Tuesday, Sep 26, 2023

صفحه نخست » انتقاد سخنگوی پیشین قوه قضاییه از شورای نگهبان

negahban.jpgدر میان خودی‌ها «خودی‌تر» وجود دارد

صدای آمریکا - سخنگوی پیشین قوه قضائیه در گفتگویی عملکرد شورای نگهبان را «سلیقه‌ای» دانست و تاکید کرد که در بدنه جمهوری اسلامی «تفکر افراطی» اصرار به انتخابات «حداقلی» داشته و «در میان خودی‌ها، افراد خودی‌تر وجود دارند.»

حسین میرمحمد صادقی در گفتگو با وب‌سایت «خبرآنلاین» تاکید کرده که شاید نتوان «نگاه جناحی» را به شورای نگهبان نسبت داد، اما «نگاه سلیقه‌ای» را «به نظر من» می‌شود به شورا نسبت داد.

میرمحمد صادقی به بازخوانی رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی پرداخته و گفته است که «مردم نه از رد صلاحیت او قانع شدند و نه از ردصلاحیت علی لاریجانی.»

به باور این مقام پیشین قوه قضائیه «گویا در میان خودی‌ها، خودی‌تر وجود دارد.»

سخنگوی پیشین دستگاه قضایی معتقد است که «شورای نگهبان گاهی خود را در نقش مجلس سنا می‌بینید» و در رد برخی از مصوبات مجلس هم «ظاهراً به عنوان مجلس سنا» عمل کرده است.

میرمحمد صادقی به منفعل شدن مجلس و دور شدن «از وظیفه ذاتی خود» نیز اشاره کرده و تاکید کرده است که «به نظر می‌رسد واقعاً مجلس شورای اسلامی از آن محتوای اصلی خود خالی شده، یعنی بسیاری از موارد قانونگذاری را دیگر مراجع دخالت کرده و در اختیار گرفته‌اند.»

او از گسسته شدن «اعتماد مردم» به شورای نگهبان نیز یاد کرده و گفته است: «مردم اعتماد خودشان را به اینکه شورای نگهبان واقعاً بر اساس مُر قانون اساسی و طبق آنچه که وظیفه‌اش است، عمل می‌کند و دیگر کاری به کارهای دیگر ندارد از دست داده‌اند.»

انتقاد این مقام پیشین دستگاه قضائی که سابقه معاون قوانین مجلس در دوره علی لاریجانی را نیز در کارنامه دارد، در حالی مطرح می‌شود که چند سال پیش نجات‌الله ابراهیمیان، سخنگوی پیشین شورای نگهبان نیز در اسفند سال ۹۴ و گفت‌وگویی با روزنامه اعتماد از عملکرد احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، انتقادات کم سابقه‌ای را مطرح کرده بود.

ابراهیمیان از «اختلاف سلیقه جدی» خود با احمد جنتی دبیر شورای نگهبان خبر داده و تاکید کرده بود «استعفا دادم» چون «می‌خواهم سخنگوی خود باشم.»

او در انتقاد از عملکرد شورای نگهبان گفته بود که «دبیر شورای نگهبان و نهایتاً معاون اجرایی ایشان که منتخب اعضای شورا نیست بر شبکه نظارتی [بر انتخابات] که بخشی از اطلاعات را به ما می‌دهند نظارت دارند. بخشی از آن هم از وزارت اطلاعات می‌آید که در دولت‌های مختلف ممکن است دستخوش سلایق متفاوت شوند.»

ابراهیمیان گفته بود که «به عنوان یک عضو حقوقدان شورای نگهبان می‌گویم که قوانین انتخاباتی ما بسیار ناقص است.»

مخالفت ابراهیمیان به عنوان سخنگو و عضو حقوقدان شورای نگهبان با احمد جنتی خیلی زود به حذف او از شورای نگهبان انجامید. چون رئیس وقت قوه قضاییه در اولین فرصت نام او را از فهرست پیشنهادی به مجلس برای انتخاب اعضای حقوقدان شورا حذف کرد و او دیگر به این سمت انتخاب نشد.

طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی، شش عضو حقوقدان شورای نگهبان توسط مجلس از بین اسامی که رئیس قوه قضاییه پیشنهاد می‌دهد انتخاب می‌شود اما در عمل دبیر شورای نگهبان نقش بسیار پر رنگی در تهیه این فهرست پیشنهادی دارد.

علی جنتی، فرزند دبیر شورای نگهبان در جمهوری اسلامی نیز چندی پیش این نهاد پرنفوذ را فاقد «بی‌طرفی» و آن را بخشی از «یک جریان سیاسی» دانسته بود.

علی جنتی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲۱ شهریور ماه در مصاحبه‌ با وب‌سایت «خبرآنلاین» به موضوعات مختلف از جمله سلامت جسمی احمد جنتی دبیر شورای نگهبان پرداخته و در انتقاد از رویکرد جدید در جمهوری اسلامی گفته بود که «به دوره اشکنه برگشته‌اند و می‌گویند گرانی را تحمل کنید.»

جنتی، با انتقاد از حضور پدرش با شرایط جسمانی نامطلوب در شورای نگهبان گفته بود که «شورای نگهبان از دیرباز رویکرد خالص سازی را داشته است و بخشی از یک جریان سیاسی است.»

به گفته علی جنتی «شورای نگهبانِ آیت الله جنتی» با معیارهایی که دارد پسرش، علی جنتی را هم رد صلاحیت می‌کند.

علی خامنه‌ای در دهه‌های گذشته همواره از عملکرد شورای نگهبان، بخصوص احمد جنتی، دبیر آن که همزمان رئیس مجلس خبرگان رهبری هم هست، «تقدیر» کرده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy