Tuesday, Aug 15, 2023

صفحه نخست » استفاده مرتب از داروهای رفلاکس اسید معده می‌تواند خطر زوال عقل را افزایش دهد

zantac.jpgیورونیوز - به گفته محققان، مصرف داروهای رفلاکس اسید معده به مدت چهار سال و نیم یا بیشتر می‌تواند منجر به افزایش خطر زوال عقل شود.

دانشمندان دریافته‌اند افرادی که داروهای تجویزی برای رفلاکس اسید معده را طی چندین سال مصرف می‌کنند، ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل قرار گیرند.

رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری می‌رسد و درد و سوزش در قفسه سینه ایجاد می‌کند. به این وضعیت به اصطلاح «سوزش سر دل» گفته می‌شود.

این وضعیت می‌تواند باعث ایجاد زخم یا بیماری رفلاکس معده به مری و در نهایت باعث سرطان مری شود.

مطالعه‌ای که این ماه در مجله «نورولوژی» منتشر شده، نشان می‌دهد که «مهارکننده پمپ‌ پروتون» که برای هدف قرار دادن آنزیم‌های معده و کاهش اسید معده موثر است، با زوال عقل مرتبط است.

👈مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

کاماکشی لاکشمینارایان، نویسنده این تحقیق گفت: «در حالی که ما ارتباطی در استفاده کوتاه مدت این دارو با زوال عقل پیدا نکردیم، اما خطر ابتلا به زوال عقل در ارتباط با استفاده طولانی مدت از این دارو پیدا شده است.»

مطالعه اخیر ۵۷۰۰ انسان ۴۵ ساله و بیشتر را که در ابتدای مطالعه زوال عقل نداشتند را بررسی کرده است.

محققان، شرکت کنندگان را براساس مصرف داروها و مدت زمان مصرف آنها به چهار گروه تقسیم کردند.

۷.۸ میلیون اروپایی مبتلا به زوال عقل هستند

محققان این تحقیق دریافتند، شرکت کنندگانی که این داروها را برای بیش از ۴.۴ سال مصرف کرده‌اند، ۳۳ درصد بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار داشته‌اند.

اما به گفته آنها، ریسک بالاتر برای افرادی که کمتر از ۴.۴ سال از این داروها استفاده‌ کرده‌اند، دیده نشده است.

به گفته لاکشمینارایان در حالی که راه‌های مختلفی از جمله مصرف آنتی‌ اسیدها، حفظ وزن مناسب، به موقع غذا خوردن و نوعی از رژیم غذایی برای درمان رفلاکس اسید وجود دارد، اما ممکن است این راه‌ها برای همه کارساز نباشد. او ادامه داد: «مهم است افرادی که این داروها را مصرف می‌کنند قبل از ایجاد هرگونه تغییری با پزشک خود مشورت کنند تا بهترین درمان برایشان در نظر گرفته شود. قطع ناگهانی این داروها ممکن است منجر به علایم بدتری در افراد شود.»

مهارکننده‌های پمپ پروتون، یکی از رایج‌ترین کلاس‌های دارویی است که در اروپا و آمریکا تجویز می‌شوند، اما استفاده از این داروها قبلا با سکته مغزی، بیماری‌های مزمن کلیوی و تحلیل استخوان مرتبط بوده است.

براساس گزارش انجمن آلزایمر اروپا، حدود ۷.۸ میلیون نفر در اتحادیه اروپا به زوال عقل مبتلا هستند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy