ایران وایر مطلع شده است که ضارب «آرمیتا گراوند» یک «آتش به اختیار» بوده است
ایران وایر - یک منبع موثق در گفتوگو با ایران وایر تایید کرده که در واگن قطار بین آرمیتا گراوند و یک زن آتش به اختیار جر و بحث شده و زن، آرمیتا را هل داده است.
این منبع مطلع با اعلام این موضوع که از مسافران همان واگن قطاری بود که آرمیتا بر آن سوار بوده، میگوید: «یک زن میانسال٬ با روسری طرح دار و چادر٬ به محض ورود آرمیتا به واگن قطار با او بر سر پوشیدن مقنعهاش درگیر شد.»
آرمیتا گراوند و دو دوست همراهش صبح روز ۹ مهر ۱۴۰۲ با لباس فرم مدارس دخترانه در ایران٬ در حالی که مقنعههای خود را روی شانه انداخته بودند وارد آخرین واگن مترو در ایستگاه شهدای تهران شده بودند.
این منبع مطلع به ایران وایر گفت: «پس از درگیری مختصر لفظی زن میانسال آرمیتا را با ضرب هل داد که در نتیجه این برخورد فیزیکی او با شدت به دیواره مترو برخورد کرد و دیگر نتوانست از جای خود برخیزد.»
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
به گفته او دوستانش آرمیتا را از قطار خارج کرده و سپس قطار به مسیر خود ادامه داد : «زن ضارب نیز یک ایستگاه برای عدم رعایت حجاب غر زد و در ایستگاه بعدی پیاده شد.»
در پی انتشار تصاویری از دوربینهای مداربسته ایستگاه شهدای متروی تهران توسط رسانههای نزدیک به حاکمیت٬ این سوال مطرح شده بود که چرا تصاویر درون واگن مترویی که آرمیتا سوار آن شده بود٬ منتشر نمیشود.
روز پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ «آمنه سادات ذبیحپور»، خبرنگار بد سابقه صداوسیما٬ در توجیه چرایی خودداری از انتشار تصاویر درون واگن مترو نوشته بود: «برخیها در ماجرای بیهوش شدن آرمیتا در مترو پرسیدن چرا فیلمی از داخل واکن منتشر نشده؟ پرسو جو کردیم گفتند قطارهای سری ۱۰۰ دوربین ندارند.»
این ادعا در حالی مطرح شد که در فیلمهای منتشر شده مشخص است قطار روز حادثه سری ۱۲۰۰ بوده و دارای دوربین است.
واگنهای سریال TWM-EM-1203 ٬ از جمله واگن قطاری که آرمیتا صبح روز ۹ مهر ۱۴۰۲ سوار آن شده بود بنابر اعلام شرکت متروی تهران و حومه، مجهز به دوربین شده بودند.
پیشتر گاردین نیز در گزارشی نوشت که توانسته است با دو شاهد عینی این واقعه گفتوگو کند. بر اساس روایتی که گاردین منتشر کرده است مشاجره بین آرمیتا و زنی با پوشش چادر که به گمان شاهد گاردین «حجاببان» بوده٬ بر سر پوشش اجباری٬ به خشونت کشیده شده٬ آن زن به آرمیتا حمله کرده و به شدت او را هل داده است.
یک شاهد دیگر گفته است: «آرمیتا حتی زمانی که نقش بر زمین شد، به هوش بود.»
با این حال خبرگزاری ایرنا روز پنجشبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ فایل صوتی را با عنوان تماس یکی از «پرسنل» ایستگاه متروی شهدا با اورژانس تهران منتشر کرد. در ثانیه ۱۶ این فایل صوتی٬ جایی که فرد تماس گیرنده در حال شرح دلیل صدمه دیدن آرمیتا است٬ صدا «کات» میشود.
اگرچه دستگاه پروپاگاندای جمهوری اسلامی قصد دارد با انتشار تصاویر ضبط شده توسط دوربینهای مداربسته ایستگاه متروی شهدا و چنین فایلهای صوتی روایت خود را از «بیهوشی آرمیتا به دلیل افت فشار» به افکار عمومی تحمیل کند٬ اما تاکنون موفق نشده افکار عمومی را با روایت خود همسو کند.