Saturday, Oct 14, 2023

صفحه نخست » "گروه‌های مقاومت دستشان روی ماشه است"، همه نگاه‌ها به حزب‌ الله

hizbollah.jpgایران اینترنشنال - حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در نشستی مطبوعاتی در بیروت با اشاره به ادامه حملات اسرائیل به نوار غزه گفت که گروه‌های مقاومت همه سناریوها را طراحی کرده‌اند و دست همه برای شلیک، روی ماشه است.

امیرعبداللهیان در این نشست که روز شنبه ۲۲ مهر در سفارت جمهوری اسلامی در لبنان برگزار شد، خواستار توقف حملات اسرائیل به نوار غزه شد و تاکید کرد در صورت تعلل جامعه جهانی در جلوگیری از این حملات، «پاسخ در زمان مناسب از سوی محور مقاومت» داده خواهد شد.

او افزود احتمال «گشوده شدن جبهه‌های جدید» در مناقشه حماس و اسرائیل وجود دارد. به گفته او، نتانیاهو و دولت اسرائیل پس از حمله حماس در روز ۱۵ مهر سقوط کردند.

در سوی دیگر ناظران می‌گویند یک جنگ چندجانبه با اسرائیل از حمایت عمومی گسترده برخوردار نخواهد بود چون از نظر سیاسی برای دو طرف پرهزینه و از نظر اقتصادی برای کشورهای منطقه فاجعه‌بار است.

آیا جبهه‌های جدیدی در جنگ حماس و اسرائیل گشوده خواهند شد؟

یورونیوز - آیا شبه‌نظامیان به‌شدت مسلح حزب‌الله لبنان در جنگ اسرائیل و حماس دخالت خواهد کرد؟ پاسخ به این پرسش می‌تواند جهت جنگی را که قرار است نقشه خاورمیانه را «تغییر» دهد، مشخص کند.

حزب‌ الله که مانند حماس از حمایت‌های ایران برخوردار است، تاکنون احتمال ورودش به جنگ میان اسرائیل وحماس در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

در هفت روز گذشته، اسرائیل در پاسخ به حمله برق‌آسای حماس به جنوب این کشور، غزه را محاصره کرده و این منطقه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری را با صدها حمله هوایی مورد هدف قرار داده است.

اینک اسرائیل که وعده «نابودی» حماس را داده است، خود را برای حمله زمینی به غزه آماده می‌کند.

👈مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

با وجود این، مقام‌های ارشد سیاسی و نظامی اسرائیل که در حال بررسی عواقب فراگیر شدن دامنه جنگ غزه هستند، با نگرانی تحرکات حزب‌الله را دنبال می‌کنند.

حزب‌الله با زرادخانه‌ای متشکل از ده‌ها هزار موشک که می‌تواند هر نقطه‌ای در اسرائیل را هدف قرار دهد، به‌عنوان یک دشمن بسیار قدرتمندتر از حماس در نظر گرفته می‌شود.

اسرائیل نگران است که گشوده شدن جبهه جدیدی در شمال این کشور، جریان جنگ را تغییر دهد، زیرا توان نظامی حزب‌الله بسیار برتر از حماس است.

اما گسترده شدن جنگ میان حماس و اسرائیل می‌تواند برای حزب‌الله و لبنان هم ویرانگر باشد. لبنان چهار سال است که با بحران اقتصادی فلج‌کننده مواجه است.

احتمال گشوده‌ شدن یک جبهه جدید در لبنان، یادآور اتفاقات جنگ ۳۳ روزه بین حزب‌ الله و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ است.

همزمان تل‌آویو نگران موشک‌های هدایت‌شونده حزب‌الله است که گمان می‌رود اهداف استراتژیک در اسرائیل مانند سکوهای گاز طبیعی و نیروگاه‌ها را به دقت هدف قرار خواهند داد.

حزب‌ الله همچنین پس از سال‌ها حضور در جنگ سوریه و همراهی با ارتش این کشور، قوی‌تر شده است. همزمان، حماس و حزب‌ الله لبنان با انتقال رهبران این گروه فلسطینی به بیروت در سال‌های گذشته نزدیک‌تر شده‌اند.

در هر حال اگرچه حزب‌ الله تاکنون در جنگ حماس و اسرائیل دخالت نکرده است اما افراد نزدیک به این گروه می‌گویند که حمله زمینی تل‌آویو به غزه می‌تواند آن‌ها را وادار به گشودن جبهه جدیدی در مرزهای شمالی اسرائیل کند.

رهبران اسرائیل بارها هشدار داده‌اند که در صورت وقوع جنگ با لبنان، جنوب این کشور را «ویران» خواهند کرد.

البته ورود حزب‌ الله به جنگ حماس و اسرائیل نه تنها لبنان را تحت تأثیر قرار خواهد داد بلکه ممکن است ایران و اسرائیل را به جنگ بکشاند، احتمالی که به فراگیر شدن دامنه درگیری در خاورمیانه منجر خواهد شد.

برخی از تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که جنگ میان اسرائیل و حزب‌ الله و در نتیجه ورود احتمالی ایران به این جنگ باعث خواهد شد تا غرب به رهبری آمریکا منابع نظامی و مالی خود را از اوکراین به سمت این جبهه جدید هدایت کنند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy