تندرو منتشر کرده، به نقل از او نوشته است: «دشمن میخواهد زنان و دختران مسلمان را نیمهعریان کند و آنها را به بانکها، مدرسهها، پارکها، دانشگاهها و ادارات بریزد.»
انصاریان خطاب به افرادی که سخنرانی او را گوش میدادند، گفت: «حالا فهمیدید وجوب حجاب را؟ با طرحی که دشمن دارد تا کل زنان شیعه را نیمهعریان کند و همه جا بریزد و مردان را تحریک کند.»
همزمان،وزیر ارشاد جمهوری اسلامی در حاشیه جلسه هیات دولت، از «ممنوعالکاری» هنرمندانی خبر داد که «حجابوعفاف» را رعایت نکردند.
«محمدمهدی اسماعیلی» همچنین گفته است که «در برنامه هفتم پیشبینی شده است که از این وضعیت غیرشفاف خارج شویم، یعنی چه؟ یعنی به افراد اطلاع داده میشود ممنوعالکار هستند یا خیر.»
به دنبال کشته شدن «مهسا[ژینا]امینی» زن جوان اهل سقز که در سفری خانوادگی به تهران در بازداشت ماموران گشت ارشاد جان خود را از دست داد، شماری از هنرمندان بهویژه سینماگران، با اعتراضات مردمی همراه شدند.
بسیاری از زنان که در میان آنها چهرههایی شاخص همچون «هنگامه قاضیانی»، «کتایون ریاحی»، «ترانه علیدوستی»، «گلاب آدینه»، «افسانه بایگان»، «آزاده صمدی»، «شقایق دهقان» و «لیلا بلوکات» دیده میشدند، با برداشتن حجاب اجباری از سر مورد تعقیب قضایی قرار گرفتند.
ممانعت از صدور مجوز فعالیت از جمله برگزاری کنسرت موسیقی و واگذاری نظارت بر سینمای خانگی به صداوسیما جمهوری اسلامی، از دیگر محدودیتها برای هنرمندان معترض بوده است.
همزمان با گسترده شدن رفتارهای سرکوبگرانه حاکمیت، ویدیوهایی از حضور توریستهای چینی در فرودگاه هاشمینژاد مشهد در رسانههای اجتماعی منتشر شده که آنها را بدون حجاب اجباری نشان میدهد.
رویکرد دوگانه حاکمیت در مواجهه با حجاب اجباری با زنان ایران و زنان چینی* دومین بار در ماههای گذشته است که خشم عمومی را برانگیخته است.
با اینهمه، «علیرضا منظری»، معاون پیشین سازمان هواپیمایی کشوری میگوید علت عدم انتخاب ایران توسط شرکتهای هوایی خارجی برای توقف، «یکسری مسائل نرمافزاری» از جمله حجاب است.
«عزتالله ضرغامی» در پاسخ به اینکه آیا فرودگاههای ایران میتواند بهعنوان محل ترانزیت قرار بگیرد یا خیر، گفته: «ما به صورت بالاقوه پتانسیل داریم، اما به لحاظ یک سری مسائل نرم افزاری این امکان را نداریم. مثلا مسافر خارجی مسافر بیحجاب است، یا با فرهنگ ما تفاوت دارد و در فرودگاه ما افراد بی حجاب نمیآیند. این مساله باعث میشود شرکتهای خارجی ما را بهعنوان محل توقف انتخاب نکنند.»