ایران وایر - قوه قضاییه ایران مرگ «جواد روحی» را تایید کرده است. جواد روحی یکی از بازداشتشدگان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» بود که به اعدام محکوم شد و در زندان نوشهر نگهداری میشد.
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه اعلام کرد: «براساس اعلام روابط عمومی زندان نوشهر، جواد روحی یکی از زندانیانی که در این زندان با حکم قانونی در زندان به سر میبرد، ساعت ۳:۴۵ بامداد پنجشنبه، ۹ شهریور، در زندان به دلیل تشنج به بیمارستان شهید بهشتی نوشهر منتقل شد.»
خبر درگذشت آقای روحی را نخستین بار ظهر پنجشنبه نهم شهریور، وکیل او مجید کاوه، در حساب کابری خود در شبکه ایکس منتشر کرد و نوشت که بر اساس اطلاع خانواده او، جواد روحی «ساعاتى پيش در زندان نوشهر فوت شده است».
متاسفانه حسب اطلاع خانواده ى موكل #جواد_روحى ،وى ساعاتى پيش در زندان نوشهر فوت شده است.
-- Majid Kaveh (@Mkaveh_lawyer) August 31, 2023
وکیل آقای روحی نیز با تایید خبر مرگ این زندانی نوشت: «متاسفانه حسب اطلاع خانواده ى موكل جواد روحى ،وى ساعاتى پيش در زندان نوشهر فوت شده است.»
به جرم رقصیدن او را کشتند..#جواد_روحی pic.twitter.com/yB8Ibwa3W4
-- Ebrahim Allahbakhshi ابراهیم اللهبخشی (@allahbakhshii) August 31, 2023
در پی انتشار این خبر برخی از منابع اطلاعات متناقضی با اعلام قوه قضائیه منتشر کردهاند. کانال ۱۵۰۰تصویر که خبرهای حقوق بشری و مربوط با اعتراضات را پوشش میدهد نوشت: «جواد روحی که در اعتراضات سال ۱۴۰۱ بازداشت و به اعدام محکوم شده بود، امروز در زندان نوشهر توسط جمهوریاسلامی به قتل رسید.»
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
بنا به گفته برخی منابع علت مرگ این جوان معترض مسمومیت در زندان بوده است. برخی منابع هم از مرگ او به دلیل خفگی خبر دادهاند. با این حال در گزارش قوه قضائیه علت مرگ «تشنج» عنوان شده است و توضیح بیشتری داده نشده است.
ساعتی بعد خبرگزاری ایسنا به نقل از روابط عمومی زندان نوشهر خبر داد که جواد روحی ساعت ۳:۴۵ بامداد پنجشنبه ۹ شهریور ماه «به دلیل تشنج» از زندان به بیمارستان شهید بهشتی نوشهر منتقل شده و پس از انتقال به بیمارستان جان باخته است.
همزمان خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران هم خبر جان باختن جواد روحی را تأیید و اعلام کرد که او بامداد پنجشنبه پس از انتقال به بیمارستان «به دلیل تشنج»، جان خود را از دست داده است.
جواد روحی از جمله سه متهم پرونده آتشسوزی یک کیوسک پلیس راهنمایی و رانندگی در ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در نوشهر بود. او دی ماه سال گذشته توسط دادگاه انقلاب ساری به اتهامات افسادفیالارض، محاربه و ارتداد به سه بار اعدام محکوم شده بود. دیوان عالی کشور در خرداد ماه هر سه حکم اعدام او را رد و پرونده را برای رسیدگی مجدد به شعبه همعرض ارجاع داده بود.
دادگاه انقلاب ساری اما عامدانه و با وجود آگاهی نسبت به شرایط جسمانی و روانی وخیم او از آزادی جواد به قید وثیقه خودداری کرد. به گفته منابع حقوق بشری این معترض جوان در دوران بازداشت تحت شکنجه و آزارهای جسمی و روانی شدیدی قرار داشت.
نامه سپیده قلیان از اوین به مهدی یراحی
نامه تشکر ابراهیم رئیسی به علی خامنهای